Nieuw

Terrorisme kost Europa 185 miljard euro over 12 jaar

Ik heb al eens eerder geschreven over de indirecte gevolgen van terrorisme. Uit een Frans onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat in de weken na een groot terroristisch incident de opname in ziekenhuizen voor hartproblemen aanzienlijk is toegenomen.

De kans is groot dat er meer mensen sterven aan de gevolgen van verhoogde stressniveaus na een aanslag dan bij het oorspronkelijke incident.

In een onlangs door de Europese Unie gepubliceerd rapport (vreemd genoeg, maar gepast, The Cost of Non-Europe Report genaamd) wordt ons meer verteld over de indirecte gevolgen van terrorisme.

Terrorisme is economisch schadelijk. Naast de vernietiging van fysieke infrastructuur hebben terroristische incidenten ook een remmend effect op investeringen en economische groei.

“… van 2004 tot 2016 bedragen de totale kosten van verliezen in menselijk en fysiek kapitaal evenals de verminderde economische groei in de EU-28-lidstaten ​​ongeveer € 185 miljard”.

In het Verenigd Koninkrijk bedroegen de totale kosten van terrorisme bijna 45 miljard euro.

Dit is iets om in gedachten te houden bij de volgende keer dat politici ons het idee proberen te verkopen dat immigratie economische voordelen met zich meebrengt.

Maar de schadelijke gevolgen van terrorisme zijn niet alleen van economische aard.

Met behulp van econometrische regressiemethoden die vergelijkbaar zijn met de methoden die worden gebruikt om de relatie tussen terrorisme en economische groei te beoordelen, hebben we de verbanden onderzocht tussen terroristische activiteiten en de gemiddelde niveaus van gerapporteerde levenstevredenheid, geluk en vertrouwen (interpersoonlijk en institutioneel) binnen de EU-lidstaten. Net als bij eerdere werkzaamheden van Frey at al. (2007) suggereren onze bevindingen dat hoe groter het aantal terroristische aanslagen in een bepaald jaar, hoe lager de gemiddelde zelfgerapporteerde levenstevredenheid en het geluk van de EU-burgers.

Net als Robert Putnam’s onderzoek naar de effecten van diversiteit, werd ook vastgesteld dat terrorisme het vertrouwen in een samenleving vermindert, zowel het interpersoonlijke vertrouwen als het vertrouwen in de nationale instellingen.

Net als Blomberg et al. (2011) stellen we bovendien vast dat hoe meer terroristische activiteiten er binnen een land plaatsvinden, hoe kleiner de kans is dat EU-burgers melden dat ze een ander kunnen vertrouwen, en dat terrorisme dus een negatieve invloed kan hebben op het interpersoonlijke vertrouwen. Uit een analyse van de gegevens van de ESS blijkt dat terrorisme gepaard gaat met een lager niveau van vertrouwen van de burgers in nationale politieke instellingen zoals het nationale parlement, politici in het algemeen, het rechtssysteem en de politie.

Uit de gegevens blijkt dat immigratie en het terrorisme dat daarmee gepaard gaat, een bijtende werking heeft op bijna alle aspecten van de Europese samenleving. Ondertussen zeggen politici dat we er meer van nodig hebben.

Bron:

https://www.amren.com/news/2018/10/terrorism-cost-europe-e185-billion-over-12-years/

https://diversitymachtfrei.wordpress.com/2018/10/11/terrorism-cost-europe-e185-billion-over-12-years/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9570 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

5 Comments on Terrorisme kost Europa 185 miljard euro over 12 jaar

 1. antiislamnu // oktober 13, 2018 om 20:24 //

  En wie zijn dan die terroristen dat zijn de volgers van het geloof van de pedofiel conclusie geen islamieten meer binnen laten en islam verbieden net zoals China dat doet.

  Liked by 1 persoon

 2. Duchesne // oktober 13, 2018 om 20:27 //

  …maar al dat geld komt uit de zakken van de burgers, en iedere terroristische actie versterkt de positie van huidige regeringen want men kan meer macht naar zich toetrekken met een tastbaar excuus, zelfs al is men zelf indirect en zelfs direct de veroorzaker van dat terrorisme…macht, van uw geld, ten koste van uw nek.
  En zo werkt terreur in het voordeel van de “elite”, een benaming die totaal niet past bij de kudde inteelt zwijnen.

  Like

 3. Dit is exact hoe Mo wilde dat het werkte. Terreur verzwakt de wil en kost enorme bedragen. Medische kosten, herstelwerkzaamheden en ga zo maar door. Opbouwen is nu eenmaal moeilijker, langduriger en duurder dan afbreken.
  Iedere aanslag is financieel gezien lachwekkend goedkoop, maar de gevolgen en de kosten voor de maatschappij zijn gigantisch.
  De enige manier om dit tegen te gaan is per direct islam in alle vormen te verbieden, onderwijs in te richten op het wijzen van de enorme negatieve en gewelddadige impact van islam op een maatschappij en alle moslims, zonder aanzien des persoons, eenmalig een kans te geven zich openbaar te bekeren en een loyaliteitsverklaring te laten tekenen en bij weigering direct uit te wijzen naar een islamitisch land naar keuze. En uiteraard indien na het tekenen van de loyaliteitsverklaring en bekering bewezen wordt dat het schijn was ook per direct alle bezit verbeurd verklaren en te deporteren naar een willekeurig islamitisch land

  Liked by 1 persoon

 4. Langzaam maar zeker groeit het bewustzijn dat elk aspect van de Neo Marxistische heilsleer omgekeerd verstaan dient te worden.
  Diversiteit brengt solidariteitsovervraging, maatschappelijke meerkosten, wantrouwen en geweld.
  De asielinvasie brengt geld en leefruimteproblemen.
  Tijd om de hooivorken uit het vet te halen en ze te slijpen om VN plannen voor bevolkingsvervanging tijdig te torpederen.

  Like

 5. Ik zelf denk dat voor Duitsland de komende jaren is begroot op 96 miljard, dus zal het bedrag van 186 miljard nog hoger uitvallen. Zeker met de 150 miljoen Afrikaners die nog naar Europa onderweg zijn.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s