Nieuw

Geen Kerstliedjes op school waar de naam ‘Jezus’ in voorkomt – kan beledigend zijn voor ‘bepaalde’ leerlingen

Pixabay

Een school is onder vuur komen te liggen nadat de leerlingen te horen kregen dat ze deze kerst geen kerstliederen zouden zingen met het woord “Jezus” .

Leerlingen op de Robious Middle School in de Verenigde Staten is verteld dat ze geen liederen zullen zingen die Jezus noemen vanwege de “heilige aard” van Christus.

Dat blijkt uit een reeks e-mails die de koorleraar van de Virginia-school schreef aan de betrokken ouder David Allen, die vervolgens zijn doorgegeven aan NBC12.

“We hadden een paar leerlingen die het niet prettig vonden om een stuk te zingen dat ik in het verleden vaak heb gedaan, maar het is van heilige aard en noemt Jezus,” legt een van de e-mails uit.

Na een ontmoeting met de schoolbestuurders koos de school ervoor om geen kerstliederen van direct heilige aard te zingen in een poging om gevoelvol te zijn voor de diverse bevolkingsgroepen van de school.

Door sommigen zijn de plannen niet goed ontvangen en beweren dat de voornemens precies ingaan tegen het idee dat de school probeert te bevorderen.

“Ik probeer te bedenken hoe je diversiteit kunt stimuleren en toch op één specifiek gebied uitsluitend kunt zijn,” zei Allen tegen NBC12.

“Het is een school, het is een leerzame onderwijservaring….. Ik zou er geen bezwaar tegen hebben dat mijn kinderen hindoeïstische liederen zingen tijdens hun feestelijke periode.

De school moet nog een verklaring afgeven die reageert op de eisen en kritiek van Allen en of de school als gevolg daarvan de plannen zal aanpassen.

Robious Middle School heeft al een wekelijkse Diversiteit Club voor studenten, die één keer per week samenkomen om over problemen te praten en zich bezig te houden met activiteiten die gericht zijn op het bevorderen van inclusiviteit.

Bron:

https://www.irishpost.com/news/school-bans-christmas-carols-160757

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

8 Comments on Geen Kerstliedjes op school waar de naam ‘Jezus’ in voorkomt – kan beledigend zijn voor ‘bepaalde’ leerlingen

 1. Het gehele kerstmis verbannen en de joeltijd herintroduceren zou een beter idee zijn; dan zijn alle Abrahamieten evenveel beledigd en voelt niemand zich uitgesloten. Probleem opgelost.

  Liked by 1 persoon

 2. Gezellie met paddestoelen erbij.

  De Kerstman is een trippende Sjamaan op paddestoelen
  https://fenixx.org/2017/12/25/de-kerstman-is-een-trippende-sjamaan-op-paddestoelen/

  Like

 3. Kan een hoofddoek of de naam Mohammed ook beledigend zijn?
  Kan men in dit opzicht met ieders ‘gevoeligheden’ gaarne rekening houden?
  Denk van wel, en in dat opzicht heeft iedereen toch wel te maken met gevoekigheden en aanpassen in een gastvrij land….toch?
  Een gastvrij land beledig je niet…

  Liked by 1 persoon

 4. Gaan die kinderen toch naar een andere school! Kerst is kerst! Pasen is Pasen etc. etc.

  Liked by 1 persoon

 5. Mensen die dit bedenken zijn Jezus onwaardig

  Like

 6. Kraftavilqa // oktober 16, 2018 om 23:53 //

  Al die muzelbarbarij is beledigend voor mij en naar ik vermoed vele anderen. En hoe beledigend is het wel voor ons realisten om sinds jaar en dag door de policormeute voor onderbuiknazi etc. Uitgemaakt te worden louter uit haat omdat wij over bepaalde zaken met hun van mening verschillen. Ja ja die policorries zijn zo dol op diversiteit maar dan alleen binnen nauw omschreven grenzen.

  Like

 7. Claasje Kater // oktober 17, 2018 om 10:49 //

  mij een christenhond noemen is net zo beledigend

  Like

 8. cassandrasez // oktober 17, 2018 om 17:40 //

  To the parents of Robius Middle School: Homeschool. NOW.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s