Nieuw

Frankrijk staat op het punt van burgeroorlog – Macron blijft ontkennen

klik voor groter

Weinig gifbekers zitten zo vol als degene die Emmanuel Macron zojuist aan Christophe Castaner overhandigd heeft. Minister van Binnenlandse Zaken is een van de meest uitdagende functies in de republiek. Het voormalige socialistische parlementslid heeft in de loop der jaren een beeld gecultiveerd van een politiek sterke man, in tegenstelling tot zijn voorganger, de kleine Gérard Collomb. Maar wat in de Nationale Assemblee voor hard doorgaat, zal de stoere jongens in de Franse binnensteden niet intimideren.

Tijdens zijn achttien maanden op de post was Collomb een ijverig minister, maar uiteindelijk werd de 71-jarige afgemat door de enorme omvang van zijn taak. Hij scheidde met een boodschap die zijn opvolger een paar slapeloze nachten zou moeten bezorgen.

Uitleggend dat hij de binnensteden van Marseille, Toulouse en Parijs had bezocht, zei Collomb:

“De situatie is erg moeilijk en de zinsnede ‘Reconquering the Republic’ is op zijn plaats omdat in deze districten de wet van de sterkste heerst, die van de drugsdealers en radicale islamisten, die de Republiek heeft verdrongen”.

Hij beëindigde zijn afscheid door zijn angst uit te drukken dat als er vandaag niet iets gedaan wordt, Frankrijk morgen met “immense problemen” zal worden geconfronteerd. In een van zijn laatste interviews met het weekblad L’Express ging hij dieper in op wat die problemen zullen zijn. Gevraagd of hij de angst van het hoofd van het Franse equivalent van MI5 deelde dat een burgeroorlog een reëel risico was, zei Collomb:

“Dat risico heb je altijd….het is geen fantasie, ook al houd ik niet van het gebruik van de term ‘burgeroorlog’.

De tragedie is dat dit geen nieuwe waarschuwing is. Frankrijk werd gealarmeerd voor wat Collomb omschrijft als de ‘ghettoïsatie’ van Frankrijk door de publicatie in 2002 van het boek ‘The Lost Territories of the Republic: antisemitisme, racisme en seksisme op scholen’. Een van de redacteuren was Barbara Lefebvre die, in plaats van te worden geprezen om haar eerlijke onderzoek, werd bestempeld als een islamofoob omdat ze het lef had om het onuitsprekelijke te zeggen. 

In een interview met Le Figaro eerder deze maand, vergeleek Lefebvre Collomb met een kapitein die zijn schip verlaat terwijl het het rif nadert. Maar haar sterkste kritiek was voorbehouden aan Emmanuel Macron. De president, zei ze, lijkt “overweldigd door de realiteit van de breuken in Frankrijk.”

Deze breuken zijn niet het verzinsel van rechts. Twee bekende journalisten van de linkse krant Le Monde publiceerden deze week een boek dat de omvang van de islamisering van Seine-Saint-Denis beschrijft, ten noorden van Parijs, waar de vakbonden nu georganiseerd zijn langs religieuze lijnen, buschauffeurs weigeren de handen van hun vrouwelijke collega’s te schudden en schoolmeisjes niet deelnemen aan zwemlessen.

Dan is er nog het endemisch geweld in Frankrijk: de veelvuldige hinderlagen van de hulpdiensten, de antisemitische moorden, de homofobe aanslagen, de seksuele intimidatie, het laatste zo erg dat er in Seine-Saint-Denis een regeling is ingevoerd waarbij vrouwen de buschauffeurs kunnen vragen zo dicht mogelijk bij hun huis te stoppen om de kans dat ze op straat worden aangerand te verkleinen.

De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, mag dan wel zebrapaden schilderen in de regenboogkleuren van gay pride en opscheppen dat haar stad een “toevluchtsoord is dat de Republikeinse waarden van vrijheid, gelijkheid en broederschap omarmt”, maar ze kent, net als haar president, de bittere waarheid.

Deze realiteit werd verwoord in een open brief aan Macron door de moeder van Adrien Perez, die in juli buiten een nachtclub van Grenoble in een niet uitgelokte aanval werd doodgestoken. Mevrouw Perez beschuldigt de president van het niet nakomen van zijn verplichting om zijn volk te beschermen en beëindigt haar brief met een koude bespotting van haar land, schrijvend:

Vrijheid: het verdween toen de staat niet in staat bleek de veiligheid van elke persoon te verzekeren.

Gelijkheid: het verdween toen de staat ermee instemde dat een moordende minderheid een terreurbewind kon voortzetten.

Broederschap: het verdween toen de staat toestond dat geweld de sociale relaties regeerde.

Barbara Lefebvre is van mening dat de situatie in Frankrijk nu zo slecht is dat het “omslagpunt dichtbij is, iedereen kan het voelen komen”.

Dit is wat Christophe Castaner in zijn eerste week van zijn nieuwe baan moet verteren – en niet te vergeten dat andere fikse dossier op zijn bureau met ‘immigratie’. De vraag is: zal Castaner de waarheid onder ogen zien? Of zal hij zich houden aan wat Lefebvre omschrijft als de “progressieve utopie” van zijn baas? Hij staat bekend als een Macron ‘loyalist’, wat niet veel goeds voorspelt, vooral in het licht van wat de president gisteravond in een televisie-interview zei. “De wereld breekt, er verschijnen nieuwe stoornissen en Europa stort zich bijna overal in de richting van extremen en maakt weer plaats voor nationalisme”, aldus Macron. “Degenen die niet zien wat er om ons heen gebeurt, zijn aan het slaapwandelen. Niet ik”.

Geen enkel land in West-Europa breekt zo snel en zo diep als Frankrijk, maar nationalisten hebben daar geen schuld aan. Toch weigert de president deze realiteit onder ogen te zien. Gerard Collomb sprak over de herovering van de Republiek, maar op dit moment gaat de verovering door, door degenen die van de Franse Republiek een islamitische willen maken.

Bron:

https://blogs.spectator.co.uk/2018/10/france-is-fracturing-but-macron-remains-in-denial/

Opmerking: Ik ben het niet eens met de veel gehanteerde term burgeroorlog. Een burgeroorlog is een oorlog tussen burgers van een land. Een oorlog tussen burgers van een land en door de globalisten geïmporteerde huurlingenlegers is gewoon een oorlog. Ook als die laatsten paspoorten bezitten van het land dat ze aanvallen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

6 Comments on Frankrijk staat op het punt van burgeroorlog – Macron blijft ontkennen

 1. antiislamnu // oktober 21, 2018 om 01:03 //

  Dat frankrijk is al lang een shithol country laat de bom maar barsten eens zien hoe de linkse gekkies dat gaan oplossen.
  Kijk hoe oud deze video is kun je na gaan hoe erg het nu moet zijn

  Liked by 1 persoon

 2. smerige ondankbare invasie honden

  Like

 3. Vele politieke kopstukken zullen moeten vrezen voor hun leven, ze zullen lynched worden!

  Liked by 1 persoon

 4. Socialisme is ALTIJD funest voor een geciviliseerde samenleving.

  Like

 5. Er is niets socialistisch aan Frankrijk, hoor. het is nog altijd een liberale democratie en Macron is lid van de Liberale partij.

  Liked by 1 persoon

 6. Er was al veel eerder en fundamenteler gewaaeschuwd voor de breuk. Zie op http://www.alfredvierling.com mijn video gesprek met Guillaume Faye over zijn ‘ La Colonisation de l’Europe’ ed. 1999.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s