Nieuw

Polen en Hongarije veto-en EU mensenrechtenrapport waarin vervolging van christenen en Joden wordt genegeerd

Foto ter illustratie. Pixabay.

Het jaarverslag van de Europese Unie over de burgerrechten zal niet officieel worden aangenomen omdat het zal worden verworpen door de lidstaten Polen en Hongarije, die klagen dat het weliswaar de bescherming van holebi’s en immigranten beschrijft, maar dat de toenemende vervolging van christenen en joden niet wordt genoemd.

Polen stond als eerste op tegen het document, en minister van Justitie Zbigniew Ziobro kondigde aan dat zijn land het rapport op donderdag niet zou ratificeren. Omdat de update over de toepassing van het Handvest van de grondrechten van de EU, dat sinds 2010 jaarlijks wordt gepubliceerd, niet unaniem is goedgekeurd door alle EU-lidstaten, zou de editie 2017 nu helemaal niet worden aangenomen.

Polen werd vervolgens vergezeld door mede-Centraal-Europese conservatieve natie Hongarije, in tegenstelling tot de inhoud van het document, wat volgens een Poolse regeringsbron “belangrijk is, omdat het laat zien dat we niet alleen staan in de belangrijke kwestie van de verdediging van christelijke rechten in Europa en in de wereld”.

De toonaangevende Poolse krant Rzeczpospolita rapporteert de redenering van minister Ziobro van Justitie over het besluit om het rapport van de Europese Unie te blokkeren, toen hij uitlegde dat kleine daden van religieuze haat, zoals onlangs tegen christenen in Europa, kunnen leiden tot grotere daden.

Ziobro zei: “Het is de oorzaak van fysieke aanvallen op diegenen die symbolen van het geloof dragen, zoals een jaar geleden twee Poolse vrouwen die geslagen werden toen ze  terugkeerden van de Heilige Mis in een kerk in Brussel of een inwoner van Berlijn die christelijke kruisen om zijn nek had.

“Het is de reden voor aanvallen op religieuze voorwerpen, zoals brandstichting in juli van een kerk in Orléans in Frankrijk of het gooien van molotovcocktails in een Zweedse synagoge in Göteborg.”

Toen Polen de voorzitter van de Europese commissie vroeg religieuze groeperingen toe te voegen aan het mensenrechtenrapport op gelijke voet met “personen met verschillende seksuele oriëntaties, kinderen van immigranten, of vrouwen”, stemde het EU-orgaan ermee in moslims toe te voegen, waarmee Polen instemde. Toen later werd duidelijk gemaakt dat religieuze groeperingen helemaal zouden worden verwijderd, protesteerde Polen.

Hun eigen staat van dienst vergelijkend in contrast met de EU, nam het ministerie van Justitie onder leiding van Ziobro de gelegenheid te baat om op te merken dat Polen een van de eerste Europese landen was die vrouwen stemrecht gaf en homoseksualiteit nooit strafbaar heeft gesteld.

Bron:

https://www.breitbart.com/london/2018/10/12/poland-hungary-veto-eu-human-rights-report-ignores-christian-jewish-persecution/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10076 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Polen en Hongarije veto-en EU mensenrechtenrapport waarin vervolging van christenen en Joden wordt genegeerd

  1. Meer lidstaten moeten in opstand komen.
    Wanneer worden ze wakker?
    Als de tweede tsunami Afrikaanse gelukszoekers zijn geland en echt gaan huishouden in Europa?
    Want dan is het te laat.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s