Nieuw

Zuid-Afrikaanse boeren bezoeken de Russische Krim om de banden aan te halen terwijl ze thuis geconfronteerd worden met onteigening van land

Boeren uit Zuid-Afrika zullen een bezoek brengen aan het Russische schiereiland de Krim om ervaringen uit te wisselen op het gebied van wijnbereiding, aangezien zij de kans lopen om hun boerderijen te verliezen als onderdeel van de landhervorming in Zuid-Afrika.

Ik ben er zeker van dat het een rijke ervaring zal zijn voor boeren in beide landen. Wij in Zuid-Afrika zijn altijd bereid om kennis en productiegeheimen te delen,” zei een CEO van de Zuid-Afrikaanse landbouwindustrievereniging AgriSA Omri van Zyl in een interview met RIA Novosti.

Volgens Van Zyl onderzoeken Zuid-Afrikaanse boeren de mogelijkheden om markten te diversifiëren en samenwerkingsverbanden aan te gaan, en Rusland lijkt veelbelovend voor toekomstige samenwerking.

De Russische agrarische sector is voor ons erg interessant en we zijn ook geïnteresseerd in de Russische markt. We hebben producten die u niet in Rusland produceert. Bijvoorbeeld, tropisch fruit – mango, lychee, enz.

Ik denk dus dat we geïnteresseerd zijn in samenwerking. En Rusland beschouwt Zuid-Afrika ook als een veelbelovende richting voor investeringen,” zei hij.

Zuid-Afrikaanse boeren staan voor een onzekere toekomst te midden van landhervormingen van de overheid. President Cyril Ramaphosa zet zich in voor een programma om land dat eigendom is van blanke Zuid-Afrikanen zonder compensatie voor de eigenaars te onteigenen en te herverdelen onder de arme zwarte meerderheid. Het regerende Afrikaanse Nationale Congres (ANC) zegt dat het 24 jaar na het einde van de apartheid de ernstige ongelijkheid wil aanpakken.

Zoals u weet gaat de grondwet betreffende de onteigening van land veranderen. In Rusland was er 80 jaar geleden ook een periode van onteigening, en dit veroorzaakte grote economische problemen.

De Russen steunen ons in dit opzicht zeer, omdat u dit al hebt meegemaakt,” zei hij.

RT >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s