Nieuw

Er komt een vervolg op de racistische film Black Panther

Wakanda, screenshot You-Tube

In het fantasie koninkrijk Wakanda zouden hoogontwikkelde negers leven, zo hoogontwikkeld dat ze met Stenen Tijdperk wapens als speren vochten en op neushoorns rondreden.

En ze zouden over een of ander geweldig mysterieus spulletje beschikken, ‘negerkryptonite’, en dat lekker voor zichzelf houden en met niemand willen delen. En verder hebben wij er ons niet in verdiept. We hadden er hier een stukje over staan en hier een video.

Maar omdat dat gezeik nu weer begint hebben we dit keer toch maar even verder het internet afgespeurd. Wie zit er achter deze anti-blanke verhaallijn ?

Februari 2018:

Als je de afgelopen week hebt ingecheckt op de popcultuurzeitgeist, weet je dat de film “Black Panther” box office records en Hollywood aannames over ras breekt.

De goed ontvangen Marvel-film werd geschreven en geregisseerd door Afro-Amerikanen (mede geschreven door Ryan Coogler en Joe Robert Cole, geregisseerd door Coogler) en bevat een voornamelijk Afrikaans-Amerikaanse cast, met in de hoofdrol Chadwick Boseman als een zwarte superheld.

Maar sommige fans realiseren zich misschien niet dat het originele Black Panther personage eigenlijk door twee blanke Joden werd gecreëerd.

De superheld was het geesteskind van schrijver Stan Lee (geboren Stanley Lieber) en kunstenaar Jack Kirby (geboren Jacob Kurtzberg), die al veteranen van de stripwereld waren toen ze aan het begin van de jaren zestig bij Marvel gingen samenwerken. De eerste serie stripboeken die ze in 1961 in tandem produceerden was The Fantastic Four, maar ze zouden verder gaan met het creëren van een heleboel geliefde superheldenfiguren, van de Hulk tot Iron Man tot de X-Men.

Lees meer: https://forward.com/news/national/394965/the-secret-jewish-history-of-black-panther/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Er komt een vervolg op de racistische film Black Panther

 1. Duchesne // oktober 12, 2018 om 18:46 //

  Als ik het goed begrijp word een film dus een kassucces omdat het rascistisch is….okee, dan zal Europa de film vast verbieden.

  En nog even deze: ” The poor have to labour in the face of the majestic equality of the law, which forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread.”
  Read more at: https://www.brainyquote.com/quotes/anatole_france_134394

  Like

 2. Von Puffelen // oktober 13, 2018 om 15:28 //

  Starring Barry Soetoro?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s