Nieuw

Revealed: Israel’s Cyber-spy Industry Helps World Dictators Hunt Dissidents and Gays

Pixabay

A comprehensive investigation carried out by Haaretz, based on about 100 sources in 15 countries, had as its aim lifting the veil of secrecy from commerce based on means of espionage.

The findings show that Israeli industry have not hesitated to sell offensive capabilities to many countries that lack a strong democratic tradition, even when they have no way to ascertain whether the items sold were being used to violate the rights of civilians. The testimonies show that the Israeli equipment has been used to locate and detain human rights activists, persecute members of the LGBT community, silence citizens who were critical of their government and even to fabricate cases of heresy against Islam in Muslim countries that don’t maintain formal relations with Israel. The Haaretz investigation also found that Israeli firms continued to sell espionage products even when it was revealed publicly that the equipment was used for malicious purposes.

Haaretz >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.173 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s