Nieuw

Racisme heerst in Zweedse apotheken: rapport

pixabay

Medewerkers van verschillende apotheekketens in heel Zweden hebben steeds vaker te maken met de racistische houding van klanten, zo blijkt uit een rapport van SVT.

Apotheekklanten gebruiken “het n-woord”, maken denigrerende opmerkingen over moslims en eisen dat ze worden bediend door “een Zweed”, aldus het rapport.

“Helaas zien we een toename van het aantal incidenten in onze apotheken. Verschillende van onze medewerkers hebben dit gemeld. Af en toe hebben we de service moeten ontzeggen aan klanten die zich haatdragend hebben gedragen”, vertelt Camilla Ås, een woordvoerster van de staatsdetaillist Apoteket AB, aan SVT.

Een apotheekmedewerker die anoniem wilde blijven, zei tegen SVT dat zij klanten heeft zien weigeren zich te laten helpen ​​door zwarte collega’s en haar collega’s het “n-woord” heeft horen noemen. Een andere medewerker zei dat ze vaak wordt geconfronteerd met opmerkingen als “je moet passen in de Zweedse samenleving” van klanten, blijkbaar verwijzend naar haar hoofddoek.

“Ik heb een opleiding en een baan, wat moet ik nog veel meer doen? Zelfs als ik mijn hoofddoek af doe, ben ik nog steeds zwart. Ik kan mijn huidskleur niet verwijderen,” zei ze.

De apotheekketen Kronans Apotek heeft ook gemeld dat klanten steeds vaker eisen dat ze worden bediend door etnische Zweden of dat ze moslimmedewerkers vertellen dat ze hun religieuze kleding moeten uittrekken. Apotek Hjärtat, een andere nationale apotheekketen, heeft ongeveer 15 klanten bij de politie gemeld voor racistisch gedrag.

Woordvoerders van de apotheken zeggen dat de werknemers in een zeer moeilijke situatie terechtkomen waarin klanten die een medische behoefte hebben aan hun recepten ook racistisch en haatdragend gedrag vertonen. De apotheekketens geven aan dat ze geen specifieke richtlijnen hebben voor dergelijke situaties.

“Veel van onze klanten zijn ziek en lijden aan psychische problemen. Dat is iets waar je rekening mee moet houden”, vertelde Sara Mohammar, hoofd HR bij Apoteksgruppen aan SVT. “We hebben een antidiscriminatiebeleid dat omgaat met bedreigingen en intimidatie tussen collega’s, maar we hebben geen focus gehad op hoe om te gaan met klanten”.

The Local >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

8 Comments on Racisme heerst in Zweedse apotheken: rapport

 1. 🙂

  Like

 2. Ik vermoed dat het verhaal enorm is aangedikt en met een kruiwagen zout moet worden genomen. Ongetwijfeld zal het wel eens voorgekomen zijn, maar niet in meerdere mate dan een autochtone Zweedse apotheekmedewerker door een gefrustreerde klant wordt uitgekafferd. Thelocal.se is bij de alternatieve media in Zweden berucht om zijn politieke correctheid en heeft er een handje van om berichten over dit soort kwesties, waar moslims zogenaamd het slachtoffer zijn, enorm op te blazen.

  Liked by 3 people

 3. Stemmingmakerij om etnische Zweden verder in een kwaad daglicht te stellen en drammerige moslim-immigranten weer af te schilderen als zielig.

  De woorden “rampant” gebruiken en vervolgens maar 15 personen kunnen noemen waar daadwerkelijk bewijs voor is (als dit er überhaupt is), is een lachertje. 15 personen in 20 jaar, 10 jaar, 5 jaar? Zelfs de NOS zou niet zo diep zinken.

  Liked by 2 people

 4. Wat is het n woord? Nikker?

  Liked by 1 persoon

 5. Ik vermoed dat dit is gebaseerd op slechts een handjevol gevallen. Hoeveel goed-geintegreerde, goed-opgeleidde vrouwelijke islamitische apothers en apothersassistenten zijn er uberhaupt in Zweden?
  En is er ook onderzocht hoe vaak de autochtone Zweeds apothers en -assistenten het achtoffer zijn geweest van rascistische opmerkingen van nieuwkomers? Gewoon om even een vergelijking te kunnen maken?

  Like

 6. trebor2110 // oktober 22, 2018 om 08:31 //

  Zelfs als ik mijn hoofddoek af doe, ben ik nog steeds zwart.

  Dat zou al een begin zijn .

  Like

 7. @Johan P ik denk dat, dit in reactie op je tweede vraag, hier in het verleden wel eens aangifte van gedaan werd maar dat daar alleen niets meegedaan werd. De tijden zijn veranderd.

  Like

 8. Ik laat mij ook niet helpen door een moslima in het Kruitvat met een hoofddoek om.
  Ik denk: “vuile smerige hoer!” maar hou wijselijk mijn mond.

  Wanneer onze regeringen achter ons staan, dan zal het gebeuren.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s