Nieuw

Opperrabbijn Yitzhak Yosef noemt zwarte mensen ‘apen’

Rabbi Yitzhak Yosef gebruikt in de wekelijkse preek de pejoratieve term ‘kushi’ voor Afrikaanse Amerikanen.

De Sefardische opperrabbijn van Israël noemde zwarte mensen “apen” tijdens zijn wekelijkse preek op zaterdagavond.

Rabbi Yitzhak Yosef richtte zich op de joodse juridische aspecten van de zegening bij het zien van de bloei van fruitbomen, tijdens de huidige Hebreeuwse maand Nissan, en, in het bijzonder, of men één boom of minstens twee moet zegenen.

In die context noemde hij een zegen die uitgesproken wordt bij het zien van een “ongewoon schepsel”, waarbij hij het voorbeeld aanhaalde van het ontmoeten van een zwart persoon die twee blanke ouders op straat heeft in Amerika.(1)

In beeldmateriaal uitgezonden door de Ynet nieuwssite, kon Yosef worden gezien verwijzend naar zwarte mensen door het woord “kushi”, dat in het modern Hebreeuws pejoratieve connotaties heeft, en vervolgt dan met een zwarte persoon een “aap” te noemen.

Zijn kantoor vertelde Ynet dat de vergelijking een citaat uit de Talmoed was.

Yosef staat er om bekend graag te flirten met controverses in zijn preken.

In een preek in mei vorig jaar leek hij tijdens zijn wekelijkse preek te suggereren dat seculiere vrouwen zich als dieren gedragen omdat ze zich onbescheiden kleden.

In maart 2016 werd Yosef gedwongen om een opmerking in te trekken dat niet-Joden niet in Israël zouden moeten leven, en noemde het “theoretisch”.

Hij zei dat niet-Joden alleen in Israël zouden kunnen leven als ze zich houden aan de zeven Noahide wetten, die verboden zijn tegen afgoderij, godslastering, moord, verboden seksuele relaties, stelen en het eten van ledematen van een levend dier, en die de oprichting van een rechtssysteem voorschrijven.

Niet-Joden, zei Yosef, zijn alleen in Israël om Joden te dienen.

Israël heeft twee opperrabbijnen. Yosef vertegenwoordigt de stammen uit het Iberisch schiereiland, Noord-Afrika en het Midden-Oosten, en David Lau vertegenwoordigt de Ashkenazische Joden, die afkomstig zijn uit de Europese landen van het Romeinse Rijk.

Times of Israël >>

(1) – Een zwarte met twee blanke ouders is inderdaad wel een ‘ongewoon’ schepsel, tenzij geadopteerd. Voor de zekerheid maar het origineel: “In that context, he mentioned a blessing uttered upon seeing an “unusual creature,” citing the example of encountering a black person who has two white parents on the street in America.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on Opperrabbijn Yitzhak Yosef noemt zwarte mensen ‘apen’

 1. what else are they

  Like

 2. Laten we het erop houden dat bedoelden minder ver van de oorsprong van de hedendaagse mens afgedwaald zijn.
  Vooropgesteld dat de hedendaagse mens inderdaad van apen afstamt. Immers, het zal niet de eerste keer zijn dat de ‘wetenschap’ 180 graden moet draaien omdat bleek dat ze er toch volkomen naast zaten.

  Like

 3. Hefzibah Yahudah // oktober 19, 2018 om 10:43 //

  😂😂😂😂😂 their time is up those khazarien imposters identify thiefs revelation 2:9 & 3:9 who said they are jews but are the synagogue of Satan. Those blacks are the descendents of Abraham Isaac and Jacob. If you ask them from which tribe they’re it’s always Judah but there are 12 tribes were are the others. Envy is a bad bad spirit. The talmud is kabala👹👹👹👹👺👺👺

  Like

 4. paulzwueste // oktober 19, 2018 om 19:23 //

  We stammen natuurlijk niet van de apen af.
  Oorspronkelijk waren wij bacteriën die zich hebben ontwikkeld tot de mens die er nu is.
  Alle leven van nu is op dezelfde wijze ontstaan.
  Apen zullen wel ’n variant bacterie zijn geweest.
  In ieder geval kunnen we vaststellen dat de mens hier en daar is blijven steken in ontwikkeling.
  Negers zijn daar ’n goed voorbeeld van.
  Islamieten zijn tot stilstand gekomen in de 72 eeuw nChr.

  En die zooi haalt die vervloekte EU samen met hun politieke regerings-handlangers hier nu massaal binnen.

  Like

 5. polderboy // oktober 19, 2018 om 21:23 //

  Ouwe lul die net als Twan Huys, die ook een heel erg vreselijke ouwe lul is overigens., nog met wat lulkoek toch nog aandacht poogt te vragen voor zijn eigen totaal verschrompelde lulletje.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s