Nieuw

Vijfsterrenbeweging: verkiezingsalliantie met Lega is uitgesloten voor de Europese verkiezingen

Hoewel zij veel van haar succes te danken heeft aan de Lega, is haar coalitiepartner, de nogal linkse populistische vijf-sterrenbeweging, zich nu aan het distantiëren en sluit een verkiezingsalliantie met de Lega bij de Europese verkiezingen van 2019 definitief uit. Vijfsterrenleider Luigi Di Maio zei: “We hebben niets gemeen met Orbán en Marine Le Pen.

De vijfsterrenbeweging – de sterkste partij in het Italiaanse parlement – bevindt zich echter steeds meer in de slipstream van haar junior partner Lega. Volgens enquêtes zou de vijf-sterrenbeweging momenteel 28,5 procent bereiken bij nieuwe verkiezingen, terwijl dat bij de parlementsverkiezingen in maart nog 32 procent was.

De Lega daarentegen heeft zijn coalitiepartners in de peilingen lange tijd overtroffen. In een onderzoek dat zaterdag is gepubliceerd door het opinieonderzoekinstituut Ipsos, staat de Lega momenteel op een recordhoogte van 33,8 procent. Dit is bijna twee keer zoveel goedkeuring als bij de parlementsverkiezingen van zes maanden geleden. Op dat moment kreeg de Lega 17,4 procent van de stemmen.

Zuerst >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9570 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s