Nieuw

Salvini daagt de EU uit om bezettingstroepen te sturen als het wil dat Italië buigt

Italië stuurt aan op een begrotingstekort van 2.4% en dat is al dagenlang aanleiding voor allerlei dreigementen vanuit de EU. Dat begrotingstekort is bedoeld om een ‘basisinkomen’ mee te financieren, de pensioenen aan te vullen en voor een vlaktaks.

En dat zou, zo is de theorie, de economische groei van Italië, die al jaren onder het EU-gemiddelde ligt, aan moeten jagen. Op zich is dat niet eens tegen de EU-regels, die een begrotingstekort van 3% toestaan, en een overschrijding daarvan door Duitsland en Frankrijk in het verleden stilletjes hebben laten passeren, maar in combinatie met de Italiaanse staatsschuld van 131% maakt het de EU uitermate zenuwachtig.

Het zou ook de rente op de Italiaanse staatsschulden omhoog kunnen jagen en dan dreigt een Grieks scenario. Het verschil tussen de rente op Duitse staatsobligaties en Italiaanse is de afgelopen tijd al snel groter geworden. Al kun je je daar bij afvragen wat de rol van de ECB daar in is, omdat dat een grote opkoper van staatsobligaties geworden is, ook al is dat tegen alle regels in, en de ECB de rente op staatsobligaties dus kan manipuleren. Het vermoeden was dat de ECB dat ook gedaan had voor de Italiaanse verkiezingen om de Italianen schrik aan te jagen zodat ze niet op Lega en de Vijfsterrenbeweging zouden stemmen.

Epoch Times meldt dat:

De Europese Commissie beschuldigt Italië van een “ongekende” afwijking van de Europese begrotingsregels. Donderdag heeft de Europese Commissie een brief naar de Italiaanse regering gestuurd met het verzoek om opheldering. Als Italië niet toegeeft, zal de EU de Italiaanse begroting verwerpen.

In een brief van donderdagmiddag beschuldigde de Europese Commissie Italië van een “ongekende” afwijking van de Europese begrotingsregels en eiste zij maandagmiddag “opheldering”. De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz, wiens land momenteel het voorzitterschap van de Raad van de EU bekleedt, verklaarde dat hij “geen begrip” had voor de ontwerpbegroting van Italië. De Italiaanse regeringsleider Giuseppe Conte was al voorbereid op kritiek.

Italië plant een aanzienlijk hoger niveau van nieuwe schulden dan overeengekomen met Brussel en houdt vast aan de dure uitgaven in de ontwerpbegroting.

Met 131 procent van de economische productie heeft het land na Griekenland al de op één na grootste totale schuld in de eurozone en moet het stijgende rentetarieven betalen voor zijn leningen.

Verduidelijkingen gevraagd voor maandagmiddag
De afwijking van de begrotingsregels is “ongekend in de geschiedenis van het stabiliteits- en groeipact”, schreef de Europese Commissie in haar brief aan Rome. Brussel riep op tot “verduidelijking” op maandagmiddag. Als Italië het voorstel niet verbetert, kan de Commissie het verwerpen. Dit zou een primeur zijn in de EU.

De Oostenrijkse bondskanselier Kurz had scherpe kritiek op het Italiaanse begrotingsplan. “We zullen zeker niet betalen voor de schulden en populistische verkiezingsbeloften van anderen,” schreef hij in de korte berichtendienst Twitter.

Dat zou ongekend zijn en een eerste keer dat de EU de begroting van een lidstaat verwerpt.

Ook Mark Rutte doet een duit in het zakje:

Breitbart schrijft over Rutte:

Nederlandse leider waarschuwt populistische Italianen om te doen zoals ze worden verteld door EU-leiders

De Nederlandse premier Mark Rutte waarschuwt zijn Italiaanse collega Giuseppe Conte dat hij de begrotingsregels van de Europese Unie niet mag overtreden.

Rutte ontmoette Conte op de EU-top van donderdag, waar Conte in de verdediging is voor het indienen van een ontwerpbegroting voor 2019 met een tekort dat drie keer zo groot is als Italië oorspronkelijk beloofd had.

Rutte zei in een verklaring dat hij uiting gaf aan zijn Nederlandse bezorgdheid over de begrotingsplannen van Italië en zei dat hij “volledige steun” gaf aan de Europese Commissie, die het ontwerp doorlicht na haar scepticisme te hebben geuit.

De Italiaanse leiders zeggen dat het begrotingsplan de economische groei zal stimuleren door hogere uitgaven, maar andere EU-landen zijn bezorgd dat het de toch al zware overheidsschuld van Italië nog zal doen toenemen.

Het tegenstrijdige is dat Italië de begrotingsregels eigenlijk niet overtreedt. Het begrotingstekort van 2.4% is alleen hoger dan de eerder overeengekomen 1%. Bijzonder leuk zijn de reacties onder het stuk van Breitbart. Voor als je dacht dat Rutte alleen in Nederland gehaat wordt …

Zoals te verwachten viel heeft Salvini geen goed woord over voor de dreigementen van de EU.

