Nieuw

Salvini: “Geen strafvervolging voor degenen die hun eigendommen verdedigen”

Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini. Foto: Facebook.

Italiës populairste politicus heeft op Facebook onthult dat hij nu een nieuwe wetgeving over zelfverdediging aan het voorbereiden is.

In juli kondigde minister van Binnenlandse Zaken Salvini op Twitter aan dat hij zou kijken naar een hervorming van de zelfverdediging-wetten om huiseigenaren in staat te stellen indringers te confronteren en indien nodig zichzelf met vuurwapens te verdedigen, meldt VoE.

– Onze prioriteit is een nieuwe wet die de legitieme verdediging van deugdzame mensen in hun huizen mogelijk maakt, zei Salvini.

In opiniepeilingen gedurende de zomer verklaarde 39 procent van de Italianen dat ze met het oog op zelfverdediging minder strenge criteria zouden willen zien voor het bezit van vuurwapens .

De trend van meer wapenvergunningen beperkt zich niet tot Italië. Sinds het hoogtepunt van de migrantencrisis in 2015 hebben verschillende andere Europese landen, waaronder Duitsland, België en Oostenrijk, een toename gezien in licentieverzoeken en vuurwapenverkopen.

– Als een inbreker in uw huis, uw eigendom of uw winkel inbreekt, hebt u het recht om uzelf en uw eigendommen te beschermen, terwijl de dader en zijn familieleden niet het recht hebben om schadevergoeding te eisen, zelfs geen enkele euro, zei Salvini.

– Bovendien hoeft u niet jarenlang voor de rechter te verschijnen en hoeft u nergens voor te betalen. De staat betaalt de kosten van degenen die hun leven hebben verdedigd.

– Dit zijn enkele van de punten van de wet over zelfverdediging die we op 23 oktober naar de senaat brengen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7965 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Salvini: “Geen strafvervolging voor degenen die hun eigendommen verdedigen”

 1. Claasje Kater // oktober 14, 2018 om 14:20 //

  dat zou in nederland ook niet misstaan

  Liked by 1 persoon

 2. Mooie zin “legitime verdediging van deugdzame mensen”. Had eigenlijk nog erbij moeten staan…”met uitzondering van linksgekkies”.

  Liked by 1 persoon

 3. Scrutinizer // oktober 14, 2018 om 22:02 //

  @F1802
  Hoezo? Die vallen toch niet onder “deugdzame mensen”?

  Liked by 2 people

1 Trackback / Pingback

 1. Salvini: Italianen zullen hun huis mogen beschermen met vuurwapens – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s