Nieuw

Eerste prognose verkiezingen in Beieren: zware nederlaag voor CSU en SPD, Groenen tweede partij, AfD met 11 procent in deelstaatparlement

klik voor groter

De CSU en SPD hebben zware verliezen geleden bij de huidige deelstaatverkiezingen. De winnaars zijn de Groenen en AfD. Die Linke haalt de kiesdrempel niet.

▶︎ Volgens de projecties van ARD (18.24 uur) ontving de CSU ongeveer 35,3 procent van de stemmen en verloor meer dan 12 procentpunten ten opzichte van de staatsverkiezingen vijf jaar geleden: De absolute meerderheid is dus foetsie !

De SPD werd ook zwaar gestraft, verloor meer dan tien procentpunten en ontvangt nu, volgens de projecties van ARD, slechts ongeveer 9,9 procent van de stemmen. Dit was een ruïneus resultaat voor de Volkspartij, die dan nog maar de op vier na sterkste partij in het deelstaatparlement zou zijn.

▶︎ De Groenen passeren de SPD en krijgen 18,5 procent volgens de ARD-projectie!

Volgens de ARD-voorspelling haalt de AfD ongeveer 10,9 procent van de stemmen – aanzienlijk meer dan voorspeld door veel onderzoeksinstituten.

▶︎ Onder de winnaars van de verkiezingsdag bevonden zich de vrije kiezers (FW – Freie Wähler), die hun stem in de staatsverkiezingen van vandaag opnieuw hebben verhoogd en ongeveer 11,6 procent van de stemmen hebben geïmporteerd.

De FDP moet nog steeds vrezen, maar zal waarschijnlijk met ongeveer vijf procent in het parlement komen.

▶︎ Met omstreeks 3,5 procent zal Die Linke waarschijnlijk falen bij de vijf procent hindernis.

Volgens de ARD-prognose: is de opkomst gestegen van ongeveer 63,6 procent in 2013 naar 72,5 procent.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

13 Comments on Eerste prognose verkiezingen in Beieren: zware nederlaag voor CSU en SPD, Groenen tweede partij, AfD met 11 procent in deelstaatparlement

 1. De jubelstemming onder sommige kringen is geheel onterecht. 18.5 procent voor de Groenen en AfD staat sowieso buitenspel, Na Zweden is nu ook Duitsland verloren,
  Grüß Gott.

  Liked by 1 persoon

 2. antiislamnu // oktober 14, 2018 om 22:26 //

  Ja dat dacht ik ook dit is helemaal geen positieve uitslag die groene heb je ook niets ziet er somber uit voor Duitsland.
  Ik kan me haast niet voorstellen dat deze uitslag klopt ik heb er een raar gevoel bij de meningen op straat geven mij toch echt een ander beeld.
  Ben echt benieuwd wat de uitslag van de Europese verkiezingen gaat worden kijk deze link bestaat haast niet of praat ik áltijd heel toevallig echt héél toevallig alleen maar met mensen die de e.u uitkotsen
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/10/peiling-pvda-mogelijk-de-grootste-bij-europese-verkiezingen-volgend-jaar/

  Like

 3. Scrutinizer // oktober 14, 2018 om 22:26 //

  In Belgie waren vandaag gemeenteraadsverkiezingen.
  De Antwerpse joden die ik ken hebben bijna allen op Vlaams Belang gestemd…

  Like

 4. Is ook een zio club net als de PVV.

  Like

 5. Helaas is er geen vlaamse krant te vinden die de moeite doet om de verkiezingsresultaten een beetje fatsoenlijk weer te geven, dus doen wij het ook maar niet.

  Jammer voor onze Vlaamse lezers.

  Like

 6. Inderdaad.
  Nog los van de dagelijkse hetze, propaganda en manipulatie in de (EU)volksmennerij.
  De verwachtingen scheppen via polls (verdubbeling zetels groenen) en dan net voor sluiting je 10-12% winst maximaal ophogen naar 18% terwijl AfD al heel de middag alleen .x% steeg (10.x-11.x | groen en AfD gingen tot in de middag gelijk op, leek het).
  Bewuste smeer- en ontmoedigingscampagnes. Talrijke incidenten, van Chemnitz nazi’s etc tot Russische trollen en digitale oorlogsvoering en zelfs kieskandidaten van het bed lichten net voor de verkiezingen (de juistheid van het cordon sanitaire eventjes indirect kracht bijzetten).

  In ieder geval is er ruimte geschapen om makkelijker verkiezingsuitslagen te vervalsen, mocht dat nodig zijn geweest (ik geloof nergens een risico middels verkiezingen voor de gevestigde orde, zie het Griekse OXI, je populistische/verzet uitslag krijgen – nul effect want draaien/verraad).

