Nieuw

Donald Trump: “De Federal Reserve is onze grootste bedreiging”

In een controversiële verklaring heeft de Amerikaanse president Donald Trump de Amerikaanse particuliere centrale bank, de Federal Reserve, aangewezen als de grootste bedreiging. De verklaring werd geuit tijdens een interview met Fox News, volgens Trump bedreigt de centrale bank de Amerikaanse economische groei.

Op dinsdagavond Europese tijd werd de Amerikaanse president Donald Trump geïnterviewd in het Trish Regan Primetime programma van Fox Buisness Network. Tijdens het interview velde de president de controversiële uitspraak toen hij een harde aanval uitvoerde op de particuliere centrale bank in de Verenigde Staten, ook wel bekend als de Federal Reserve.

Trump is van mening dat de centrale bank, die dus volledig buiten de federale controle staat, de Amerikaanse economie bedreigt met buitensporige renteverhogingen.

– De centrale bank is onafhankelijk, dus ik spreek niet met hen. Maar ik ben niet blij met wat ze doen, omdat het te snel gaat, zei Trump.

Het is niet de eerste keer dat Trump de centrale bank bekritiseert, ook al heeft hij zijn retoriek de laatste dagen opgeschroefd. Afgelopen zondag kreeg de Federal Reserve een een veeg uit de pan toen Trump werd geïnterviewd door CBS 60 minuten.

Het feit dat een Amerikaanse president de Federal Reserve aanvalt, wordt als uiterst controversieel beschouwd. Al meer dan twee decennia lang hebben Amerikaanse presidenten de onafhankelijkheid van de instelling ten opzichte van de federale staat “gerespecteerd”, door een heersende praktijk te hanteren om geen commentaar te geven op de instelling of zijn werk te beoordelen. Dit ondanks het feit dat de acties van de centrale bank van invloed zijn op de hele wereldeconomie.

Velen geloven  dat het de joodse bankiersfamilie Rothschild is die, door eigendom, de facto de Federal Reserve controleert. Eerder dit jaar benoemde Trump Jerome Powell als nieuwe voorzitter van de centrale bank.

De voormalige voorzitter van de Federal Reserve, de joodse Janet Yellen, is zeer kritisch over de betrokkenheid van Trump bij het werk van de centrale bank. Dit betekent volgens haar dan ook dat zijn opmerkingen een bedreiging vormen voor de onafhankelijkheid van de bank.

Yanet Ellen kritisch

– Het is niet wenselijk dat een president zo expliciet commentaar geeft op het werk van de centrale bank, aldus Yellen in een commentaar.

– Om de [Federal Reserve] te politiseren en te ondermijnen is iets dat de bank en de financiële stabiliteit fundamenteel schaadt. Uiteraard kan een president commentaar geven en zijn mening geven over het beleid van de bank als hij ervoor kiest dit te doen. Er is geen wet die dit verbiedt, maar ik denk niet dat het verstandig is, vervolgt de voormalige cheffin van de centrale bank.

John F. Kennedy vs Federal Reserve

De laatste president die zich tegen de Amerikaanse centrale bank verzette was John F. Kennedy, die in 1963 het presidentiële uitvoeringsbesluit 11110 (Executive Order 11110) uitvaardigde waardoor de positie van de bank ten opzichte van de federale staat sterk zou worden verzwakt. Het bevel gaf de federale staat het recht om opnieuw geld te creëren – met zilver als dekking – zonder dat hij via de Federal Reserve moest gaan.

Hij liet de Amerikaanse belastingautoriteiten ook beginnen met het drukken van nieuw geld dat renteloos was, in tegenstelling tot het geld van de Federal Reserve dat particulier werd uitgegeven en gekoppeld was aan een rentevoet voor de Amerikaanse staat, en daarmee dus de bevolking.

Dit elimineerde tijdelijk de monopolie van de particuliere centrale bank op het creëren van geld in de Verenigde Staten, dat men sinds 1913 in handen heeft, Kennedy werd kort daarna vermoord, waarna alle bankbiljetten werden ingetrokken en Executive Order 11110 werd genegeerd, ondanks het feit dat de order nooit formeel werd geannuleerd.

Bron:

Trump Says Federal Reserve Rate Hikes Are His ‘Biggest Threat’
JFK Vs The Federal Reserve
Chair of the Federal Reserve

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8230 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Donald Trump: “De Federal Reserve is onze grootste bedreiging”

 1. Gladiator // oktober 17, 2018 om 12:23 //

  Oei oei oei,

  Weet niet wat Trump bezielt echter dit is een van de redenen waarom Kennedy “opgeruimd” is en dat moet Trump toch echt weten.

  Wat Trump hiermee voor ogen heeft zou ik niet weten want ik vertrouw hem nog steeds niet maar hij gaat voor mij wel de goede richting op!!

  Als hij nu dat duivelse gezwel van een Netanyahu op afstand houd en hem liefst op non actief stelt en begint met de oorlogsmisdadigers in hechtenis te nemen waar Amerika er de meeste van heeft en dan ook nog het mil. indust. complex stopt met…..eh, tja u weet wel, dan begint het langzaamaan wel weer goed te komen, maar ik denk dat er dan in de rest vd wereld een aantal mensen zijn die zich toch echt wel achter een oor beginnen te krabben!!

  Maar zo ver zijn we nog lang niet en geschonden vertrouwen is bij mij nog niet zo snel weer terug.
  Gladiator

  Like

 2. Dries Jansen // oktober 17, 2018 om 13:06 //

  Het is schitterend om te zien hoe Trump de FED bij zijn ballen heeft, en bij elke opmerking de beurs onderuit gaat. Voor mensen die dit een beetje willen volgen volg x22 op youtube. Wat de FED nu nodig heeft om te overleven is een oorlog maar die krijgen ze nu niet, het is exit over en uit met het FIAT systeem.

  Like

 3. Trump is omringd door zionisten waarvan een groot deel zijn campagne heeft gefinancierd en gepromoot (https://www.jta.org/2016/11/14/news-opinion/politics/meet-the-jews-in-donald-trumps-inner-circle). Velen trappen in de val die zij hebben uitgezet. Dit noem ik het dialectisch paradigma waarbij een derde partij twee tegengestelde partijen tegen elkaar opzet om een doel te bereiken. Trump is een leugenaar net als velen van zijn voorgangers. In dat kader is het interessant om dit eens te lezen hoe het allemaal zou kunnen werken : https://jimmyprophet.wordpress.com/2011/01/23/the-new-world-order-wants-the-nwo-to-fail/

  Like

 4. Kijk voor de gein is onder de link Chair of the Federal Reserve en verbaas je, of eigenlijk niet, welke bevolkingsgroep daar oververtegenwoordigd is.
  Toch niet weer…
  Jawel.

  Liked by 1 persoon

 5. Lees hier over het plan van Trump. Het is de vraag of hij de kans krijgt om dit plan door te zetten. Het is spelen met vuur . . . .
  http://finalwakeupcall.info/blog/2018/10/17/vrije-markteconomie/

  Like

 6. Piet Karbiet // oktober 18, 2018 om 13:23 //

  Veel mensen weten helemaal niet dat die Federale bank een particulier instituut is. Het woord federaal is bijna misleidend. Klinkt als Federaal Hof. Zeer goed dat Trump hen bekritiseerd maar hij speelt wel met zijn leven.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Donald Trump: “De Federal Reserve is onze grootste bedreiging” — | BIBLESPACE BIJBELONDERWIJS EVANGELIE

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s