Nieuw

Amerikaanse ambassadeur waarschuwt Orban

Central_European_University_Front, wikipedia

David Cornstein, de Amerikaanse ambassadeur in Hongarije, benadrukte het belang van de Centraal-Europese Universiteit (CEU) op een evenement dat op woensdagmiddag in de universiteit werd gehouden, volgens Index.hu.-.

Hij zei dat tijdens de eerste 100 dagen van zijn werk in Boedapest, de kwestie van CEU de meest besproken vraag was. Volgens de ambassadeur zal er over enkele weken een belangrijke bijeenkomst plaatsvinden waar over het lot van de universiteit kan worden beslist. Hij zei dat premier Viktor Orban niet aanwezig zal zijn, maar dat zijn bureau op hoog niveau vertegenwoordigd zal zijn.

Volgens Cornstein zijn de betrekkingen van de regering Trump met Hongarije beter geweest dan die van de regering Obama. Hij voegde eraan toe dat de regering van de VS tot nu toe niets heeft teruggevraagd, maar dat ze de Hongaarse regering binnenkort kunnen vragen om iets te doen, bijvoorbeeld om de zaak van de CEU op te lossen.

The Hungary Journal >>

De CEU universiteit is de Soros universiteit in Hongarije. In april vorig jaar nam de regering Orban maatregelen tegen het indoctrinatiekamp van Soros, meldde Breitbart toen:

Nadat de conservatieve Hongaarse premier Viktor Orbán in april zijn derde opeenvolgende ambtstermijn won en een parlementaire supermeerderheid verwierf, nam zijn regering in juni wetgeving aan als onderdeel van het “Stop Soros”-pakket, dat een belasting van 25 procent heft op organisaties die illegale migratie ondersteunen of bevorderen.

De wet definieert steun voor illegale migratie als het voeren van mediacampagnes, het “organiseren van onderwijs”, het opbouwen van netwerken en “deelnemen aan propaganda-activiteiten die immigratie in een gunstig daglicht stellen”.

Dit is de tweede klap voor de pogingen van de CEU om haar progressieve agenda in de traditionele, conservatieve natie deze maand te verspreiden, nadat de Hongaarse regering begin augustus aankondigde dat zij haar programma’s voor genderstudies zou stopzetten, waarbij de cursussen gebaseerd waren op “ideologie in plaats van wetenschap”.

Slechts twee instellingen – de CEU en de Eötvös Loránd Universiteit in Boedapest (ELTE) – bieden genderstudies aan op doctoraal niveau.

De universiteit, opgericht door Soros in 1991 in Praag voordat ze in 1993 naar de Hongaarse hoofdstad verhuisde, beweerde vorig jaar dat ze werd aangevallen door Orbán nadat de regering van Fidesz-KDNP wetgeving had voorgesteld die in het buitenland geregistreerde universiteiten zou dwingen om zich volledig aan de Hongaarse wetgeving te houden en zich te houden aan nieuwe transparantiewetten.

CEU had gezegd dat het Hongarije in mei 2018 zou verlaten, maar kondigde een maand later aan dat het zou blijven.

Amerikaanse ambassadeur in Hongarije: Wie is David Cornstein?

David B. Cornstein, op 13 februari 2018 genomineerd als de volgende ambassadeur van de Verenigde Staten in Hongarije, heeft veel gemeen met president Donald Trump. Het zijn allebei New Yorkers die winterhuizen hebben in Palm Beach, ze zijn allebei erg rijk en ze hebben allebei verliesleidende gokoperaties geleid.

Cornstein werd geboren in New York City op 17 augustus 1938. Een enig kind, zijn vader, Irwin, was in het tapijt bedrijf en zijn moeder, Fanny, wiens ouders waren immigranten uit Hongarije, een onderwijzeres. Hij studeerde in 1963 af aan de NYU en behaalde een Master of Science-graad aan de School of Retailing.

Terwijl hij aan zijn masters werkte, kreeg Cornstein de kans om de juweliersbranche in te gaan en eigenaar te worden van de fijne juwelierszaak in een Long Island JC Penney winkel. De onderneming was een succes en hij breidde het uit tot een bedrijf genaamd Tru-Run, dat de verkoop van fijne sieraden in veel warenhuizen overnam. In 1985 voltooide hij een buy-out van een gelijkaardig maar groter bedrijf, Seligman en Latz. Eind 1988 kocht hij samen met partners Finlay Fine Jewelry voor 217 miljoen dollar. Cornstein werd de president en chief executive van de holding Finlay Enterprises Inc.

Cornstein’s interesses waren niet beperkt tot de juwelenindustrie. In 1991 overwoog hij om een ​​bod uit te brengen op het New York Daily News terwijl hij burgemeester van New York wilde worden. Wat niet lukte.

