Nieuw

Hongarije verbiedt mensen om zich op openbare plaatsen te vestigen

Bedelaarskamp. Archieffoto. Bron/Auteur: Samhällsnytt.

Een fundamentele grondwetswijziging die vandaag effectief werd, verbiedt mensen om zich op openbare plaatsen te vestigen. De wetswijziging geeft de politie de bevoegdheid om waarschuwingen af te geven die kunnen leiden tot gevangenisstraf- of taakstraf, als men binnen 90 dagen vier waarschuwingen krijgt.

De zevende wijziging van de grondwet werd in juni door de wetgevers aangenomen. Naast het voorkomen van huisvesting in de openbare ruimte, zijn er ook formuleringen geïntroduceerd die bedoeld zijn om de christelijke cultuur van Hongarije te beschermen en de mogelijkheid om asiel aan te vragen sterk te beperken.

Eerder hebben rechtbanken verklaard dat soortgelijke voorstellen in strijd waren met de grondwet, zodat deze nu is gewijzigd. Het geeft de politie ook de bevoegdheid om mensen die op straat leven en eventuele bewoning die zijn opgetrokken, te verwijderen.

– De wet heeft tot doel om ervoor te zorgen dat daklozen ’s nachts niet op straat zijn en dat burgers ongehinderd van de openbare ruimte gebruik kunnen maken, aldus Attila Fülöp, staatssecretaris van Sociale Zaken en Inclusie, tijdens een persconferentie in Hongarije.

– Dit komt de samenleving als geheel ten goede, vervolgt hij.

De Hongaarse regering zegt dat er in het hele land 9.800 lege plaatsen voor daklozen zijn en in totaal 19.000 plaatsen. Onlangs heeft de regering ook ongeveer 32 miljoen euro toegewezen om de daklozen te helpen.

– We bereiden ons voor om extra hulp te bieden aan iedereen die op straat leeft, aldus staatssecretaris Bence Retvari van het ministerie van Menselijke Hulpmiddelen, over de inspanningen van de overheid voordat de winter aanbreekt.

Bron:

Hungary: Ban on living in public areas taking effect
Ungern förbjuder folk att bo på offentliga platser

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8230 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Hongarije verbiedt mensen om zich op openbare plaatsen te vestigen

 1. Binnen 90 dagen twee waarschuwingen zou beter zijn!!!

  Like

 2. koddebeier // oktober 15, 2018 om 16:58 //

  Slimme zet !

  Like

 3. Het leest als: Toeristen MOETEN op hotel en anders het land verlaten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s