Nieuw

“We zullen meer Brexits zien” – Shockresultaat negatieve mening van Europeanen over de EU

Een denktank in Brussel heeft een enquête gepubliceerd over hoe Europeanen naar de EU kijken. De helft is van mening dat de EU irrelevant is en twee derde gelooft niet dat het leven zonder de Unie zou verslechteren. Het resultaat heeft schokgolven naar de EU-leiders gestuurd.

De Brusselse journalist Luc Rivet merkte over het onderzoek op dat “dit het einde is van het liefdesverhaal van Europeanen met Europa”.

– Mensen willen hun grenzen terug omdat ze zien dat de Europese grenzen niet functioneren na vier jaar van problemen, zegt hij.

Uit de enquête blijkt dat een meerderheid van de burgers in de EU-landen niet dol is op het Europese project EU. Volgens de denktank zegt bijna twee derde (64 procent) van de burgers dat ze niet geloven dat het leven zonder de EU slechter zou zijn.

Niet relevant

Ongeveer de helft (49 procent) is van mening dat de EU een “irrelevant” project is.

De klachten hebben betrekking op het gebrek aan transparantie en woede dat de EU-leiders zich “niet richten op wat de burgers aangaat”.

De enquêtes werden gehouden door de denktank Friends of Europe, die medegefinancierd wordt door de EU. In alle lidstaten hebben 11.000 mensen deelgenomen.

“De wereld zou instorten”

Deze boodschap geven de EU-leiders zelf, zoals de voormalige buitenlandse beleidsleider Federica Mogherini, die zegt dat de wereld niet zou overleven zonder het EU-blok.

– Doe je ogen dicht en stel je even voor dat de Europese Unie op dit moment van het mondiale toneel is verdwenen. De wereld zou gewoon instorten, zei ze onlangs.

Kloof tussen Oost en West

Het rapport toont ook de kloof tussen de EU-lidstaten, tussen Centraal- en Oost-Europa, waaronder de Visegradlanden – die willen dat de EU zich concentreert op economische groei.

Anderzijds willen West- en Noord-Europa dat de EU een kracht is die waarden en democratie naar voren brengt.

Jongere burgers hebben een positievere kijk op de EU.

Meer Brexits

Alexander Stubb, voormalig premier van Finland, die wordt gezien als een van de opvolgers van de functie van voorzitter van de Europese Commissie, gaf ook commentaar op het resultaat. Hij beschreef een EU vol verloren hoop en wanhoop.

– Als we niet handelen, zullen we meer Brexits zien.

Hij zegt ook dat hij dit niet wil zien als het begin van het einde van de liberale democratie.

– Sommige van de twijfels over de dubbele crisis De euro en migratie zijn reëel en moeten worden aangepakt.

Een andere voormalige commissaris, Pascal Lamy, die verbonden is met de denktank, zegt:

– Zonder verandering en hervorming zal de EU voor een meerderheid van haar burgers irrelevant blijven.

Bron:

EU CRISIS: Shock poll sees half of Europeans brand EU IRRELEVANT ‘we’ll see more Brexits’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8175 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

15 Comments on “We zullen meer Brexits zien” – Shockresultaat negatieve mening van Europeanen over de EU

 1. de eu is ziek em dat geldt ook voor alle lidstaten die verloren zijn zolang ze zich niet verzetten tegen de onzin uit brussel Great Britain is het begin van de kentering en het gebruik van gezond verstand

  Liked by 2 people

 2. corbison // oktober 18, 2018 om 12:08 //

  Ik heb gedaan wat die niet gekozen elitaire muts Federica Mogherini voorstelde ik heb mijn ogen dicht gedaan en zag een paradijselijk Europa zonder de salon pooiers en madams van Brussel. De mooiste droom die ik tot nu toe heb gehad

  Liked by 1 persoon

 3. Tijl Uylenspiegel // oktober 18, 2018 om 12:09 //

  En vandaar dat de nieuwe voorman van D66 (Robot Jetten) nu pleit om het lidmaatschap van de EU vast te leggen in de Nederlandse grondwet. Dat maakt in één klap een eventuele Nexit zo goed als onmogelijk. Een mens vraagt zich af of die D bij die partij niet geschrapt zou moeten worden, met al hun al genomen maatregelen en wat ze kennelijk nog in het vat hebben zitten kun je ze van van alles en nog wat beschuldigen maar niet van democratie.