  Like

 7. Scrutinizer // oktober 15, 2018 om 01:22 //

  @Fubar (2)
  Who cares? Gemeenteraadsverkiezingen gaan toch alleen maar om het heraanleggen van de boulevard. OK met VB zou er misschien geen extra moskeeen meer bijgebouwd worden. Verder is het een maat voor niets. Hoogstens kan je het zien als sentiment indicator voor de nationale verkiezingen volgend jaar. Maar ach, er kan in de tussentijd zoveel gebeuren. 1 welgetimed schandaal zoals de dioxinecrisis destijds kan plots het hele politieke landschap hertekenen doordat de zittende partij op een cruciaal moment in discrediet wordt gebracht.
  We zien wel, wat er gebeurt. Maar eigenlijk maakt het allemaal amper wat uit immers Belgie is geen democratie doch een monarchie waar het klootjesvolk hooguit een bepaalde voorkeur kan aangeven omtrent de zetbazen maar uiteindelijk wordt er geen regering gevormd zonder goedkeuring van de monarch, dus zelfs al zou VB de grootste partij worden, dan nog is zij niet aan zet, tenzij ze 51% van de stemmen haalt,maar dat is niet te verwachten, zelfs niet in Vlaanderen, laat staan nationaal.

  Like

 8. Scrutinizer // oktober 15, 2018 om 01:22
  @Fubar (2)
  Who cares? Gemeenteraadsverkiezingen gaan toch alleen maar om het heraanleggen van de boulevard.
  ——————–
  En zelfs dan bepaalt de EU nog de samenstelling van het asfalt.

  Like

 9. @1% // oktober 15, 2018 om 00:47 //

  Ja dat was heel kwalijk, en kan niet anders zijn dan opzet.

  We leven in de Sovjet-Unie 2.0.

  Like

 10. polderboy // oktober 15, 2018 om 08:40 //

  De Afd is op voorhand door de CSU uitgesloten als mogelijke coalitie genoot.

  De Groenen daarentegen niet.

  En die Groenen willen ongelimiteerde toelating van “asielzoekers” en totale afschaffing van elke vorm van grensbewaking.
  Dus praktisch gezien wil deze buitengewoon politiek correcte (semi)ambtenaren snelle uitbreiding van een zo goedkoop mogelijke flexwerk massa , waar zij als Groene deug-ambtenaren, die in de binnenlandse concurrentie vrije branches werken, met hun welvaartsvaste salarissen en pensioenen, dus maximaal van kunnen profiteren als, vanuit economisch standpunt gezien, ultra rechtse uitvretende elite klasse.

  Dat Groene verhaal is verder ook te nuanceren.
  Elk vat import-olie moet je volledig betalen en terugverdienen, maar niet elke windmolen of zonnecel centrale die je binnenlands produceert en waar je daarnaast know how voor ontwikkeld.
  Want daar wordt binnenlands al veel toegevoegde waarde geschapen, naast technische know how, die in de toekomst verder met een grote massa super goedkope flexwerkers zo winstgevend mogelijk kan worden uitgebaat.
  Als elite arbeiders pak je daarnaast sowieso het grootste deel van de toegevoegde waarde koek, en die know how valt daarnaast immers toe aan de bezittende elite, die je zelf bent, dus dat gaat ook prima zo.
  Het is dus gewoon het verdienmodel wat er speelt, en het gaat echt niet om de wereld redden hoor.

  Sodemieter dus eens op met die groene lulkoek verhalen zeg: doe dat op Sinterklaas tegen die kinderen. Oh wacht, dat kinderfeestje is racistisch fascisme,: de echte lulkoek verhalen niet…

  Like

 11. Trieste verkiezingsuitslag. Ondanks de zware verliezen van CSU blijft het verreweg de grootste partij.

  Like

 12. Despite the result of the referendum (61% to 39%, with the “No” vote winning in all of Greece’s regions), on 13 July 2015 the government of Tsipras reached an agreement with the European authorities for a 3-year-bailout with even harsher austerity conditions as the ones rejected by the voters.

  Maar goed.
  Dit en ook zaken als open grenzen en migratiepact of wanneer je wel of niet denkt bommen te kunnen gooien, maken deel uit van het politiek discours. En op de ene of andere manier is het verworden tot een schemergebied, voor de ene een hardnekkige druppende kraan die je probeert te negeren en voor de ander een die je onvermoeibaar en inadequaat probeert te fixen.
  Dat politiek discours zal altijd wel een toneelstuk zijn geweest, het is wel toevallig dat de meer openlijke en onlogische watermaaking, soort van samenviel met het succesvol tandloos maken van groepen als de IRA en ETA, het militante leek er wel uit bij de EU bevolking of voldoende te monitoren – alsof de dokter adviseerde; de EU patient is genoeg verdoofd, volgende stap..
  Tuurlijk, vergezocht.
  Net als de hele lappendeken achter de vluchtelingenstroom die Griekenland overspoelde net op het moment dat ze al crepeerde.

  Vist. Vist!
  Ga toch eindelijk vissen!

  Ik zeg niet doe het wel of doe het niet -vissen- maar, feit is na 9/11 zijn de ontwikkelingen zo snel gegaan, of je nu valsheid vermoed of niet, dat miltairen in Europa op straat patrouilleren, dat de opsporingsmogelijkheden zijn opgerekt en dat je je voor het minste en geringste zomaar dient te kunnen verantwoorden.
  En ik heb de overtuiging dat de meesten daadwerkelijk blijven denken, oprecht uit zichzelf, blind of voorgelogen ..’mooi dat we die kraan gaan fixen’.
  ..drup na drup na drup na drup..

  ..

  Like

 13. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s