In september 1999 werd hij benoemd tot voorzitter van TeleHubLink, een telemarketingbedrijf dat later begon met het produceren van draadloze encryptieproducten. Hij was een directeur van What A World! sinds juli 1993, voordat het zijn naam veranderde in TeleHub. Zijn connectie met TeleHubLink bracht hem in een klein probleem in april 2001, toen TeleHubLink werd beschuldigd door de New Yorkse procureur-generaal, Eliot Spitzer, van het overtreden van consumentenbeschermingswetten door middel van een creditcardsysteem voor telemarketing. De kosten werden hoog gehouden.

De fraudezaak van TeleHubLink heeft Cornstein’s benoeming in het bestuur van de Battery Park City Authority niet verstoord, wat in mei 2001 werd bevestigd.

In 2006 werd Cornstein gekozen tot voorzitter van het bestuur van de Juweliers’ Security Alliance.

Meer recentelijk is Cornstein voorzitter geweest van Circa, een bedrijf dat high-end gebruikte sieraden koopt, en is de voorzitter en directeur van Pinnacle Advisors Limited, een particulier vermogensbeheerbedrijf dat de investeringen van 1.250 families met een gemiddelde rekening van $1,6 miljoen beheert.

AllGov >>

David Cornstein, een levenslange New Yorker, heeft als zakenman en leider een staat van dienst opgebouwd. Als voorzitter en CEO hielp hij bij het opbouwen van een NASDAQ Stock Exchange Company van meer dan een miljard dollar en bovendien draaide hij bij Off Track Betting – NYC een falende overheidsentiteit om, waar hij 16 jaar lang voorzitter was om het effectief, efficiënt en zeer winstgevend te maken.

David Cornstein werd benoemd tot voorzitter van de New York State Olympic Games Commission om de Olympische Zomerspelen van 2012 naar New York City te brengen. Hij was bestuurslid van Jacob Javits Development Corporation, lid van de New York State Council on State Productivity, bestuurslid van Battery Park en met Richard Parsons als vice-voorzitter van de Economic Development Corporation of New York City.

Voor zijn levenslange prestaties in het bedrijfsleven en de openbare dienstverlening is hij door de Juvenile Diabetes Foundation, de Chemotherapy Foundation, de Friars Club Foundation en de Park East Day School geëerd als “Man of the Year” en heeft hij geholpen miljoenen dollars voor deze organisaties op te halen. Hij was de eerste spreker aan de Stern School of Business van de New York University. Hij was lid van de raad van bestuur van de New York Law School, de Jewish Community Relations Council, de Marine Corps-Law Enforcement Foundation en de Park East Synagogue. In het verleden was hij voorzitter van de World Presidents’ Organization en is momenteel lid van de Chief Executives’ Organization. Hij is een actieve filantroop via de David en Sheila Cornstein Foundation.

Ambassadeur Cornstein behaalde een Bachelor of Arts aan de Lafayette University en een Master of Business Administration aan de New York University. Hij en zijn vrouw, Sheila, hebben twee kinderen en een kleinzoon.

US Embassy Hungary >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9570 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

5 Comments on Amerikaanse ambassadeur waarschuwt Orban

 1. Cornstein klinkt als een joodse naam ?

  Like

 2. Daarom had ik zijn bio er even bij gezet 😉

  Like

 3. polderboy // oktober 13, 2018 om 09:50 //

  Cornstein zijn rede op Youtube over de private Soros CEU:

  De privé Universitet krijgt 37 miljoen funding uit Nederland, een ANBI stichting welk 75 miljoen funding krijgt, waarvan de leiding in Zwitserland zit, een land dat veel geheimhouding kent:
  https://www.ceu.edu/sites/default/files/attachment/basic_page/16/ceufoundationholland2017-2.pdf

  De privé universiteit is dus totaal niet transparant door de gekozen constructie over diverse landen, zoals het fiscale internationale belastingconstructie paradijs Nederland, en het informatie geheimhoudingsland Zwitserland.
  Er gaat 37 miljoen funding naar onderwijs. Maar die andere 38 miljoen funding uit Nederland, waar stuurt die door Zwitserse geheimhouding beschermde wetten leiding die heen?

  Logisch dat de Hongaren zulke “zogenaamde” NGO’s transparanter wil hebben, want we weten hoe met tientallen miljoenen, zoals hier die 38 miljoen, nog wel eens een operatie uitgevoerd kan worden, om regeringen omver te werpen, die te kritisch zijn.
  Overigens, professor Fortuyn hoefde alleen maar te worden gedemoniseerd, zegt men. Maar hoeveel kost zo een demoniseringsoperatie opzetten?
  En daar heb je zulke CIA achtige NGO’s voor nodig, die in dit geval door Soros geleid worden.

  Liked by 1 persoon

 4. Von Puffelen // oktober 13, 2018 om 15:04 //

  Je kunt zo’n Soros likker toch gewoon het land uit mieteren of zie ik dat te simpel?

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s