Nieuw

Belgische ISLAM partij wil een islamitische staat oprichten en de sharia-wetgeving invoeren – midden in Europa

Foto: Ter illustratie. Bron: Unsplash / Auteur: Majid Korang Beheshti

Redouane Ahrouch, mede-oprichter van de partij ISLAM, gelooft dat tegen 2030 vooral moslims in Brussel zullen wonen. Hij wenst daarom een “100 procent zuivere islamitische staat”, zoals ten tijde van de profeet Mohammed.

Mannen en vrouwen gescheiden in de bus, halal eten in de schoolkantine en kieslijsten bij voorkeur zonder vrouwen: Zo zou België eruit kunnen zien als het naar Redouane Ahrouch wens gaat. De medeoprichter van de partij ISLAM in België wil een “100 procent zuivere islamitische staat, zoals ten tijde van onze geliefde profeet Mohammed”, zoals hij het Duitse persbureau vertelde. Hij is ervan overtuigd dat tegen 2030 vooral moslims in Brussel zullen wonen.

Dergelijke verklaringen hebben tijdens de gemeenteraadsverkiezingen afgelopen zondag voor opschudding gezorgd. Het Franse tijdschrift “Causeur” beschreef de partijagenda als volgt: “Vervang alle civiele en strafrechtelijke wetboeken door sharia-wetgeving. Punt”. De partijleiding daarentegen benadrukt dat de islamitische staat in overeenstemming moet zijn met de Belgische wetgeving.

In 2012 nam de partij voor het eerst plaats in de gemeenteraden van de Brusselse stadsdelen Anderlecht en Molenbeek – de laatste wordt beschouwd als een bolwerk en een toevluchtsoord van radicale islamisten. Hier groeide de terrorist Salah Abdeslam op, die volgens onderzoek betrokken was bij de aanslagen in Parijs, waarbij in november 2015 130 mensen omkwamen.

Islamisten lokken blijkbaar via SMS jonge mensen uit Molenbeek 

In Molenbeek en in het arrondissement Brussel-Stad staat de ISLAM-Partij voor zondag op de verkiezingslijst. Ahrouch zelf is tot nu toe gemeenteraadslid in Anderlecht. Dit zal echter in de nabije toekomst waarschijnlijk veranderen. Omdat het zijn lijst was die niet voor de verkiezingen werd toegelaten. Volgens de administratie van Anderlecht waren er niet genoeg geldige handtekeningen.

Ahrouch daarentegen ziet zichzelf als slachtoffer van een intrige. “Ik heb beroep aangetekend tegen mijn uitsluiting in Anderlecht”, zei hij. Naar zijn mening moeten de verkiezingen in het district ongeldig worden verklaard .

Maar Ahrouch heeft ook buiten de politiek een tegenwind. Begin mei stelde zijn werkgever, de lokale openbare vervoersmaatschappij MIVB, hem daarvan op de hoogte. “Natuurlijk respecteren we de vrijheid van meningsuiting, maar we kunnen de ideeën van de partij op grond van discriminatie niet accepteren”, aldus een woordvoerster van het bedrijf.

“Dit is geen Europa, dit spuugt op Europa”

Ahrouch was 25 jaar lang buschauffeur. Naar aanleiding van zijn ontslag als buschauffeur schreef hij op Facebook dat hij nu al zijn tijd kon besteden aan de islamitische bevrijding van zijn geliefde volk: “De strijd gaat door”.

De rechtse populistische staatssecretaris voor asielzaken Theo Francken wil het niet zo ver laten komen. De politicus van de Vlaamse nationalist N-VA schreef op Twitter over het idee om mannen en vrouwen in het lokaal openbaar vervoer te scheiden: “Dit is geen Europa, dit spuugt op Europa”. De fractievoorzitter van de N-VA in het parlement, Peter De Roover, waarschuwde ook: “De invoering van de shariawetgeving betekent dat er geen debatten meer zullen plaatsvinden”.

Maar vormt de partij echt een bedreiging voor de Belgische staat? “Het is duidelijk dat hun ideologie gebaseerd is op een vorm van radicale en fundamentalistische islam”, aldus Dave Sinardet, hoogleraar politiek aan de Vrije Universiteit Brussel. De voorstellen zijn dus in strijd met de rechten en waarden van België.

Sharia in België?

Maar de politicoloog is verbaasd over de plotselinge hype. “De partij is plotseling bekend geworden omdat anderen zich er in het openbaar tegen hebben gepositioneerd”, zegt hij. Maar het is relatief klein en niet succesvol. De partij beweert 313 leden te hebben. Het eenvoudigweg verbieden ervan is voor Sinardian sowieso geen optie. “In het verleden heeft België nooit een verbod op politieke partijen ingevoerd”.

