Nieuw

Macron’s ‘Nieuwe Frankrijk’ – Zwarte leerling bedreigt lerares met pistool in de klas

Een afschuwelijke video over een leerling van een Franse school die een leraar in de klas met een dummy ‘pistool’ bedreigt, heeft Frankrijk geschokt. Er worden vragen gesteld over de regelmatigheid van dergelijke incidenten en de reactie van de autoriteiten.

De virale beelden, aanvankelijk verspreid op Snapchat, tonen een klas in een school in de gemeente Kretail in de zuidoostelijke buitenwijken van Parijs. Een mannelijke student staat midden in de klas en bedreigt de leerkracht met een object dat eruitziet als een pistool en eist dat ze ‘aanwezig’ schrijft, in plaats van’afwezig’ op de presentielijst. Op de achtergrond is er nog een andere student die obscene gebaren maar de camera maakt.

De Franse media melden dat het pistool “een airsoft type” pistool of een speelgoedpistool was – wat de leraar geen pijn zou kunnen doen. Ondanks de schokkende situatie lijkt de leraar niet geschrokken, alsof het niet de eerste keer is dat dit gebeurt.

Na het incident diende de leraar een klacht in en werden volgens de Franse media twee 16-jarige studenten in hechtenis genomen. De leerling die de obscene gebaren maakte, werd al snel vrijgelaten, terwijl de hoofddader in hechtenis is en op zondag voor een jeugdrechtbank staat.

Het verhaal veroorzaakte schok en verontwaardiging op de sociale media, waarbij mensen vragen stelden over de bestraffing van de leerlingen, of de reactie van de leerkracht gepast was, en hoe de autoriteiten zouden moeten reageren. “Ik hoop dat ze streng gestraft zullen worden,” schreef een persoon.

De burgemeester van de stad Nancy, Laurent Henart, sprak “veroordeling en verontwaardiging” uit. De onderwijsgemeenschap zou uitzonderlijke maatregelen moeten nemen “om de veiligheid op school te waarborgen”, zei hij.

De Franse president Emmanuel Macron noemde het incident “onaanvaardbaar” en drong er bij de ministeries van Binnenlandse Zaken en Onderwijs op aan de zaak te behandelen.

“Elke dag worden leraren beledigd”, zei een persoon onder de post van Macron. Een andere persoon zei dat leraren bijna elke dag te maken hebben met geweld, beledigingen en bedreigingen. “Moeten we wennen aan dit gratis dagelijkse geweld? De Nieuwe Wereld van Macron”, vroeg iemand.

Marine Le Pen, de voorzitter van de Nationale Rally van Frankrijk (voorheen Front National), twitterde dat de leraar er relatief rustig uitzag. De afwezigheid van een onmiddellijk rapport en klacht van de school “suggereert dat dit soort incidenten regelmatig voorkomt”, schreef ze.

RT >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10113 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Macron’s ‘Nieuwe Frankrijk’ – Zwarte leerling bedreigt lerares met pistool in de klas

 1. Kleine aanvulling: Een 4.5 mm tin rond kogeltje uit “een airsoft type” pistool is nou niet bepaald onschadelijk, en zou zeker iemand kunnen verwonden. Zelf heb ik een metalen replica van een Sig Sauer P226 in mijn nachtkastje liggen die met 135 m/s kogeltjes afschiet, met behulp van gaspatronen. De kast in de gang kan getuigen dat deze een behoorlijk penetratievermogen hebben.
  Oh ja, voor de overheid lakeien. In zweden zijn dit soort luchtdrukwapens legaal.

  Liked by 3 people

 2. paulzwueste // oktober 22, 2018 om 18:01 //

  Als je effect wil moet je persluchtwapens gebruiken.
  7,5 Youle is ècht afdoende, al blijft het zg. “luchtdruk”.
  Ook signaalpistolen geladen met “losse” patronen kunnen dodelijk zijn.
  Zet de tromp van het wapen op het voorhoofd.
  Hij/zij zal het niet meer navertellen.
  Elektroschok-patronen idem dito, tot op 5 tot 7 meter afstand.
  Keus genoeg.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Macron's "New France" - Schwarze Schüler droht Lehrer mit Pistole im Klassenzimmer - news-for-friends.de

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s