Nieuw

Britse politie werkt zich een slag in de rondte, aangifte doen heeft wél degelijk zin – noteert 100.000 haatmisdaden in één jaar

De cijfers van vandaag kwamen op het moment dat de regering een grootscheepse herziening van de wetgeving tegen haatmisdrijven aankondigde die het misdrijf zou kunnen verruimen tot ageisme en vrouwenhaat.

Het aantal door de politie geregistreerde haatdelicten is met 17% gestegen tot bijna 100.000 per jaar, zo blijkt uit officiële cijfers.

In 2017/18 werden in Engeland en Wales 94.098 misdrijven geregistreerd door de politie – meer dan het dubbele van de 42.255 in 2012/13.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat de toename “grotendeels” het gevolg was van verbeterde politiegegevens – maar waarschuwde ook dat er na het EU-referendum en de terreuraanslagen van 2017 pieken in de haatdelicten zijn geweest.

En een stijging van 40% van de haatdelicten op religieus gebied werd beschouwd als een weerspiegeling van een echte toename.

De cijfers van vandaag kwamen toen de regering het startsein gaf voor een grote herziening van de wetgeving inzake haatdelicten, die het misdrijf zou kunnen uitbreiden met ageïsme en misogynie.

Bijna 50 plaatsen van aanbidding zullen £800.000 ontvangen om de veiligheid te verhogen (lees moskeeën) en £1,5 miljoen zal worden besteed aan “educatieve programma’s” om “vooroordelen uit te roeien”, zei het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De cijfers van vandaag tonen aan dat de politie in 2017/18 heeft geregistreerd:

 • 71.251 rassenhaatdelicten – een stijging van 14% in een jaar
 • 11.638 seksuele geaardheid haatmisdrijven – een stijging van 27%
 • 8.336 religieuze haatdelicten – een stijging van 40%
 • 7.226 invaliditeit haatdelicten – een stijging van 30%
 • 1.651 transgender haatdelicten – een stijging van 32%

Sommige misdaden hadden meer dan één motiverende factor die tweemaal voorkomt in de bovenstaande lijst.

De Crime Survey voor Engeland en Wales – een afzonderlijke reeks statistieken – toonde aan dat de haatdelicten de afgelopen tien jaar in het algemeen zijn afgenomen.

Het verschil is deels omdat de Crime Survey niet wordt beïnvloed door de politie-opnamepraktijk, zei het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Ambtenaren zeiden dat de stijgingen van seksualiteit, handicap en transgender haatmisdrijven waarschijnlijk werden veroorzaakt door een verbeterde opname en “meer mensen die naar voren komen om deze misdaden te melden, in plaats van een echte toename”.

Maar het ministerie van Binnenlandse Zaken waarschuwde ook dat religieus-verergerde haatmisdrijven in slechts één jaar tijd 40% gestegen zijn in politierapporten – als weerspiegeling van wat waarschijnlijk een echte toename zal zijn.

“Men denkt dat de sterke toename van religieuze haatdelicten te wijten is aan een toename van deze misdrijven na de terroristische aanslagen in 2017”, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid vertelde persoonlijk slachtoffer te zijn van haatmisdrijven.

De politicus zei dat hij namen als “een kokosnoot, oom Tom en veel erger” genoemd was sinds hij eerder dit jaar zijn kabinetsfunctie op zich nam.

In de Daily Telegraph schreef de heer Javid dat hij ook een brief ‘Straf een moslimdag’ had gekregen.

Bron:

https://www.mirror.co.uk/news/politics/breaking-hate-crime-statistics-review-13424099?clearcache=2

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on Britse politie werkt zich een slag in de rondte, aangifte doen heeft wél degelijk zin – noteert 100.000 haatmisdaden in één jaar

 1. antiislamnu // oktober 17, 2018 om 10:01 //

  Engeland heeft nogal wat aanslagen gehad dus dat ze niet zo dol zijn op de islamisering kan ik me voorstellen wat is er mis om dan te haten dat is een natuurlijke en logische reactie.

  Like

 2. trebor2110 // oktober 17, 2018 om 16:43 //

  8.336 religieuze haatdelicten – een stijging van 40%

  wie hebben er dan geklaagd ????

  Like

 3. Who are the Windsors? – Webster Tarpley

  Like

 4. £2M PER YEAR to protect Anjem Choudary | Jack Buckby

  Like

 5. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s