Nieuw

“Ik ben een terrorist”: Stak na kennisneming van uitzetting asielaccomodatie in de brand

De veroordeelde en de kamer in de accommodatie van de Migratiedienst die hij in brand stak. © Politie

Toen de 24-jarige asielzoeker op de hoogte kwam dat hij een uitwijzingsbesluit zou ontvangen, besloot hij zijn asielonderkomen en de autobus van de Migratiedienst die buiten stond in brand te steken. “Ik ben een terrorist en riskeer 10-15 jaar gevangenisstraf  als ik uitgewezen wordt”, vertelde hij een medebewoner alvorens hij het in brand stak.

De misdaden werden op 26 Juli, 2018 in het Åbyan-asielcentrum gepleegd, een faciliteit met honderden bedden buiten Uppsala, die de Migratiedienst als terugkeereenheid gebruikt.

De Migratiedienst was van plan om een gesprek te houden met de 24-jarige, een Turkse staatsburger, om hem te informeren dat hij zou worden uitgezet.

’s Avonds had een buurman in het asielcentrum een gesprek met de 24-jarige, die vervolgens verklaarde dat hij “een terrorist” uit Turkije was en gezocht werd. Hij verklaarde ook dat hij niet kon worden uitgewezen omdat hij een lange gevangenisstraf riskeerde.

Autobus Migratiedienst.

Om 03.00 uur ’s nachts stak de 24-jarige eerst zijn slaapkamer in de accommodatie in brand met behulp van aanstekers en een stapel kleren. Daarna ging hij naar buiten en sloeg de ruit stuk van een autobus van de Migratiedienst die buiten stond en stak deze ook in brand.

In het onderkomen dat het dichtst bij de geparkeerde auto’s stond, woonden volgens een waarnemend afdelingshoofd gezinnen, vrouwen en kinderen.

– Er was veel hysterie, schreeuwen en huilen, vooral van de kinderen, vertelde het afdelingshoofd tijdens de rechtszaak.

– Meerdere dagen na de brand was er nog steeds een onrustige stemming op de accommodatie. De bewoners realiseerden zich dat het een gevaarlijke situatie was geweest en en beseften dat ze hadden kunnen sterven.

Toen de politie ter plaatse kwam, werd de asielzoeker gearresteerd. Nu heeft de rechtbank van Uppsala hem wegens grove vandalisme en brandstichting veroordeeld tot psychiatrische zorg.

In een verhoor bij de politie vertelde de man hem dat hij uit Turkije was gevlucht nadat hij als adviseur in het parlement had gewerkt. Hij had “in landen verbleven waar oorlog is geweest” en voelde dat “als hij terugkeert naar Turkije, hij dood is”, volgens het hoorzittingsprotocol.

De rechtbank heeft echter vastgesteld dat de 24-jarige wegens “twee ernstige misdrijven zijn, waarvan er één zeer ernstig is”, uitgewezen moet worden.

Bron:
“Jag är terrorist”: Satte eld på asylboendet efter besked om utvisning

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8473 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on “Ik ben een terrorist”: Stak na kennisneming van uitzetting asielaccomodatie in de brand

  1. Nou dat is dan heel eenvoudig. Hij hoeft niet uitgezet te worden maar krijgt levenslang eenzame opsluiting. Zonder bezoekregeling en alleen op water en wasaknackerbrot! Daar hebben ze toch genoeg van! Wij van dat spul ook!

    Maar ja daar zijn ze in Zweden gewoon te laf voor.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s