Il Giornale:

Salvini: “De EU wil dat Italië een slaaf wordt. Voorwaarts, stuur je bezettingstroepen maar !”

De minister van Binnenlandse Zaken, Salvini, reageert op de Brusselse brief over de begroting. En hij valt de EU aan: “Ze willen Italië op de knieën om ook nog onze laatste bedrijven te confisqueren”.

De brief uit Brussel, waarop de verklaringen van Juncker en Oettinger aan de vooravond grotendeels vooruitliepen, is zojuist aan Giovanni Tria overhandigd en het politieke conflict zal niet lang op zich laten wachten.

De economische manoeuvre is immers een hot topic en de EU heeft enorme twijfels over de “ongekende afwijking” van de Europese regels. Hoewel de minister van Economische Zaken beloftes aan de Commissie heeft gedaan over de wens om samen op weg te gaan naar de begrotingswet, wijst vicepremier Salvini met de vinger naar diegenen die ‘een Italiaanse dienaar willen, onzeker en angstig’.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

13 Comments on Salvini daagt de EU uit om bezettingstroepen te sturen als het wil dat Italië buigt

 1. antiislamnu // oktober 19, 2018 om 01:21 //

  Nou laat de boel maar uit elkaar spatten zijn we in een klap van heel die eu shit af

  Liked by 1 persoon

 2. Eigen volk eerst // oktober 19, 2018 om 07:35 //

  Dit is werkelijk absurditeit ten top. De drugs tieren welig blijkbaar. Laat Italië zijn eigen gang gaan! Hopelijk op een spoedig einde EU.

  Like

 3. De EU wil dat Italië een slaaf wordt. Dat geldt voor alle 28 EU landen. De zelfgekozen dictators in Brussel bepalen alles wat in hun kolonien gebeurd. Zij bepalen hoeveel moslims opgenomen moeten worden per land, en hoe de begroting moet zijn. Allen Engeland , Polen en Hongarije hebben hier schijt aan. Daarin tegen is Nederland altijd het braafste jongetje v/d klas

  Like

 4. Italië is een grote economie en is de buiten alle proporties verheven kritiek en betutteling van de EU spuugzat. Het land kiest nu zijn eigen koers om de armoede van het Italiaanse volk te beteugelen.
  Zij hebben groot gelijk.

  Liked by 1 persoon

 5. Borgia & Medici Family Trees – UsefulCharts.com

  Like

 6. Celis Ben // oktober 20, 2018 om 11:46 //

  Hoe zit het met het begrotingstekort van Frankrijk? Frankrijk is in feite failliet en Macron wil niet liever dan een transfert unie creëren zodat hij ondermeer de pensioenkassen van Nederland kan leegmaken. HET ZOVEELSTE BEWIJS DAT EUROPA GEWOON EEN MACABERE FARCE IS;

  Like

 7. Frankrijk lapt al jaren de begroting aan zijn laars. Duitsland met grote bekken uit Berlijn, schreeuwen om aanpak terwijl de Deutsche Bank biljoenen schulden heeft.
  Italië moet niet luisteren maar gewoon doorgaan op de ingeslagen weg.

  Like

 8. Italië heeft gelijk en zou ook per direct uit de eu moeten stappen.
  Helaas Nederlander heeft ook diktator aan de macht Rutte
  De hielenlikkers van Brussel
  Rutte is een gevaarlijk man
  En dient ook afgezet te worden en onder de onderste steen begraven te worden.
  Het is een NSB.
  De hele top van Brussel zijn oorlogs misdadigers onder drukkers van het volk .
  Allemaal ophangen.
  Revolutie mensen denk aan De toekomst van u kinderen .
  Die hebben straks geen leven meer in Nederland.

  Like

 9. Salvini is een KARAKTER man,en geen slap figuur zoals Rutte die in Brussel of bij Merkel de Leugenachtige Eeuwig Lachende Grootste NSB-er van Nederland uithangt en meezingt WIR SCHAFFEN DAS,maar er geen REET van Bakken en tot de DOODSTRAF GEDOEMD ZIJN.

  Like

 10. replsteeltje // februari 25, 2019 om 00:12 //

  goed zo salvini europese unie is een FARCE!!!

  Like

 11. Salvini heeft groot gelijk…zo iemand zouden we hier moeten hebben

  Like

 12. fhfokkema // juni 2, 2019 om 13:21 //

  Salvini, kijk uit de eu heeft geld genoeg ( waar zou ze dat vandaan hebben ? ) om iedereen te kopen, zoals Rutte is gekocht.
  Een moordaanslag ( “ongeluk”door een “verwarde man”) is niet helemaal denkbeeldig.

  Like

 13. Ja, dat wil ik ook, kan heel de wereld zien wat een verschrikkelijk dictatuur de EU is.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s