Nieuw

‘Einde van het liefdesverhaal’: twee derde van de EU-burgers denkt dat het leven niet slechter zou zijn zonder het blok

Bijna twee derde van de EU-burgers denkt dat het leven niet slechter zou zijn zonder het blok, zo bleek uit een recent onderzoek. Het belicht waarschijnlijk het einde van een liefdesverhaal tussen Brussel en de inwoners van de Unie, vertelde een analist RT.

Het rapport dat zegt dat er een grote kloof bestaat tussen de leiders en de mensen binnen de EU werd donderdag door de denktank Vrienden van Europa vrijgegeven. De groep, die gedeeltelijk wordt gefinancierd door de EU, dringt erop aan dat haar doelstellingen zijn om “een meer inclusief, duurzaam en toekomstgericht Europa te creëren”.

Uit het document blijkt dat ongeveer 64 procent van de Europeanen “er niet van overtuigd is dat het leven zonder de EU slechter zou zijn”. Als er niets verandert, zal de hele Unie “irrelevant” blijven voor een meerderheid van haar burgers, aldus de groep. Momenteel vindt bijna de helft van de ondervraagden (49 procent) “de EU irrelevant”.

Transparantie is volgens de enquête ook een probleem voor de Europeanen, evenals frustratie bij de EU-administratie omdat zij zich niet concentreert op de zaken waar de mensen echt om geven. “De Europeanen willen meer inspraak hebben” over beleidsbeslissingen, zo bleek uit de enquête.

De enquête volgt op de verklaring van Federica Mogherini, hoofd van het buitenlands beleid van de EU, waarin ze beweerde dat de wereld zonder het blok gewoon niet zou overleven. “Sluit je ogen en stel je eens voor dat de Europese Unie op dit moment van het wereldtoneel verdween”, begon ze eerder deze week met haar inspirerende boodschap. “De wereld zou gewoon instorten,” concludeerde ze.

Of de wereld inderdaad zo’n grimmig lot te wachten staat, is aanvechtbaar. Maar wat het verslag laat zien is dat “het liefdesverhaal van de Europeanen met Europa ten einde loopt”, zo is RT verteld. En deze liefde kan verdwijnen door ‘open grenzen’, aldus Luc Rivet, onafhankelijk journalist uit Brussel.

Mensen “willen hun grenzen terug omdat ze zien dat de Europese grenzen niet functioneren na 4 jaar van problemen”. Volgens de journalist beseffen de Europeanen niet dat alle richtlijnen en wetgeving in hun eigen land slechts afkomstig zijn van Brusselse richtlijnen van de EU-instellingen.

Hij merkte op dat de EU weliswaar zeer belangrijk is voor haar burgers, maar dat zij haar nu “niet zien” en “de voorkeur geven aan hun nationale identiteit”.

Bron:

https://www.rt.com/news/441167-eu-citizens-bloc-future/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

8 Comments on ‘Einde van het liefdesverhaal’: twee derde van de EU-burgers denkt dat het leven niet slechter zou zijn zonder het blok

 1. antiislamnu // oktober 13, 2018 om 23:53 //

  Na 4 jaar van problemen die er eigenlijk helemaal niet zijn als we gewoon onze grenzen dicht gooien.
  Dit is al de derde keer dat Duitsland Europa naar de kloten helpt en dit is waarschijnlijk ook de succesvolste deze klap overleven we waarschijnlijk niet meer of er moet een wonder gebeuren.

  Liked by 1 persoon

 2. Het was niet Duitsland dat Europa de vorige keer naar de kloten hielp:

  Like

 3. Claudia M. // oktober 14, 2018 om 09:32 //

  Q; “De wereld zou gewoon instorten,” concludeerde ze.
  Ha, ha, ha…, nee jouw wereld zou instorten, die van ons gaat gewoon door.

  Liked by 1 persoon

 4. “…….Volgens de journalist beseffen de Europeanen niet dat alle richtlijnen en wetgeving in hun eigen land slechts afkomstig zijn van Brusselse richtlijnen van de EU-instellingen…….”

  Nouuu,..niet om vervelend te doen ofzo,….maarre da’s nu wat heel veel burgers juist wél beseffen, en ook exact dé reden deze ‘eu’ tot aan de laatste steen te ontmantelen!

  Like

 5. Von Puffelen // oktober 15, 2018 om 15:01 //

  Nu nog de echtscheiding er doorheen jassen ZONDER de bitch 1 cent alimentatie te betalen.

  Like

 6. ‘For over a decade, Chinese political and corporate leaders have been hunting for investment opportunities around the globe with bottomless wallets. From Asia, to Africa, the U.S and Latin America, China has asserted itself as an emerging world power.

  The multi-billion dollar belt and road initiative which some have called as the “Chinese Marshall Plan,” is designed to encourage economic connectivity and integration to the Eurasia strategic landscape, by linking Europe and Asia by land.

  Europe is a key piece in China’s grand ambitions and China has been significantly expanding its economic footprint in Europe. So much so that it has led the EU to devise a counter-strategy in order to prevent the creation of political and financial dependencies.’

  Will CHINA takeover EUROPE? – KJ Vids

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // oktober 16, 2018 om 11:30 //

  Fubar 00.24;
  “Het was niet Duitsland dat Europa de vorige keer naar de kloten hielp”

  Maar het was wel Duitsland dat Polen bezette/veroverde.
  En Nederland. En België. En Frankrijk. En Noorwegen. En Denemarken. En de Baltische staten. En de Balkan. En Griekenland.
  Veel van die landen werden berooft van hun kostbaarheden, grote aantallen mensen werden gedwongen in Duitsland slavenarbeid te verrichten, grote aantallen werden in concentratiekampen gedwongen.
  Zeker er zijn dingen gebeurd die te verdedigen waren maar de weegschaal slaat toch in het nadeel van “het Arische ras” uit.
  Het Bundesministerium der Justiz en telde meer dan 1600 kampen van verschillende aard, wat ze gemeenschappelijk hadden was dat niemand er vrijwillig naartoe ging.
  En dat velen er een niet-natuurlijke dood stierven.

  Als dat alles bij elkaar opgeteld niet gelijk staat aan ‘naar de kloten helpen’ dan weet ik het niet meer.

  Like

 8. Je hebt het niet goed begrepen, Tijl, het waren uiteraard de Joden aan wie de ellende te wijten was. ;-

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s