Nieuw

Salvini woest op Macron – Frankrijk dumpt stiekem illegalen in Noord-Italiaans bos

Salvini is “niet tevreden” met de uitleg van Parijs, spreekt van “een ongekende overtreding” en ontkent dat Frankrijk toestemming had om illegalen in Italië te dumpen.

“Repatriëring was niet toegestaan. Macron omzeilt dus de EU-regels”.

De gendarmeriebus werd gespot door de Italiaanse politie, die de onaanvaardbare invasie heeft gefilmd. Digos stuurde de video naar het Openbaar Ministerie van Turijn, dat onmiddellijk een onderzoek opende naar wat er vrijdagavond gebeurde. De feiten die moeten worden opgehelderd zijn niet weinig. “Wie waren deze immigranten? – vraagt Salvini – Waar kwamen ze vandaan? Waarom werden ze achtergelaten? En nogmaals: is het normaal dat de burgerij van Parijs mensen in bossen dumpt? Waarom spreken de Fransen over “gendarmes die de weg niet kenden”, als de bestelwagen vervolgens met grote snelheid en zonder aarzeling terugkeerde naar hun land?

Het achterlaten van immigranten in een Italiaans bos kan niet als een vergissing worden beschouwd. Wat er met Glazier is gebeurd is een ongekend offensief tegen ons land. Het is een internationale schande, en de heer Macron kan niet zomaar een oogje dichtknijpen. Wij aanvaarden geen verontschuldigingen“, tweette Salvini.

De “betreurenswaardige fout”, zoals Parijs het noemt, is echter meer een manier om Europese regelgeving te omzeilen. Daarom is Salvini niet van plan om “de verontschuldiging” van “Mr. Macron” te accepteren. Bronnen van het ministerie van Binnenlandse Zaken, gecontacteerd door Il Giornale.it , bevestigen dat de immigranten’s nachts door de Fransen gedumpt zijn in de Belpaese en dat ze “niet onder de Dublin-regels vallen” en repatriëring “niet was toegestaan ​​door Italië”. Wat betekent dat? Dat Frankrijk de Europese regels lijkt te negeren. En dan te bedenken dat in de verklaring van gisteren, de Franse autoriteiten hadden verklaard dat “het politiebureau van Bardonecchia” “naar behoren geïnformeerd was over de overbrenging van twee illegale buitenlanders naar de grens”. Maar waarom zouden ze ze dan aan de grens achterlaten en niet meenemen naar een Italiaans politiebureau? Mysterie. Maar dit gedrag is niet nieuw voor de Fransen bevestigt Salvini.

De Dublin III-verordening, die sinds 2014 van kracht is, voorziet in duidelijke regels voor de repatriëring van zogenaamde Dubliners, d.w.z. asielzoekers die – nadat zij het ene land zijn binnengekomen – vervolgens grenzen overschrijden en in een ander land verblijven. De EU-regelgeving vereist dat het land van eerste binnenkomst (Italië) voor deze personen zorgt. Maar repatriëring kan niet zonder precieze toestemming.

In de eerste plaats kan een migrant die in Italië asiel heeft aangevraagd, alleen naar Italië worden teruggestuurd als hij binnen drie maanden na zijn overtreding in Frankrijk wordt aangehouden. Na die termijn is het Parijs die hem onder zijn hoede moet nemen. Om de aanvrager terug te kunnen sturen, moeten de autoriteiten Italië verzoeken om “zo spoedig mogelijk de aanvrager over te nemen” en daarbij “bewijzen of omstandigheden” voegen die “de autoriteiten van de aangezochte staat in staat stellen de bevoegdheid te verifiëren”. Op dat moment “verricht de aangezochte lidstaat de nodige controles en neemt een besluit over het overnameverzoek”. Zodra alle noodzakelijke formaliteiten zijn vervuld, vindt de overdracht plaats. Dit is wat er normaal gesproken gebeurt met Duitsland, dat vóór het starten van chartervluchten met migranten lange procedures voor repatriëringen begint (die minister Seehofer graag zou versnellen).

Deze regels zijn echter van toepassing op asielzoekers en niet op illegale immigranten. Om deze redenen, en om het probleem van de langdurige bureaucratie te omzeilen, heeft Frankrijk opnieuw grenscontroles ingevoerd en zodra het een onregelmatige persoon aantreft die de grens oversteekt, laadt het hem in een trein en stuurt het hem terug naar Italië. Sinds de terroristische aanslagen van 2015 past Parijs de Schengenschorsing in de praktijk toe (verlenging ervan om de zes maanden), ondanks het feit dat de regels van de EU voorzien in een maximum van drie jaar. De laatste “verlenging” loopt af op 30 oktober aanstaande, maar het is niet zeker dat de grenzen dan weer geopend zullen worden.

