Nieuw

Russisch-vriendelijke standpunten kunnen straks in Denemarken 12 jaar gevangenisstraf opleveren 

Denemarken gaat verder met zijn wetsvoorstel [PDF] om “verkeerde” meningen over Rusland te criminaliseren, en mogelijk maakt om degene die tijdens de verkiezingen een verkeerde mening heeft, tot 12 jaar gevangenisstraf te veroordelen. Critici van het wetsvoorstel stellen dat het wetsvoorstel in strijd is met de vrijheid van meningsuiting.

Wetenschapper Flemming Rose van het Amerikaanse instituut Cato schrijft in het Deense dagblad Berlingske dat de wet van toepassing is op iedereen die “hindert” of zich mengt in het algemeen debat met de bedoeling om een buitenlandse macht profijt te laten genieten.

Het wetsvoorstel omvat opinies op televisie, radio, kranten en andere gedrukte media, maar ook op het web en in sociale media.

In het voorstel wordt geen grens gesteld hoe groot de misdaad moet zijn voordat men overgaat tot vervolging. Evenmin is er de eis dat iemand die Russisch-vriendelijke standpunten verspreidt, moet samenwerken met een buitenlandse inlichtingendienst – of zelfs een autoriteit – om te worden veroordeeld.

“Men zou zich verdachte situaties kunnen voorstellen waar het zich reëel handelt om bijvoorbeeld hulp aan een buitenlandse inlichtingendienst, ook al gaat het formeel om hulp aan een andere autoriteit of activiteit die formeel niet als inlichtingendienst kan worden geclassificeerd”, verklaren de politici in het wetsvoorstel.

In het wetsvoorstel motiveren politici de harde bestraffing met de verklaring dat buitenlandse inlichtingendiensten vandaag de dag de mogelijkheid hebben om campagnes met een hoge impact uit te voeren door middel van zogeheten “bots” en “trollen”, die veel kiezers bereiken. De hoogste gevangenisstraf – twaalf jaar – is daarom voorbehouden aan mensen die pro-Russische opvattingen verspreiden tijdens een parlementsverkiezing.

“We leven in een steeds nauwer wordende mening-corridor. Groepsdenken, conformisme en een steeds verder vernauwende mening-corridor heeft zijn stempel op het publieke debat in Denemarken geslagen, constateert Flemming Rose in Berlingske.

Bron:

Putinvänlighet ska ge fängelse i Danmark

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8175 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Russisch-vriendelijke standpunten kunnen straks in Denemarken 12 jaar gevangenisstraf opleveren 

 1. Ank Bijleveld zit op dezelfde golflengte als de Denen denk ik.

  Like

 2. Scrutinizer // oktober 14, 2018 om 22:00 //

  “Wetenschapper Flemming Rose van het Amerikaanse instituut Cato schrijft in het Deense dagblad Berlingske dat de wet van toepassing is op iedereen die “hindert” of zich mengt in het algemeen debat met de bedoeling om een buitenlandse macht profijt te laten genieten.”

  Dus ook van toepassing op pro-EU, pro-Navo en pro-VN standpunten?
  Wordt nog lachen daar in Denemarken.

  Like

 3. Vrijheid van meningsuiting is niet meer van toepassing in de “linkse” wereld, tenzij het in het voordeel is van de linkse partijen. We gaan terug naar het communisme met een dictator

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s