  Liked by 2 people

 4. Horatius // oktober 18, 2018 om 12:38 //

  De EU heeft zijn beste tijd gehad en is duidelijk over zijn houdbaarheidsdatum heen.
  In feite zijn er nu al twee machtsblokken ontstaan en met het huidige beleid van Merkel en Macron zal die kloof steeds groter worden.

  Italië zal het volgende land zijn die haar zaken weer zelf wil gaan regelen, alle voortekenen wijzen hier op en daarna komt er ongetwijfeld een domino-effect op gang.
  Nederland zal als een van de laatste landen volgen maar wel in nauwe samenspraak met Duitsland als vanouds onze voornaamste handelspartner en hofleverancier.

  Wat blijft er dan over: de landen die hun zaken financieel goed op orde hebben sluiten een nieuw verbond en de rest kwakkelt gewoon door met Griekenland als afschrikwekkend voorbeeld hoe het absoluut niet moet.

  Like

 5. ‘…..Ongeveer de helft (49 procent) is van mening dat de EU een “irrelevant” project is……’

  Niet alleen “irrelevant”, de eu is zelfs ronduit levensgevaarlijk voor de Europese burger.
  En dient gestopt. Whatever it takes!

  Liked by 2 people

 6. Duchesne // oktober 18, 2018 om 13:29 //

  Nederland heeft een verleden van respectloosheid tegenover de eigen burgers en hun politieke vertegenwoordiging, en dus is men al enkel decennia eigen burgers aan het uitsluiten.
  De EU doet dit ook, maar niet zo geniepig als hier ten lande, en wat is eenheid als je direct begint met uitsluiten en “cordons sanitaire” om groepen heen te leggen, dan ben je al bezig je eigen systeem te laten falen. Het importeren van miljoenen die hun haat mee nemen naar ons toe gooi je de eigennruiten in.
  Met zulk gebrek aan respect kun je geen blije positieve achterban hebben en kan een EU niet voortbestaan.
  Waar de basis nuttig was is de machtsgeilheid van enkelen nu de reden van het afbrokkelen. Had men de macht van de EU gelaten bij de basis van een buitengrens en vrij verkeer binnen de grenzen en een vertegenwoordiging in de wereld als machtsblok dan had de EU nut kunnen hebben.
  Met het trachten weg te nemen van de identiteit van landen en bevolking voorkom je geen oorlogen in de toekomst, zo ontstaan ze juist. Importeer dan nog een tiental miljoen sekteleden en een horde wanhopigen met als enige wens het hebben van dingen en je kunt optellen dat de boel in elkaar donderd.

  Ik ben maar een boerenknuppel met weinig wensen, maar zelf een stabiele leefomgeving en iets van toekomst perspectief word al verhinderd. De weg ernaartoe is enkel te krijgen via wat wij misdaad noemen, het afnemen van anderen hun bezit en het negeren van weten gebod. En doe je dat kun je een toekomst opbouwen, met als het doel bereikt is een “bonnetje” van Teeven en een nieuwe naam en land om te genieten van je “verdiende” geld.
  Zo werkt de wereld, de “samenleving”, de “democratie”, zo ligt je recht als burger. Steel, roof en zorg dat je zoveel pikt dat je de straf kunt afkopen. Het werkt !

  Mijn wereld zit anders in elkaar, net als mijn morele kompas, het resultaat is dat ik rijk ben van woede en frustratie en arm in de zin van bezit, en ik ondertussen de menselijkheid uit mijn botten voel verdwijnen. Ik heb gegeloofd in democratie en wet, in gelijkheid en wederzijds respect. Ik geloof nu dat enkel geweld deze zaken tot een realiteit kunnen maken, dat democratie enkel kan werken als de bevolking weerbaar en bewust is van recht hebbenen recht krijgen, en dat het dus leugens zijn geweest waarop alles is gebouwd.

