Nieuw

Nu is de zee vrij van NGO’s. Geen schepen voor de kust van Libië

Screenshot YouTube.

Geen enkele NGO vaart meer voor Libië. Sommigen zijn in EU-havens, anderen varen ergens anders. Salvini verheugt zich: “Dus de smokkelaars zijn klaar met hun vuile werk doen”.

Gedurende 2016 en het grootste deel van 2017 waren er veel NGO’s in de Middellandse Zee.

We hebben het in alle kleuren op deze pagina’s verteld. Er waren de Sea Eye, Aquarius, Open Arms, Msf, Sos Mediterranée, Jugend Rettet, Seefuchs en Lifeline. Alles, of bijna alles, heeft nu de roeispanen binnenboord getrokken.

Daar zijn vele redenen voor. En ze beginnen met het beleid geïnitieerd door Minniti (gedragscode, overeenkomsten met Libië…..) en komen vooral door de harde vuist opgelegd door Matteo Salvini.

Salvini heeft de havens gesloten, heeft een harde verbale botsing teweeggebracht, heeft niet gebogen voor de oppositie van de NGO’s om samen te werken met de marine van Tripoli. Hij heeft tweemaal de Aquarius buiten de deur gehouden om te voorkomen dat die de migranten zou uitladen.

Bij verschillende gelegenheden heeft het hen naar alternatieve havens gestuurd, Spaans, Maltees en Frans. En zo “won” hij: de een na de ander zijn de niet-gouvernementele organisaties van koers veranderd of hebben zich in een haven verankerd.

“Dankzij onze actie – verheugt de minister van Binnenlandse Zaken – ligt er geen enkel NGO-schip meer voor Libië, dus de smokkelaars zijn klaar met hun vuile werk.

Resultaat: landde vorig jaar tot oktober landde er 110.000, dit jaar stopte de teller bij 21.000 en te denken dat volgens de Democratische Partij de “migraties” “onvermijdelijke processen waren, waar we niets aan konden doen”.

Il Giornale >>

Doe mee met 936 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8534 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Nu is de zee vrij van NGO’s. Geen schepen voor de kust van Libië

  1. antiislamnu // oktober 18, 2018 om 21:01 //

    Jammer dat ze nu nog steeds binnen komen via Spanje en de regering daar vindt het allemaal prima niets aan de hand vindt men.
    https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/voor-migranten-is-spanje-de-nieuwe-toegangspoort-tot-europa~be15c9a1/

    Like

  2. Maar voor hoe lang? Soros zit alweer te broeden om alles te omzeilen.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s