Parijs kan dit ook doen op basis van de Chambery-overeenkomst van 1997 (ondertekend door Prodi) die Frankrijk en Italië toestaat “de illegale immigranten uit de tweede staat terug te halen naar de andere staat, op het moment dat hij onderschept bij het passeren van de grens”. Maar het kan niet worden gedaan zonder de regels te volgen. Volgens Chambery is het namelijk in de “samenwerkingscentra” (in Ventimiglia en Menton) dat staten “personen die zich in een onregelmatige situatie bevinden, in overeenstemming met de geldende overeenkomsten” moeten afleveren. Ze mogen zeker niet ’s nachts in een afgelegen bos gedumpt worden.

Bron:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/rimpatrio-non-era-autorizzatocos-macron-aggira-regole-ue-1588718.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

6 Comments on Salvini woest op Macron – Frankrijk dumpt stiekem illegalen in Noord-Italiaans bos

 1. Henk1234 // oktober 16, 2018 om 14:53 //

  Macron de kont likker van merkel.

  Like

 2. Heb je ooit zoiets belachelijk doms meegemaakt van de huidige Europese regelgeving omtrent het vluchtelingenbeleid???
  Het hele artikel gaat alleen maar over het heen en weer overspelen van de (asielzoekers)bal tussen de Eurolanden.
  Wat een tragikomische schertsvertoning maken we hier mee, met Frankrijk als de grote valsspeler . . . .

  Liked by 1 persoon

 3. Maffia praktijken van Macron. Groot land net als Duitsland, met de grootste bek.

  Like

 4. Gasten oppikken. Mobiele telefoon afnemen. Kijken met welk land (buiten Europa) ze het meest gebeld hebben en dan die gasten daar dumpen.

  Like

 5. antiislamnu // oktober 17, 2018 om 00:50 //

  Of gewoon Europese buiten grenzen dicht gooien ben je van al het gezeik af ondertussen zij die geen asiel krijgen uit zetten.
  En landen zoals Syrië waar de oorlog zogoed als afgelopen is zijn gevluchte ingenieurs en doktoren terug geven want die hebben ze nu hard nodig.
  Tevens zeer gunstig voor de vastgelopen woningmarkt.

  Like

 6. Horatius // oktober 17, 2018 om 14:15 //

  Als men in 2015 in Libië 5000 blauwhelmen had gestationeerd met verregaande bevoegdheden waren we verschoond gebleven van dit eindeloze geharrewar.

  Nu blijven we ten eeuwige dagen opgescheept zitten met stelende asielzoekers en getraumatiseerde vluchtelingen die nooit meer aan de slag kunnen en radicale moslims die echt niet meer te genezen zijn van hun agressieve religieuze gedachtegoed.
  En de verantwoordelijke politici zitten nog steeds op hun zetels en maken onderling ruzie over herverdeling, repatriëring, sancties tegen de landen die hun grenzen bijtijds hebben gesloten en sluiten intussen nieuwe verdragen om de zaak z.g. beheersbaar te maken.

  En wat doet de bevolking van Berlijn?
  Die gaan massaal de straat op om te protesteren tegen racisme, discriminatie, extreemrechts, neonazi’s, populisme enz. terwijl hun vrouwen en kinderen massaal worden aangerand en verkracht door de barbaren uit Afrika en het Midden-Oosten.

  En wat doet onze regering?
  De komende jaren honderdduizenden nieuwe woningen bouwen om al die nieuwe Nederlanders onderdak te kunnen verschaffen en zodoende tegemoet te komen aan de eisen van Merkel en Brussel. De huidige Randstad wordt één grote stad met miljoenen inwoners van overwegend allochtone signatuur die voor het merendeel zullen leven van uitkeringen en de criminaliteit.
  En intussen gaat de invasie gewoon door, is het niet via Italië of Griekenland dan maar via Spanje die ze vervolgens geruisloos doorsluizen naar Noord-Europa.

  En wat doet onze bevolking?
  Die maken zich nergens druk over, want het gaat immers weer goed met onze economie, de koopkracht gaat flink stijgen(?) en kijk die Achmed en Fatima zich eens goed aanpassen in die Vogelaarwijken gezien hun wekelijkse gang naar het vrijdagmiddaggebed.
  Er is een proces in gang gezet wat niet meer terug te draaien is, althans niet met de traditionele middelen zoals de gang naar de stembus.

  Het oude Europa zucht en steunt, klaar voor de islamisering en of de soennieten of de sjiieten nu hier de dienst gaan uitmaken zoeken ze in Mekka maar uit.

  Tot die tijd blijft hier de hamvraag: geeft u de voorkeur aan onze Mark Rutte of een type zoals Salvini?

  Doe mij maar een Salvini, liever strijdend ten onder dan in het kader van de politieke correctheid het hoofd op het hakblok te leggen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s