Nieuw

Jezus wordt orgaandonor

Screenshot YouTube.

Een controversiële reclamefilm waarin Jezus aan het kruis wordt aangemoedigd om zijn organen te doneren, heeft in Australië een debat op gang gebracht.

De lobbygroep Dying to Live in Australië heeft een reclamefilm gemaakt om een debat over orgaandonaties op gang te brengen. De reden hiervoor is dat er groot gebrek aan organen voor transplantaties is. Het doel van de lobbygroep is dat meer mensen zich als donor laten registreren.

In de film zie je twee Romeinse soldaten die Jezus, die aan het kruis hangt, vragen of hij zijn organen zou willen doneren. Jezus zegt ja en de soldaten vragen dan of hij zich kan voorstellen om zich online in te schrijven als orgaandonor. Met behulp van een speer geven de soldaten een mobiele telefoon, zodat Jezus zijn toestemming kan geven.

De reacties op de film zijn op zijn minst gezegd verdeeld. Sommige moslimleiders zijn woedend. Keysar Trad, oprichter van de Islamic Friendship Association of Australia, is van mening dat Jezus wordt geschoffeerd , waardoor zowel moslims als christenen zich gekrent zouden voelen.

Een ander standpunt wordt verwoord door Michael Stead, Anglicaanse bisschop van South Sydney, die gelooft dat de zaak zo belangrijk is dat het mogelijk is om de verbeeltenis over het hoofd te zien:

– De film kan zo worden geïnterpreteerd dat Jezus zichzelf heeft opgeofferd om een boodschap over te brengen die belangrijker is dan wat dan ook, zegt hij tegen de krant Daily Mail.

Op de sociale media is er ook een levendig debat over de commercial ontstaan. Een persoon geeft het volgende commentaar:

– Ze zijn te laf en politiek correct om een overeenkomstige film over de dood van Mohammed te durven maken.

Een ander schrijft:

-Het is een beetje problematisch, maar ik denk dat Jezus het graag had gezien. Hij leefde om goede dingen te doen, en orgaandonatie is precies dat.

De film eindigt met de oproep: Doe wat Jezus zou doen!

Bron:

‘Do what Jesus would do’: Controversial ad showing Christ agreeing to become an organ donor infuriates a Muslim leader (but Christians aren’t bothered by it)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8175 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Jezus wordt orgaandonor

 1. paulzwueste // oktober 19, 2018 om 17:19 //

  Te stom om hierop te reageren.

  Like

 2. Elke christen ziet binnen drie seconden dat dit totale onzin is

  Like

 3. Stupid Australians.

  Like

 4. Corrienne // oktober 20, 2018 om 17:43 //

  De Bijbel verbied insnijdingen in het lichaam. Jezus zou dus zeker nooit toestemming hebben gegeven.

  Like

 5. Jesus had gewoon de zieke genezen.
  Dus de vraag wat hij zou doen is overbodig.

  Like

 6. Whistleblower Dr. Judy Mikovits – Victurus Libertas VLTV

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s