De Belgische vrouwenrechtenactivist Darya Safai is uiterst sceptisch over de islamitische partij: “Het begint met de scheiding van man en vrouw in de bus, maar waar leidt dat toe? Waar zal dit eindigen? Als activist vocht Safai tegen het islamisme in Iran. “Na mijn ontsnapping uit Iran had ik nooit gedacht dat ik er jaren later in Europa weer tegen zou moeten vechten”.

“De partij wil de Sharia-wetgeving in België invoeren. Dat maakt van vrouwen tweederangsburgers. Redouane Ahrouch lijkt dat al geïnternaliseerd te hebben. Tijdens tv-optredens weigerde hij Darya Safai en staatssecretaris Zuhal Demir de hand te schudden, tijdens de discussie keek hij niet eens naar haar”, zegt ze.

Bron:

Belgien Partei Islam will einen islamischen Staat errichten und die Scharia einführen – mitten in Europa

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.110 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7706 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

11 Comments on Belgische ISLAM partij wil een islamitische staat oprichten en de sharia-wetgeving invoeren – midden in Europa

 1. antiislamnu // oktober 14, 2018 om 01:24 //

  In Nederland hebben wij n.i.d.a. kijk wat dit voor islamitische ellende is om te kotsen deze volgers van het geloof van de pedofiel.
  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/03/nida-onder-vuur-dit-zijn-de-mensen-achter-de-partij-595032/

  Like

 2. marhammed // oktober 14, 2018 om 06:38 //

  Kleine correctie : in de bataclan kwamen de mensen niet alleen om , maar werden tot der dood gefolterd, mannen hun penis afgesneden en in de mond geduwd totdat ze stikten, en vrouwen via de vagina opengesneden!

  Like

 3. marhammed // oktober 14, 2018 om 06:49 //

  Top schijnheiligheid van de poliek ; met de nva aan de macht zijn er nog nooit zoveel haathuizen bijgekomen als nu , is er nog nooit zoveel subsidie gegeven aan islam organisaties als nu ; wel beste politici ( verraders ) in een moskee zitten vrouwen ook apart , er zijn zwemuren voorzien voor moslimas apart van de rest in vele Belgische zwembaden ! De basis van islam is segregatie, haat en racisme ! Vanwaar dan de verwondering dat ze dit op tram en bus ook willen ?!? Eerst sponseren en dan verwonderd zijn ?

  Like

 4. Duchesne // oktober 14, 2018 om 09:32 //

  Wanneer tussen mensen boosheid is word er uit instinct gericht op het gezicht geslagen, het directe beeld van de vijand, de meest primitieve reactie na vluchten.
  Islam en de migranten en de gezichten die erbij horen zijn echter niet de oorzaak maar het gevolg.
  Wanneer de hond bijt word de baas wel verantwoordelijk gesteld, maar de hond word afgemaakt. Word voor een ongeluk uw auto gestraft? Is het pistool schuldig aan de overval?
  De gevolgen van omvolkings politiek zijn enorm ennfunest voor de eigennbevolking en hun toekomst, maar de daders en faciliteerders treft geen gevolg, is dat rechtvaardig?

  De oorzaak van doorgeslagen immigratie en omvolking komt voort uit de politiek en zeer ondemocratisch handelen, met geweld anderen hun rechten ontzeggen door hun vertegenwoordigers het zwijgen op te leggen met geweld.
  D politiek en hun macht tot de geodkist en geweld tegen de eigen bevolking is de sleutel van alles, maar de toegang tot het slot en enige mogleojkheid tot stoppen is ons onmogelijk gemaakt. We spreken dan ook van dictatuur.
  Het zijn de individuele politici die samen het verraad tegen de eigen bevolking plegen, maar onze woede treft hun honden. Is dat juist?

  Terijl het eigenlijk eenvoudig is deze hondenbezitters aan te pakken richten wij ons volledig op de honden, die slechts bij de gratie van de bezitters kunnen bijten.
  Hoe eenvoudig is het de bezitter aan te spreken en hoe onmogelijk de hond?

  Stop de linkse hobbyfokker en de hond is weerloos, kan slechts bijten maar word gedwongen te vertrekken. Zonder linkse terroristen en zonder omgekochte narcistische mafklappers is er geen Islamisering.

  Daar ligt je oorlog, in de schaduw en de nacht, een oorlog die sluwheid vraagt en kleine aantallen anonieme vechters, eenlingen. Maak je eigen sleutels.

