Nieuw

Opnieuw grafschendingen op christelijke begraafplaats in Jeruzalem

Meer dan 30 grafstenen van een katholiek klooster net buiten Jeruzalem zijn gebroken. De Israëlische politie heeft een onderzoek ingesteld naar vermoedelijke haatdelicten, maar de hoogste leiders van de katholieke kerk in het land zeggen dat ze uit ervaring niet geloven dat het onderzoek ergens toe zal leiden.

Het is het katholieke klooster van Beit Jamal, een populair bedevaartsoord net buiten Jeruzalem, die aan het kerkhof enorme schade heeft geleden. Meer dan 30 grafstenen in de vorm van een kruis zijn gesloopt, terwijl een aantal graftombes zijn beschadigd.

De grafschennis werd aanvankelijk ontdekt tijdens een inspectie van de begraafplaats door de monniken van het klooster. Pater Antonio Scodo, die verantwoordelijk is voor de verzorging van de graven, beweert dat het een religieus gemotiveerde aanval is.

– Ze willen het symbool van het christelijk geloof, het kruis, afbreken en vernietigen, zegt de monnik.

De aanval op het klooster is in sterke bewoordingen veroordeeld door verschillende ambassades van  katholieke landen in Israël, waaronder Italië en Polen. De Poolse ambassadeur zegt bijvoorbeeld dat het “een onvoorstelbare daad van antichristelijke vandalisme” is.

De Israëlische politie heeft een onderzoek geopend naar de zogenaamde haatdelicten, maar zegt tegelijkertijd dat de aanval enkele weken geleden had kunnen plaatsvinden en dat er geen verdachten zijn.

Het is echter niet de eerste keer dat het klooster wordt blootgesteld aan aanvallen. In 2013 werden er brandbommen gegooid tegen de gebouwen van het klooster, die ook met woorden als “Dood aan de gojs! En “Wraak” waren gekliederd. In verband met de uitgebreide aanvallen op Palestijnen en Arabieren in Israël in 2016, werden ook een groot aantal kruisen op de begraafplaats omgegooid, in september vorig jaar werd een standbeeld van de maagd Maria vernietigd en de meeste ramen van het klooster met stenen ingegooid. De politie heeft nog steeds geen verdachten van de vorige aanvallen en het Latijnse patriarchaat in Jeruzalem, het hoogste leiderschap van de rooms-katholieke kerk in het land, gelooft niet dat het onderzoek hoe dan ook ergens toe zal leiden.

– We zien van de overheidsinstellingen bijna geen veiligheidsbewustzijn over dit gevaarlijke fenomeen, vooral omdat de hoogste leiders van het land beweren dat het heel goed gaat met christenen [in Israël], zegt Wadie Abunassar, woordvoerder van het Latijnse patriarchaat.

Dit is ook slechts een aanval in de lijn van honderden in de afgelopen jaren. Hoewel de daders in veel gevallen bekend zijn, zijn  arrestaties ongebruikelijk en gaat men in principe nooit over tot vervolging.

Naast aanvallen op gebouwen en gevandaliseerde begraafplaatsen worden christenen in Israël en vooral in de straten van Jeruzalem openlijk belaagd. Bijzonder kwetsbaar zijn christelijke priesters en nonnen die dagelijks in het gezicht worden gespuugd en bespot door orthodoxe joden, zonder dat de Israëlische politie ingrijpt. Hierdoor durven veel christenen zich niet eens in bepaalde delen van de stad te begeven.

Bron:

Vandals destroy Christian cemetery in Israel in apparent hate crime
Discrimination & Hate Crimes Against Christian Palestinians in the Holy Land

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8230 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s