Nieuw

Zo gaat de Zweedse politie de schietpartijen in no-go zones stoppen: “Stop met schieten”-campagne

Zweedse politie nieuwe campagne: "Stop met schieten" © Fria Tyder BILD/Polisen

Samen met de stad Malmö en justitie heeft de Zweedse politie nu een nieuw project gelanceerd om alle schietpartijen te stoppen. “Stop met schieten”, noemt men het.

In verhouding tot de bevolking vinden in Zweden 4-5 keer meer schietpartijen plaats met fatale gevolgen dan in andere Europese landen zoals Noorwegen en Duitsland.

Onderzoekers vinden het moeilijk om vergelijkbare landen in Europa te vinden.

– Zweden is eerder op één lijn met Zuid-Italië en Mexico, aldus criminoloog Joakim Sturup vorig jaar volgens P4.

Alleen in Malmö zijn dit jaar elf mensen doodgeschoten. Maar nu is Malmö-politie overtuigd dat men een oplossing heeft gevonden.

“Stop met schieten” is hun nieuwe campagne, die een samenwerking is tussen de politie, Malmö stad, justitie en het maatschappelijk middenveld.

– Naar aanleiding van de situatie in Malmö is de timing perfect dat we nu operationele maatregelen nemen. Het is belangrijk voor ons om ons te relateren aan bewezen onderzoek en de resultaten in onder andere de Verenigde Staten zijn zeer goed geweest, zegt Stefan Sintéus, politiechef in Malmö.

Volgens de politie is de campagne gebaseerd op een beproefde Amerikaanse methode, de Group Violence Intervention, GVI, en volgens de politieautoriteit “heeft de campagne goede resultaten laten zien in steden in de Verenigde Staten waar het geweld is afgenomen”. Het doel is om het moeilijker te maken om betrokken te zijn bij schietpartijen en het gemakkelijker te maken om de juiste steun te krijgen voor degenen die weg willen van een gewelddadig leven.

In Boston in de Verenigde Staten zou de methode hebben geleid tot 63 procent minder moorden onder jongeren en in New Orleans tot 32 procent minder moorden onder bendeleden.

“Het gaat niet zozeer om nieuwe werkmethoden. De nieuwe methode gaat meer om gecoördineerde samenwerking, beter gebruik van bestaande middelen en de manier waarop het werk wordt gecommuniceerd naar groepen en deelnemers”, schrijft Malmö stad op haar website.

Bron:

Så ska polisen stoppa skjutningarna: “Sluta skjut”-kampanj

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7998 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Zo gaat de Zweedse politie de schietpartijen in no-go zones stoppen: “Stop met schieten”-campagne

 1. bozeoudeman // oktober 13, 2018 om 17:20 //

  Ik heb een betere voor de Zweden, plagiaat ik weet het: FOEI CRIMINEEL DAT MAG NIET!

  Like

 2. trebor2110 // oktober 13, 2018 om 17:32 //

  sluta skjut
  klinkt als, kut slet . 🙂

  Like

 3. Ongelooflijk dit!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s