  In een wereld van camera’s, afluisteren en het massaal dossiers aanleggen en volgen van burgers die een eigen mening hebben komt de vraag in zicht: wat daarna, wat word er straks met die verzamele informatie gedaan? Selectieve aanhoudingen en vervolgingen? Ik persoonlijk denk dat we dat gaan krijgen, uitsluiting en vervolging voor een niet buigt en kruipt, voor wie zelf denkt. Mogelijk met gedwongen resocialisatie en medicatie, de kennis van het menselijk brein is enorm uitgebreid in de laatste decennia.

  Uitsluiting: “hij die niet het teken van het beest draagt mag geen handel drijven of bezit hebben….” wel, het beest is geimporteerd, en hun wetgeving word straks norm, de eenvoud ervan maakt verweer namelijk onmogelijk, advocaten tot notulisten.

  De gedroomde wetgeving voor dictaturen.

  Leg dat samen met moderne technieken en opsporings mogelijkheden en je hebt een totale ontmenselijking van de wereld met slechts angst als leidraad. De onmogelijkheid nog te ontsnappen uit ene onzichtbare gevangenis.
  Islam is leven met een lichaam en geforceerd afstand moeten nemen van de bijbehorende ziel, met schifting in orde door geslacht. De vrouwen in de positie van vee, als dieren. Na drie generaties is alles kennis van de mensheid weg en is waanzin de norm. En toch wacht iedereen op die dag, gaat niemand de straat op en heerst de angst zoals schuldgevoel en schaamte bij slachtoffers van zedengeweld. Precies bij de verkeerden !

  Als vrijheid niet meer gerespecteerd word door politici en overheid en de wet word met verschillende maatstaven toegepast, dan zal vroeg of laat hij of zij die vrijheid en toekomst wil zelf stappen moeten ondernemen. Wie zijn eigen tuinpad schoonveegt krijgt meer uitzicht, wie ook nog de stoep voor het huis veegt en wiens buren dat ook doen krijgt en schone leefomgeving.

  Wie de eigen omgeving reinigt doet slechts dat wat de mens boven alles zet in de wereld, men overleeft met lichaam en ziel.

  Like

 5. En de Belgische leiders stonden erbij en keken ernaar. Tsjongejongejonge wat een lafbekken ook daar weer.

  Like

 6. Von Puffelen // oktober 14, 2018 om 13:31 //

  @Duchesne, exact hetzelfde is tijdens WO2 in een aantal Z-A landen gebeurd.
  Een soort van try-out.
  https://www.amazon.co.uk/US-BLACKLISTS-Verzwegen-tragedies-Wereldoorlog/dp/907968001X

  Like

 7. Wie volgt? Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zweden etc etc

  Like

 8. tim pietersen // oktober 15, 2018 om 09:53 //

  gewoon uitzetten allemaal. kan gewoon. is een keuze

  Like

 9. In het verleden heeft België nooit een verbod op politieke partijen ingevoerd ?????
  O nee en het Vlaams Blok dan?

  Like

 10. ‘Anni Cyrus of the Glazov Gang. A child bride in her home country of Iran, abused and imprisoned as a teen, she escaped to America and now advocates for women and girls, suffering under Sharia. Her mission is to bring hope and healing to women and girls who have been unfortunate enough to be exposed to the plague of Islamic ideology. She experienced, first hand, the horrors of living under Islamic theocracy in Iran.’

  Like

 11. Nee, het zijn absoluut geen vreemde, domme laffe mensen.
  Ze vluchten en gaan dan hetzelfde creëren als waarvoor ze gevlucht zijn.
  Ach jee, Redouane Ahrouch, weigerde om staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) rechtstreeks aan te kijken tijdens een debat van ‘De Afspraak’ (Canvas).
  Had Redouane Ahrouch misschien problemen om zichzelf in de hand te houden.
  Redouane Ahrouch kan best een beetje trots zijn even als Mo Enait.
  Een moslim trekje heb ik aangenomen.
  Ik schuld geen moslim de hand en zie ze niet als volwaardige wezens.

  Honden raak ik aan, varkens wil ik aanraken, maar moslims.
  Volgens mijn overtuiging zijn ze zowel in het fysieke als op het geestelijke vlak; “onrein”!
  Als ik ze zie; moet ik aan de reclame denken van Dentol of Glorix.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. The Belgian ISLAM party wants to establish an Islamic state and introduce Sharia law – in the middle of Europe – Gjergj Shqipëria-Skender Jashari

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s