Nieuw

Opvoedingskampen voor moslims nu officieel in China

© Kremlin

Voorheen werd officieel ontkend dat er in de regio Xinjing zogeheten omscholingskampen voor moslims aanwezig zouden zijn, maar nu is het officieel toegestaan en bevestigd.

Volgens een besluit van het lokale Volkscongres kunnen regionale autoriteiten nu mensen die beschuldigd worden van deelname aan religieus extremisme in speciale kampen plaatsen met de ambitie om een zogenaamde “gedachtentransformatie” te bewerkstelligen.

De nieuwe wetten zijn maandag in werking getreden en Oeigoerse en Kazachse families hebben al getuigd dat familieleden zijn opgehaald.

De kritiek van de VN op China gaat grotendeels over moslimgroepen in de regio en heeft de regering van het land opgeroepen om meer dan een miljoen moslims in de omscholingskampen vrij te laten.

Chinese vertegenwoordigers ontkennen dat er omscholingskampen in Xinjiang zijn en verwijzen in plaats daarvan naar zogeheten ‘trainingscentra’. Dit is ook het woord dat in de nieuwe regelgeving wordt gebruikt.

Reeds verleden jaar zijn in Xinjiang nieuwe regels ingevoerd die bijvoorbeeld hoofddoeken en zogeheten “abnormale baarden” verbieden. De regels van Xinjiang zouden de religie meer “Chinees” moeten maken en worden door de autoriteiten gezien als onderdeel van legale maatregelen tegen terrorisme.

LEES MEER: China zet moslims in opvoedingskampen

Bron:

Omskolningsläger blir lagliga i Kina

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8021 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on Opvoedingskampen voor moslims nu officieel in China

 1. Zal wel heel luxe wezen in zon 5 sterren kamp, tuurlijk maken ze er gelijk een puinhoop van, zou de chinese trip advisor dat ook censureren?

  Like

 2. “gedachtentransformatie”…

  Duh, daar zijn moslim voor geïmmuniseerd.

  Like

 3. Francois // oktober 11, 2018 om 06:50 //

  klopt helemaal , is 3 dagen geleden door mijn Chinese vrienden nog bevestigd. Het is dus geen fake news. Het is hier dan ook vredig leven in alle veiligheid . Wo hen kao xing 🙂

  Liked by 1 persoon

 4. polderboy // oktober 11, 2018 om 08:47 //

  De Chinese moslim scholieren “are required to learn the Chinese language, and recite Chinese and Xinjiang laws and policies.” en een moslim leerling zei na de training hoe “extremism had harmed him.”
  https://www.hrw.org/news/2017/09/10/china-free-xinjiang-political-education-detainees

  Nou, hier in het liberale paradijs van Allah worden ze tenminste volledig als “vluchteling” verzorgd, en hebben ze de geloofsvrijheid om hun religie en hun jihad te beleven in hun eigen sharia wetten wijken bij Bataclan, bij Hebdo, en met de vrachtauto in Berlijn en Nice, en bij het vliegveld in Zaventem, en op de treinstations, en metrostations en in bussen, en op straat met mensen met messen in naam van Allah kapot dood steken, en mogen ze ongelovige hoeren straffen door ze overal jarenlang te verkrachten, zoals massaal in Engeland geschiedt.

  Wat erg wat ze in China dan toch doen zeg, om die moslims hun mooie geloof aan banden te leggen.

  Liked by 1 persoon

 5. Niet uitwijzen,maar doorsturen naar China .

  Like

 6. Frans Wouterse // oktober 11, 2018 om 10:06 //

  Eindelijk een land wat tegen de totale wereldoverheersing van de islam optreed. De VN wordt gefinancierd door Saudi Arabië e.d. Zelfs hoe krankzinnig ook, de VN mensenrechtenbaas is een Saudische ex minister en zij bestieren ook de vrouwenrechten notabene. Nou vraag ik je??

  Liked by 1 persoon

 7. Ik zie een soort feminisering van de Chinezen plaatsvinden. Niet zolang geleden werden fanatieke mafketels nog van hun hoofd ontdaan omdat ze dat toch niet nodig hadden. Maar wel nadat ze minstens 20 jaar plastic badeendjes hadden staan vouwen in een werkkamp om nog wat goed te maken voor de schade die ze Het Volk hadden toegevoegd.

  Like

 8. Claasje Kater // oktober 11, 2018 om 16:19 //

  heropvoeding van moslims is verspilde moeite

  Like

 9. Alweer een bewijs dat Aziaten slimmer zijn (hoger IQ hebben) dan Europeanen.
  Dan laat ik het niveau van mislims maar liever helemaal buiten beschouwing, voordat ik van rcisme beticht wordt.
  Ik mag nauutrlijk wel zeggen dat Aziaten slimmer zijn dan wij Europeanen maar ik mag natuurlijk niet, en dat ga ik dus ook belist niet doen, zeggen dat Europeanen slimmer zijn dan mislims en/of dat Aziaten veel slimmer zijn dan mislims.

  Like

 10. Nou, ik mag dat wel zeggen. De chinezen zijn qua slimheid en intelligentie superieur. Dat komt er een hele tijd niets en dan komen de Europeanen en Nederlanders. Dan weer een tijd niks en op hetzelfde niveau zitten dan de moslims en Gutmenschen. En dat is geen discriminatie, dat is waarheidsvinding. Feiten spreken namelijk voor zich en kun je dus ook niet ontkennen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s