Nieuw

Zuid-Afrikaanse stad begint met het in beslag nemen van land van blanke burgers in een nationale testcase

nieuwbouwwijk

De lokale autoriteiten in de Zuid-Afrikaanse stad Ekurhuleni zijn van plan om te beginnen met de onteigening van particuliere grond, zonder ervoor te betalen, als onderdeel van een nationale testcase voor het controversiële landhervormingsprogramma van het land.

De gemeenteraad keurde een “expropriation without compensation” wetsvoorstel goed dat eerder dit jaar door het Afrikaanse Nationale Congres (ANC) was geduwd, bericht de Associated Press.

Bijna 600.000 van de vier miljoen mensen die in de stad wonen zitten naar verluidt vast in een vreselijke huizencrisis als gevolg van het tekort aan land voor de bouw van nieuwe huizen. De grondcrisis dwingt mensen om in ‘informele nederzettingen‘ te blijven wonen.

Ons beleid is om het land niet met geweld in beslag te nemen“, vertelde de burgemeester van Ekurhuleni, Mzwandile Masina, het agentschap. “Ons beleid is ervoor te zorgen dat het land wordt gedeeld onder degenen die het nodig hebben“.

Masina, die de lokale ANC-geleide coalitie leidt, zei dat de gemeenteraad bijna 350 hectaren leeg land in de stadsgrenzen, zowel privé als in overheidsbezit, zou onteigenen. De stadsbesturen hebben naar verluidt tot doel het land te ontwikkelen om nieuwe huisvestingsgebieden te creëren voor mensen die in krakkemikkige woningen wonen. De topambtenaar heeft niet aangegeven welke grondeigenaren door de maatregel getroffen zullen worden.

We gaan het land niet onteigenen en voor onszelf houden,” zei de burgemeester, en benadrukte dat mensen momenteel in omstandigheden moeten leven die “afschuwelijk zijn voor de mens”.

De internationaal omstreden landhervorming werd goedgekeurd door de Zuid-Afrikaanse regeringspartij om de historische onrechtvaardigheden van de apartheid aan te pakken en het land eerlijker onder de bevolking te verdelen. Volgens de president van het land, Cyril Ramaphosa, is meer dan 77 procent van de Zuid-Afrikaanse boerderijen en landbouwbedrijven in het bezit van blanke burgers, met slechts vier procent van de grond van zwarte Zuid-Afrikanen. Blanke burgers maken slechts negen procent van de bevolking van het land uit, terwijl zwarte burgers goed zijn voor 76 procent.

Masina verwacht dat getroffen landeigenaren de gemeentelijke autoriteiten voor de rechter dagen. De gemeente Ekurhuleni hoopt echter dat de zaak een uitspraak zal doen over de vraag of het onteigenen van land in het algemeen belang legaal is, onder de huidige wetten van het land, of dat de grondwet moet worden gewijzigd.

RT >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

8 Comments on Zuid-Afrikaanse stad begint met het in beslag nemen van land van blanke burgers in een nationale testcase

 1. Claudia M. // oktober 19, 2018 om 17:07 //

  Het is je reinste diefstal!

  Liked by 1 persoon

 2. paulzwueste // oktober 19, 2018 om 17:32 //

  Negers die bij het land stelen van blanken democratie spelen, da’s pas lachen als het niet zo droevig was.
  100 Jaar geleden liepen ze nog in ’n bananenschillenrokje met speer.
  Nu zijn ze bezig de laatste blanken te vernietigen zodat ze daarna allemaal naar Europa kunnen komen, omdat er hongersnood zal heersen.

  Like

 3. Tsja, dit een van de kwalijke gevolgen als je als blanke onder heerschappij van zwarten komt. Met goedkeuring en legalisatie van “onze” Europese politici.

  Like

 4. Terwijl de verraders nog steeds geschokt en verontwaardigd zijn over de onteigeningen van die zielige bevolkingsgroep in WO2 van 70 jaar geleden, wordt het in dit geval niet alleen toegestaan, maar ook nog eens aangemoedigd. Het is walgelijk hoe hypocriet dat volk is.

  Like

 5. tenzij iemand anders een huis voor hun bouwt komen er op het land ook weer krotten te staan. rijdt daar maar eens rond.

  Like

 6. De bevolking explosie is het grote probleem in Afrika en niks anders.
  Ze fokken maar raak terwijl er geen huizen en werk voor de toekomstige generaties is.

  Like

 7. Hebben ze godweethoelang liggen zeuren over de afschaffing van de apartheid, voeren ze het notabene zelf weer in. Maar dan in het nadeel van de blanken. Over discriminatie gesproken.

  Like

 8. @paulzwueste. Nee hoor deze week werd er nog één in Duitsland opgepakt. Zijn rokje was intussen wel vergaan. Hij had alleen zijn speer in zijn hand

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s