Nieuw

Mensen-smokkelaars brengen illegale immigranten naar de EU in Limos en luxe auto’s

Mensensmokkelaars vervoeren “wanhopige” illegale migranten via Turkije naar de Europese Unie in limousines en luxe auto’s voor tot 3.000 euro per keer.

De Griekse politie heeft vijf verdachte mensensmokkelaars gearresteerd uit Georgië, een Europees land buiten het EU-blok in de Kaukasus, die volgens hen deel uitmaken van een omvangrijker en slechts gedeeltelijk ontmanteld crimineel netwerk, meldt Ekathimerini.

De Atheense krant beschrijft de smokkelaars als vervoerders van illegale migranten door Turkije in limo’s en andere luxe auto’s met kentekenplaten uit Bulgarije – dat in 2007 tot de Europese Unie is toegetreden – waarbij de platen in de buurt van de landgrens van het door de islamisten geleide land met de EU in Oost-Tracië worden verwisseld voor Griekse.

Ekathimerini’s bronnen beweerden dat de mensensmokkelaars tot tien migranten per keer in hun voertuigen propten, zelfs gebruik makend van de ruimte in de kofferbak, en tussen de 2.000 en 3.000 euro per hoofd rekenden voor hun diensten.

Het oversteken van de Grieks-Turkse landgrens, die niet was opgenomen in een miljardenovereenkomst tussen de EU en Turkije om de stroom van honderdduizenden illegale migranten die de Egeïsche Zee oversteken naar het blok te stoppen, is in 2018 aanzienlijk toegenomen.

Zo’n 200 migranten waadden over de Evros rivier, die ruwweg de landgrens tussen Griekenland en Turkije afbakent, in één ochtend slechts enkele dagen geleden.

De Griekse minister van migratie, Dimitris Vitsas, heeft gezegd dat 12.000 migranten de landgrens tot nu toe in 2018 zijn overgestoken – meer dan het dubbele van de 5.500 migranten die via die route in 2017 aankwamen, en meer dan een verdrievoudiging van de 3.300 die in 2016 aankwamen.

De Grieken hebben zowel bij de Europese Commissie als bij de Turkse autoriteiten geklaagd dat Ankara opzettelijk laks is geweest om te voorkomen dat migranten de landgrens naderen en binnendringen.

Er wordt gevreesd dat naar schatting 500.000 migranten uit Afghanistan, die onlangs via Iran en Irak in Turkije zijn aangekomen, op weg zijn naar Griekenland – een land van slechts 10 miljoen mensen dat in veel opzichten nooit is hersteld van de financiële crisis en nog steeds te maken heeft met de gevolgen van de instroom van migranten in 2015, vooral op de meest oostelijke eilanden.

Breitbart >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Mensen-smokkelaars brengen illegale immigranten naar de EU in Limos en luxe auto’s

  1. Tijl Uylenspiegel // oktober 20, 2018 om 01:38 //

    Tja Griekenland is doodeenvoudig niet in staat asielzoekers en illegalen op te vangen (ongeacht of ze nou met een limo of op een ezeltje komen) laat staan ze te onderhouden maar Griekenland weet ook dat ze niet komen om te blijven maar dat ze door willen reizen naar de goudpotten van Noord-Europa. Ze zullen ze dus ook niet in de weg lopen als ze weg willen. Het is geen Grieks probleem het is een Noord-Europees probleem.
    Wir schaffen das helemaal niet wij laten ons meezuigen het putje in.

    Liked by 1 persoon

  2. Griekenland is bewust vernietigd omdat het de toegangspoort is.

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s