  Niet meer in dit leven, en meedoen aan deze “samenleving” is enkel gedwee de slaaf en melkkoe spelen. Waarom in de file staan en naar je werk gaan als horden moslims en donkere Afrikanen gratis worden gevoed en gelaafd en ook nog jou vrouw of dochter verkrachten of je huis leegroven terwijl jij hun uitkering bij elkaar werkt en daarvoor die file induikt. Als de wet voor deze groepen anders of niet word toegepast en jij de schade van hun mosdrijvennmag betalen, net als hun zorgkosten.

  Zolang mensen nog naar hun werk gaan en belasting betalen zal het omvolken en importeren doorgaan. Wie klaagt maar wel werkt moet zich afvragen wat het gaat worden, klagen en afdragen of stoppen met slaaf zijn en vechten voor je vrijheid. Wil je zekerheid voor je oude dag, dan kun je hier de garantie krijgen dat met oedere cent van jou die naar de omvolking gaat jou kansen kleiner worden om ooit nog pensioen te hebben.
  Een onbezorgde oude dag: trouw een prinses waarvan de ouders een landgoed elders op de aarde hebben.

  We leven in een land waar de overheid actief de burger en verradersrol wil geven, met allerhande kliklijnen en anonieme tip adressen, waar stichtingen bestaan die met subsidie en voltijdse goed betaalde banen het Gestapo werk doen van de overheid onder de noemer particulier initiatief….en de dossiers doorgeven….die dossiers bijhouden over burgers en hun politieke voorkeur of gedachten……ook dat is Nederland en Europa…

  Jezelf ziek melden, stoppen met werken of gewoon alles leegroven is denk ik de beste en meest wijze optie. Levenslang en uiteindelijk niets of iets en nu. Onze leiders en hun achterban doen het al decennia lang. Hun wetten zijner voor hun plezier, net als u dat bent.

  Emigreer of bekeer, maar wie enigsins gezond verstand heeft en iets wil opbouwen, Go project Exodus !

  And get even when your’e leavin’

  Liked by 4 people

 7. Eigen volk eerst // oktober 18, 2018 om 13:34 //

  Duchesne je ziet het heel goed en beschrijft het duidelijk. Dank je wel.

  Liked by 2 people

 8. Maarja…, het probleem met verkiezingen straks is dat deze zeer simpel kunnen worden gemanipuleerd waardoor het voor rechts extra moeilijk wordt. De enige oplossing kan zijn: concrete inzage in daadwerkelijke tellingen. Ik denk dat links zich kapot gaat schrikken van de uitkomsten in heel veel landen.

  Liked by 1 persoon

 9. De EU heeft ons verraden.
  We kunnen die EU dan ook missen als kiespijn.

  Liked by 2 people

 10. Duchesne,een bericht mnaar mijn hart en staat hier honderd procent achter en heb er niets aan toe te voegen ,maar 1ding is zeker ,,Ze worden BANG,,,de EU heeft in deze vorm geen levensvatbaarheid, mensen willen HUN land en HUN tradities vasthouden en niet werken voor WILDEN,VERKRACHTERS,MOORDENAARS,PROFITEURS,BRUSSEL EN ANDERE MISDADIGERS EN DIT KABINET.

  Liked by 1 persoon

 11. paulzwueste // oktober 18, 2018 om 17:02 //

  Duchesne heeft 100% gelijk.
  Zolang mensen nog naar hun werk gaan en belasting betalen zal het omvolken en importeren van ongedierte door gaan totdat echt niemand meer werkt.
  Want dat ongedierte werkt natuurlijk niet en verder zal er geen blanke meer over zijn.
  Dus waarom nu niet stoppen?
  Vraag dus ’n uitkering aan op kosten van diegenen die te laf zijn om met werken te stoppen.
  Zo straf je ze tegelijk voor hun slaafse verraad aan NL!

  Een tevreden gepensioneerde met “Zwitserlevengevoel”…

  Liked by 3 people

 12. Paul als je zelf stopt met werken krijg je geen uitkering

  Liked by 1 persoon

 13. Tuurlijk wel.

  Like

 14. Glazov Moment: Amazon Supports Female Genital Mutilation?

  Like

 15. De wereld zal in storten zegt één van de criminelen dictators
  Pure propaganda.
  Nee het draait om geld want de zittende elite kan ons niet meer bestelen hun salaris stort in
  Nou mensen laat de revolutie maar snel beginnen zodat we al deze gore criminelen achter de tralies weg kunnen laten verrotte

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s