Nieuw

Rusland verklaart Israël de elektronische oorlog – van Syrië tot de Middellandse Zee

Foto Een twee-jet van de Israëlische luchtmacht F-16's van Ramon Air Base, Israël, op weg naar de Nevada Test en Training Range tijdens Red Flag-oefening 09-4. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Master Sergeant Kevin J. Gruenwald

Het Israëlische militaire en inlichtingenplatform “DEBKAfile”, een zeer betrouwbaar en goed geïnformeerd medium, rapporteert opnieuw rechtstreeks over het mogelijke startpunt van een derde wereldoorlog:

Binnen twee weken wil Rusland de Syrische strijdkrachten uitrusten met de Russische S-300 luchtverdedigingssystemen en de navigatie in het oostelijke Middellandse Zeegebied blokkeren – dit zijn twee van de drie maatregelen die de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu op maandag 24 september in Moskou heeft aangekondigd. Dit als een “reactie op de rol van Israël bij het neerschieten van het Russische militaire vliegtuig IL-20 op 17 september.

De Syrische luchtverdedigingscapaciteit wordt uitgebreid tot het niveau van de Russische strijdkrachten in Syrië. De belangrijkste maatregel die Shoigu aankondigde was echter: “Rusland zal de satellietnavigatie, boordradar en communicatiesystemen van (vijandelijke) gevechtsvliegtuigen blokkeren die doelen willen aanvallen op Syrisch grondgebied, in de gebieden boven de wateren van de Middellandse Zee aan de grens met Syrië. De Russische minister benadrukte dat als deze maatregelen “de heethoofden niet afkoelen (hij verwees duidelijk naar Israël), we op de actuele situatie moeten reageren”.

De beslissende maatregel die hij heeft aangekondigd is niet de eerste bewapening van Syrië met S-300 systemen – die Moskou tot nu toe op verzoek van Israël heeft achtergehouden – maar de verstoring van de navigatie. De militaire experts van DEBKAfile wijzen erop dat dit de eerste keer is dat een grote wereldmacht een elektronische oorlog tegen een land heeft verklaard. Nadat Moskou de Israëlische versie van de Illjuschin crash met 15 Russische soldaten aan boord als onwaar afwees, sloeg het de elektronische handschoen in het gezicht  van het Israëlische leger IDF (Israel Defence Force) en dreef de confrontatie naar een hoger niveau. Deze uitdaging stelt minister-president Benjamin Netanyahu en stafchef luitenant-generaal Gady Eisenkot voor drie zeer onaangename opties:

1 – Ze hadden tot maandag een uitweg kunnen vinden uit deze risicovolle confrontatie met Moskou. Maar daar is het nu te laat voor. Shoigu sloeg de deur dicht voor een rustige en stille uitweg. In ieder geval kan Israël zijn luchtoffensief tegen Iran en de aanwezigheid van zijn proxies in Syrië niet opgeven, ondanks het toegenomen risico van confrontatie met Rusland, omdat dit een pijnlijke nederlaag tegenover Iran en Hezbollah zou betekenen. In de toekomst zou de IDF echter voorzichtiger te werk kunnen gaan en haar doelstellingen met meer voorzichtigheid kunnen kiezen.

2 – Men zou de uitdaging van Moskou voor een elektronisch duel kunnen aangaan. In eerdere soortgelijke ontmoetingen kwam Israël het beste weg. In 1982 vernietigde de Israëlische luchtmacht een Russisch luchtverdedigingsnetwerk dat door Rusland in de Libanese Beqaa-vallei was geïnstalleerd, en meer recentelijk, in 2007, alvorens de Iraans-Noord-Koreaanse plutoniumreactor in Deir Ez-Zour te vernietigen, activeerden Israëlische vliegtuigen hun “Suter”-systeem en “verblindende” de Syrisch-Russische radar die de plek beschermt. Russische specialisten op het gebied van elektronische oorlogvoering zijn sindsdien op zoek gegaan naar antwoorden op de Israëlische blokkade-methode, maar vonden het moeilijk om de constante ontwikkelingen bij te houden, maar deze keer kan het anders zijn. DEBKAfile meldt dat de laatste uitdaging van Rusland de luchtmacht en de marine van Israël zou kunnen overstrekken. Hoewel ze erin geslaagd zijn om met succes te concurreren met elektronische tegenstanders op kleine doelen, moeten ze nu toekijken hoe de Russische minister van Defensie een grote arena verspreidt van honderden kilometers over Syrië en verderop in het oostelijke Middellandse Zeegebied, voor een nieuwe uitdaging. Israël mist operationele ervaring met elektronische oorlogvoering op zo’n grote schaal.

2 – Het Israëlische leger IDF is beduidend minder bezorgd over de aanstaande levering van S-300 raketsystemen aan het leger van Bashar al Assad. Jarenlang heeft de IAF (Israeli Air Force) gevochten tegen deze raketbatterijen. Maar om deze massale Russische blokkades over de oostelijke Middellandse Zee op te heffen, moet Israël wellicht de Verenigde Staten om hulp vragen. Dit verzoek zou kunnen worden gedaan wanneer Netanyahu op woensdag 26 september in de marge van de Algemene Vergadering van de VN in New York president Donald Trump ontmoet.

Bron:

RUSSLAND ERKÄRT ISRAEL DEN ELEKTRONISCHEN KRIEG – ÜBER SYRIEN BIS ZUM MITTELMEER

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8175 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Rusland verklaart Israël de elektronische oorlog – van Syrië tot de Middellandse Zee

 1. Ik vrees dat de Russen helaas kansloos zijn tegen de cyber overmacht van Israël.

  Like

 2. Duchesne // oktober 18, 2018 om 12:55 //

  ….en de VS bombardeerd nu de Koerden terwijl ze met IS in gevecht zijn…..die mogen dus echt nooit een eigen staat hebben en IS moet blijkbaar blijven voortbestaan.

  Rusland tegen Israel…..tsja, alles kan ennverdrsgen ennvriednschappen zijn voor politici zoiets als wc papier, fijn als het er is en niet verder aan denken na gebruik.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // oktober 18, 2018 om 23:31 //

  Oei dat ging wel erg mis met typen Duchesne, na het even goed bekeken te hebben denk ik dat je bedoelde;
  “Tja, alles kan en verdragen en vriendschappen zijn voor politici zoiets als wc papier.”
  Sorry als ik wat wijsneuzerig overkom maar ik vind je bijdragen vaak waardevol en het zou jammer zijn als ze door wat fouten onleesbaar worden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s