Nieuw

Macron: Hart van de Franse taal is in Congo, de Franse taal behoort niet tot het Franse volk

Franse president Emmanuel Macron Bron: Kremlin.ru / Wikimedia Commons.

In een toespraak voor de 17e Francophonie-top [organisatie die de landen waarin Frans gesproken wordt in zich verenigt] sprak Emmanuel Macron over Afrika als het “epicentrum” van de Franse taal, zo meldt de Franse krant Le Figaro.

Gisteren is de 17e Francophonie-top van start gegaan in Jerevan, de hoofdstad van Armenië. Emmanuel Macron woonde het bij en hield een toespraak, schrijft VoE.

– De Franse taal is van niemand van ons, maar is het eigendom van iedereen, begon hij. Hij vestigde ook het epicentrum van de Franse taal als zijnde niet in Frankrijk maar in Afrika.

– Als ik het over de Franse taal heb, dan heb ik het over al onze Franse talen. Het epicentrum bevindt zich noch rechts, noch links van de Seine (de rivier van Parijs). Hij is zonder enige twijfel in het Congobekken of ergens in de regio.

Hij sprak ook over de Engelse taal als een “taal van consumptie”.

Hij sloot zijn toespraak af door de Fransen eraan te herinneren dat de Franse taal niet meer “de taal van Frankrijk” is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8175 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

16 Comments on Macron: Hart van de Franse taal is in Congo, de Franse taal behoort niet tot het Franse volk

 1. Okay, daar (lefigaro.fr) al een paar honderd reacties onderaan het artikel, nog heel beschaafd qua inhoud, zo van; globalist, ziek, erg, tergend, wie of wat probeer je (macron) nu te provoceren etc.
  De vlam wil nog niet in de pan slaan.

  Like

 2. Echte Nederlanders bestaan niet (Maxima).
  Echte Nederlanders bestaan niet(W-A)
  Echte Denen bestaan niet (Macron).
  Echte Fransen bestaan niet (Macron).
  Echte Duitsers bestaan niet (Merkel).
  Echte Negers bestaan niet,O ja toch maar
  Zij hebben geen bestaan.

  Liked by 1 persoon

 3. Henk der Niederlander // oktober 14, 2018 om 11:52 //

  Dus wat Macron doet is maar even de Franse cultuur op de vuilnisbelt smijten.
  Het kan toch niet anders dat de Fransen nou zo langzaam door moeten hebben dat ze en grosso bij de laatste verkiezingen een gigantische fout hebben gemaakt.
  Hebben ze dat nou nog niet begrepen word het tijd om de hele autochtone Franse bevolking maar af te voeren naar Congo.

  Like

 4. Arthur Schop // oktober 14, 2018 om 11:59 //

  De man is volledig gek geworden.
  Europa organiseert een staatsgreep van de zotten.

  Like

 5. Niet zo gek met zijn koloniale verleden, dus laat al die Congolezen en andere Franstalige Afrikanen maar lekker naar Frankrijk gaan en niet ons er mee op zadelen. Macron en ook Merkel proberen nog even op de valreep hun land naar de klote te helpen. Ze weten dat ze nog maar weinig tijd hebben voor ze afgezet worden en voor het gerecht worden gesleept.

  Like

 6. Von Puffelen // oktober 14, 2018 om 13:03 //

  Trouwens ook een reden waarom de kaffers met miljoenen naar het noorden trekken.

  Like

 7. koddebeier // oktober 14, 2018 om 14:15 //

  Uit welke inrichting is die idioot van een Macron ontsnapt !!

  Like

 8. Duchesne // oktober 14, 2018 om 15:42 //

  Het is fijn wanneer waanzinnigen zichzelf niet verbergen maar openlijk hun waanzin ten brede gooien. Erger is het als je een persoon hebt die steeds “toegevingen” doet die in de praktijk niets betekenen maar wel de massa stil houden.

  Dit weekeinde heeft de politie overuren met het weghouden van berichten uit de pers en van het publiek. Zouden we alles weten was een opstand een feit.

  Like

 9. polderboy // oktober 14, 2018 om 15:45 //

  Macron is ook een van de leiders van het westerse neokoloniale global company conglomeraat, en heeft in eerste instantie aan de leiders en bezitters van dat complex verantwoording af te leggen.

  Dat dat conglomeraat dus ook van iedereen is, zal je niet tegen Macron moeten zeggen, dus dat naast de Franse taal bijvoorbeeld ook het Franse Total of de Franse bank Paribas van iedereen is, want dan heb je meteen alle NATO strijdkrachten achter je vodden aan, die je regelrecht 100 meter de grond in bombarderen.
  Daar ligt de grens, en je mag verder doen wat je wilt, wat dan liberaal heet te zijn.

  Op zich is het ook handig om de global brand managers, zoals Rutte, Merkel of Macron, en hun hele staf door burgers te laten kiezen, want volgens bestaande bedrijfsmodel betalen die burger dan de kosten voor deze leiders, die natuurlijk voor het neokoloniale global conglomeraat werken en niet voor die burgers.

  Willen de kiezers echt iets anders, bij referenda, dan flikker je die referenda de prullenbak in.
  Als kiezers andere leiders kiezen, die andere zaken willen, die van het bedrijfsmodel afwijken, dan sluit je die leiders uit, zoals Wilders, of demoniseer je ze zodat ze afgeknald worden, zoals de heer Fortuyn.

  .

  Like

 10. Begin onderhand het idee te krijgen dat dit alles in scene is gezet om de burgers gewoon op te naaien voor een grote wereld oorlog.

  Like

 11. Von Puffelen // oktober 14, 2018 om 16:12 //

  Yep, vanaf nu tot en met de Franse revolutie.

  Like

 12. alles is bezig voor zijn eigen gewin; begeerde, lusten. Het gaat goed toto het barst, en dat kennen we van de geschiedenis. De natuur de Mens als zodanig. Niks nieuws. kennis van het leven hebben, verder geen school nodig

  Like

 13. Von Puffelen // oktober 14, 2018 om 13:02 //
  W a l g e l i j k , maar een artikel welke hier niet had mogen ontbreken. Dank voor deze info!
  En nu komen de Afrikanen hier de boel kort en klein slaan. En terecht.

  Like

 14. Tuurlijk Greengo.
  Los van alle roof door delfstoffen industie, nog de andere westerse bommen, leugens etcetcetc.
  Waarom hangen we niet allemaal onze kop in een lus?

  Like

 15. templars2017 // oktober 15, 2018 om 17:47 //

  als je het mij vraagt is macron volledig de pedalen kwijt of hij doet perfect wat zijn rotschild bazen hem opdragen, het is hoe dan ook een uitspraak die volledig aan een degenererende stel hersenen is ontsproten, welke hersenen laat ik bij deze in het midden

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s