Nieuw

NPC’s – nieuwe memen die links doen schamen

Een nieuwe meme op sociale media, dat politiek correcten als “NPC’s” beschrijft, heeft zich de afgelopen week explosief over het internet verspreid. Twitter heeft onder andere gereageerd met het blokkeren van duizenden gebruikers die satire-beelden posten, meldt BBC Nieuws.

De term NPC komt uit de computergame wereld en betekent “non-player characters” (niet-speelbare-karakters), dat wil zeggen, karakters die worden beheerst door de artificieal intelligentie (AI) van het spel.

In getransponeerde termen wordt het begrip nu gebruikt om Politiek Correcte-mensen aan te duiden als zielloze verspreiders van voorgeprogrammeerde holle frases, die niet in staat zijn om persoonlijke posities in te nemen in politieke kwesties.

De NPC’s worden geïllustreerd als een variant van de oude 4-chan-memen Wojak, het mannetje met grijze kleur en gestippelde neus en mond.

De mensen die zich gekrenkt voelen door de memen hebben degenen die de beelden verspreiden beschuldigd van “het ontmenselijken” van links.

NPC is een aanvulling of vervanging van soortgelijke termen die in sociale media worden gebruikt om politiek correcte personen te beschrijven, zoals bijvoorbeeld,  “snowflakes” (sneeuwvlokken) en “SJW” (sociale rechtvaardigheidstrijders).

Nadat het gebruik van de memen explosief is gegroeid, koos Twitter ervoor om een tegenaanval uit te voeren door een groot aantal rechtse gebruikers te blokkeren. Volgens de links-liberale New York Times, die waarschuwt dat de “trollencampagne” wordt gebruikt voor illegale  verkiezingenbeïnvloeding, zijn ongeveer 1500 Twitter-gebruikers geblokkeerd.

Voorbeelden van het gebruik van de NPC:

Bron:

Why has Twitter banned 1500 accounts and what are NPCs?

NPC – nya memen som får vänstern att se rött

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8484 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on NPC’s – nieuwe memen die links doen schamen

  1. 1500 ? Volgens mij iedereen die ‘NPC’ voor de gein in zijn naam had gezet.

    Om een meme.

    Terwijl al die tienduizenden oproepen om blanken dood te maken gewoon mogen blijven staan.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s