Nieuw

Media black-out over grootste rassenrellen in de Britse schoolgeschiedenis

In wat wel de grootste rassenrel in de Britse schoolgeschiedenis wordt genoemd, hebben 150 leerlingen vorige maand een gewapende strijd geleverd. De reguliere media zwijgen over het duidelijke falen van de ‘diversiteit’.

Ooggetuigen vertelden de Daily Mail dat “all hell was breaking loose”, wat resulteerde in tientallen politieauto’s, ambulances, helikopters en hondenteams die ter plaatse moesten worden ingezet om de explosieve situatie te kalmeren.

De massale vechtpartij bij Fir Vale School Academy Trust, een secundaire instelling in Sheffield in South Yorkshire, leidde ertoe dat de politie halverwege de lessen een school sloot. De rel werd aangewakkerd door een racistische schermutseling tussen tieners in de kantine.

Het gevecht ging vervolgens door in de straten rond de school, waar ongeveer 1000 leerlingen aanwezig zijn. Ongeveer 100 tot 150 mensen kwamen samen buiten de schoolpoort, omdat er steeds meer geruchten gingen dat er messen en andere wapens waren gebruikt in het gevecht. Op beelden van de scènes buiten de school zijn massale menigten te zien.

Een plaatselijke winkelbediende, die anoniem wilde blijven, vertelde de Mail dat er een gevecht was uitgebroken in de schoolkantine voordat het buiten verder ging. De man, wiens winkel direct tegenover de school staat, zei dat Roma-leerlingen met andere groepen binnen de school te maken hadden gehad, maar niet daarbuiten. Maar hij voegde er ook aan toe dat hij niet werd toegelaten door de politie die het gebied had afgesloten.

Een politiehelikopter zweefde ook boven de school, terwijl nieuwe beelden van de vergrendeling een leerling laat zien die schreeuwt als hij door een politiehond buiten de school wordt gebeten. De autoriteiten hebben ontkend dat de strijd buiten de school was doorgegaan.

Maar de volgende dag zagen we kapotgeslagen flessen en blikjes op de stoepen direct buiten de school.

De scholen in het gebied zijn trots op hun “multiculturele” mix van leerlingen in promotiebrochures. “Slechts een paar mijl van het centrum van Sheffield, Fir Vale is een rijk multicultureel gebied met witte Britse, Aziatische en Oost-Europese gemeenschappen die in een mix van parallelle straten leven. Er zijn evenveel moskeeën als kerken in de omgeving.

De “Oost-Europese” gemeenschap is in feite een grote Roma-groep die ook op de school aanwezig is. Gezien de demografie van het gebied is het geen verrassing dat 40 procent van de leerlingen geen Engels als eerste taal heeft, terwijl bijna een kwart van de leerlingen speciale leerbehoeften heeft.

De strijd brak uit omdat naar verluidt de hoofddoek van een moslimmeisje van haar hoofd getrokken zou zijn, beweerde een ouder. Het begon aanvankelijk in de kantine nadat twee meisjes begonnen te vechten. Amjad Yasin, 40, manager van een kledingwinkel in de buurt van de school, heeft twee tienerjongens van 13 en 14 jaar oud op school. Ze vertelde de Sun Online: “Een Somalisch meisje en een Oost-Europees meisje vochten en een van de hoofddoek van de meisjes werd afgescheurd.

Arfan Abbas, ook een ouder met twee dochters op de school zei: “De dag voor de rellen was er een incident tussen een Jemenitisch meisje en een Oost-Europees meisje en haar hoofddoek werd afgescheurd.

“Het borrelde de volgende dag weer op in de eetzaal en de hel brak los.

Yorkshire Ambulance Service zei dat twee patiënten ter plaatse werden behandeld voor hun verwondingen toen de politie de poorten bewaakte voor de tweede dag na racistische schermutselingen tussen studenten. Vier politieauto’s en zes officieren werden ingezet op de school die de volgende dag werd geopend.

In een verklaring die op 25 september werd uitgebracht, probeerde de inspecteur Shelley Hemsley, de raciale spanning glad te strijken: “Ik wil de lokale gemeenschap de verzekering geven dat dit incident kort daarna is opgelost en dat de agenten sindsdien in het gebied zijn gebleven, omdat de school voor die dag gesloten was.

Helmsley zei dat ze geen meldingen van wapens hadden gehad, maar gaf toe dat ze de beelden van de CCTV niet hadden gezien. “We zullen uiteraard de CCTV-beelden van het incident bekijken, en in het bijzonder van de mensenmassa’s die zich buiten de school hebben verzameld en eventuele criminaliteit die aan het licht komt, zal worden onderzocht.

Bron:

http://freewestmedia.com/2018/10/17/media-blackout-on-biggest-race-riot-in-british-school-history/

Free West media noemt zelf al The Daily Mail en The SUN, dus ‘doodzwijgen’ lijkt me een wat groot woord. En ook The Independent maakt er melding van:

De schooldirecteur wilde wel graag dat er geen ruchtbaarheid aan gegeven werd en maakt het kleiner dan het was.

En het is al langer ‘feest’ in het multiculturele paradijs:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Media black-out over grootste rassenrellen in de Britse schoolgeschiedenis

  1. Lang leve de diversiteit en islamisering. ze dansen straks op Engelse graven.

    Like

  2. Tijl Uylenspiegel // oktober 21, 2018 om 10:47 //

    Die scholen zijn tegenwoordig ook net fabrieken inclusief een gigantisch grote kantine. Ben een kind van de grote stad maar ik ben wel blij dat het in mijn tijd allemaal wat kleinschaliger was. Wat een hel !

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s