Nieuw

Zweden gaat criminaliteit in migrantenwijken nu serieus bestrijden – met kleurige mozaïeken 

De “kwetsbare” migrantenwijk Hisingen in Gotenburg staat vandaag de dag vooral bekend voor zijn bendecriminaliteit met drugshandel en fatale schietpartijen die een zeer ernstig gevaar voor de inwoners van het gebied vormen.

Maar nu gaat daar verandering in komen. Althans, als men de woordvoerder van de Jeugdraad moet geloven die het nieuwe project heeft gelanceerd. In de hoop meer veiligheid te creëren in Hisingen gaat men de looptunnels door scholieren en gepensioneerden laten versieren met mozaïeken.

Bij de tramhalte van de Eketrästraat zijn de twee eerder saaie grijze looptunnels zeer kleurrijk gemaakt. Op woensdag werden de looptunnels met een ceremonie opnieuw heropend.

Creatieve scholieren en gepensioneerden hebben het mozaïek gemaakt. Het werk is gecoördineerd door de ‘Mozaïekfabriek’, die wordt omschreven als een “stedelijk integratieproject voor jongeren en nieuwkomers”. Ook de organisaties ‘Bouw een mooie stad’ en ‘De Onthouding Beweging’ hebben bijgedragen aan de creatieve activiteiten van de organisatie.

Het oorspronkelijke idee is bedacht door de Jeugdraad. Er is grote hoop dat de kleurrijke mozaïeken een positief effect zullen hebben op het leefmilieu.

Vrolijke kleuren bevorderen samenzijn en welzijn. Als de bewoners zich op hun gemak voelen en zich met elkaar verbonden voelen, neemt ook de veiligheid van de lokale gemeenschap toe. Is in ieder geval de gedachte.

Nog meer kleurrijke mozaïeken zijn opgericht in de no-go zones Bishopsgården, Tynnered, Hammarkullen en Kungstorget, allemaal plaatsen die al lang worden gekenmerkt door onveiligheid op de straten van bendecriminaliteit en asociale migranten. Het is niet duidelijk of er een evaluatie is gemaakt die aangeeft hoeveel de veiligheid in deze plaatsen is verhoogd na de bouw van de mozaïeken.

Bron:

Mosaik i gångtunnlar ska öka tryggheten i utsatt område

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.132 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7754 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Zweden gaat criminaliteit in migrantenwijken nu serieus bestrijden – met kleurige mozaïeken 

 1. Jack vanderVeen // oktober 11, 2018 om 22:33 //

  Indien “verkrachting” en “aanranding” ook een vorm van verbondenheid is, dan komt het vast helemaal goed.
  Lijkt mij niets om slachtoffer van verbondenheid te worden in een asgrauwe/-grijze omgeving. Geen mij dan maar bloemetjes mozaïek aan het plafond.

  Like

 2. koddebeier // oktober 12, 2018 om 11:30 //

  Het lijkt er op dat krankzinnig en Zweed de zelfde betekenis hebben !

  Like

 3. Horatius // oktober 13, 2018 om 18:10 //

  Een idee waar GroenLinks zeker van gecharmeerd zal zijn.
  Frisse vrolijke kleuren zullen deze geharde criminelen en militante moslims het goede pad ophelpen en de subsidiebuidel kan de hele zaak voorlopig financieren.

  Te beginnen met de looptunnels en de diverse hangplekken zou men kunnen beginnen deze wat op te vrolijken met afbeeldingen van geiten, schapen, bijlen, kromzwaarden, minaretten, bomvesten en bevallige moslima’s gehuld in een burka.

  Voor de drugskoeriers een aparte hangplek, met buurtvaders en gezinscoaches om een oogje in het zeil te kunnen houden. Voor de plofkrakers een arsenaal waar bepaalde chemicaliën liggen opgeslagen om hun werk naar behoren te kunnen uitvoeren. Compleet met op de muur geschilderde vluchtroutes naar Duitsland en België.
  Het aanbrengen en installeren van deze versieringen en attributen kan men met een gerust hart overlaten aan blonde linkse activisten en andere goedmensen.

  Een ander (geitenwollensokken) idee zou kunnen zijn het organiseren van gezellige buurtfeesten, opgevrolijkt met Turkse vlaggen en Marokkaanse rappers om de integratie wat te bevorderen. Met activiteiten zoals homo-knuppelen, het ritueel slachten van geiten en schapen en het gratis verstrekken van steriele besnijdenissetjes door z.g. verlichte imams.
  Na afloop het verbranden van poppen die een zekere gelijkenis vertonen met bekende populisten zoals Geert Wilders en Thierry Baudet.

  Mocht de subsidiebuidel voortijdig opraken dan kan men altijd nog een beroep doen op Saudi-Arabië, een land waar men niet op paar centen hoeft te kijken om de islamisering op ramkoers te kunnen houden.

  Hoewel het een publiek geheim is dat men daar liever hun geld steekt in het bouwen van moskeeën dan het aanbrengen van kleurrijke mozaïeken.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s