Nieuw

De populariteit van Macron keldert thuis, terwijl hij op het wereldtoneel het globalisme uitdraagt

De Franse president Emmanuel Macron heeft zich gepresenteerd als de internationale leider die het multilateralisme en het globalisme verdedigt tegen de toenemende krachten van het nationalisme – maar thuis wordt hij geconfronteerd met een somberder politiek perspectief en een daling van de opiniepeilingen.

De onstuimige Fransman streed in 2017 voor het presidentschap op een platform van pragmatisch centrisme, vermengd met een scheut globalisme te midden van een golf van nationalisme die door het continent trok. Zijn comfortabele overwinning op de nationalistische Marine Le Pen werd met opluchting en blijdschap begroet door degenen die bezorgd waren over de populistische golf.

Al snel werd hij geprezen als een onofficiële leider van Europa, en zelfs van de wereld. Nog in april noemde Politico hem de “nieuwe leider van de vrije wereld”. Macron leek die mantel te omarmen toen hij naar de VS kwam en een vurige toespraak hield voor het Congres waarin hij waarschuwde tegen nationalisme en opriep tot een omarming van multilateralisme en internationale samenwerking.

“We zullen het razende nationalistische extremisme de wereld die vol hoop op meer welvaart is niet laten ontsporen”, zei hij tegen het Congres.

Vorige maand was hij bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, waar hij weer dezelfde nationalistische krachten aanviel – wat algemeen werd gezien als een sneer naar president Trump toen hij een unilateralistische benadering kritiseerde die “een zekere wetteloosheid met zich meebrengt waarbij iedereen zijn eigen belangen nastreeft”.

Maar thuis zien de zaken er erg wankel uit. Zijn goedkeuringscijfers zijn zo laag als 29 procent. Vorige maand kreeg hij opnieuw een klap te verduren toen Gerard Collomb, de minister van Binnenlandse Zaken, ontslag nam na een aanval op de regering van Macron wegens “gebrek aan nederigheid”.

Een deel van de impopulariteit van Macron kan worden toegeschreven aan zijn reputatie als een narcist die geobsedeerd is door macht en imago. En een aantal onhandige momenten hebben dat beeld verhard, zo zei hij onlangs tegen een werkloze tuinman harder zijn best moest doen om een baan te vinden. (En in een stuk dat ik laatst klaar had liggen om te vertalen, maar wat er uiteindelijk niet van kwam, maande hij een oude vrouw die niet van haar pensioen rond kon komen dat ze niet moest klagen omdat iedereen in Frankrijk het hartstikke goed heeft. Fub)

“Minder dan 30 procent heeft volgens de meest recente peilingen een positieve mening over hem en de helft van degenen die hem afkeuren zijn zeer afkeurend”, vertelde Ezra Suleiman, hoogleraar politiek aan de universiteit van Princeton, aan Fox News. “Zij die zich van hem hebben afgekeerd, vinden hem arrogant, didactisch en niet betrokken bij hun problemen”.

Fox News >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

8 Comments on De populariteit van Macron keldert thuis, terwijl hij op het wereldtoneel het globalisme uitdraagt

 1. Republikein // oktober 14, 2018 om 17:34 //

  Fraude.nobody, bankenman etc.

  Like

 2. Republikein // oktober 14, 2018 om 17:35 //

  Dat was hier al dacht ik, Balkenende.

  Like

 3. Republikein // oktober 14, 2018 om 17:37 //

  Geen Hendrik Koekoek.

  Like

 4. de stroman van Georges Sorens

  Like

 5. Scrutinizer // oktober 14, 2018 om 22:09 //

  ‘k Had hem bijna niet herkend…

  Like

 6. ‘Er wordt onderzoek gedaan naar gedaan naar de mogelijkheid om de jaarlijkse griepprik verplicht te stellen voor medewerkers in de zorg. Het is staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid die daarmee aan de wens van ‘deskundigen’ tegemoet komt. Wie die deskundigen zijn, is niet bekend gemaakt, noch is bekend gemaakt wie NIET voor een dergelijke maatregel zijn/waren. Het zal ongetwijfeld allemaal ‘democratisch’ zijn afgewogen.. De door Blokhuis vertrouwde ‘deskundigen’, brachten advies uit naar aanleiding van de zware griepgolf van de winter van 2017-2018.’

  https://www.wanttoknow.nl/overige/van-13-%E2%86%92-100-verplicht-vaccineren-verplegend-personeel/

  Tekorten aan verplegend personeel. Dit is een wervingsactie.

  Like

 7. De Franse kiezers zijn even stom als de Canadezen, Macron en Trudeau zijn allebei knetter gek

  Like

 8. https://carnegieendowment.org/2010/04/14/carnegie-endowment-launches-carnegie-tsinghua-center-for-global-policy-in-beijing-pub-40600

  ‘China’s economic interests in Africa is one of the most recognised and talked about international engagements. Earlier this month, Xi Jinping pledged to provide Africa $60BN over the next 8 years.

  But the portrayal of China’s investments in Africa have been particularly negative in the West with headlines such as “Is China Good or Bad for Africa?” China in Africa: Collaboration or Colonialism?

  So, is China colonising Africa in a new form of colonialism? What do African’s think? And what do the facts say? I’m Kasim, this is KJ Vids and in this video, we will look at China’s investments in Africa.’

  Is CHINA colonising AFRICA? – KJ Vids

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s