Nieuw

Marine Le Pen neemt afstand van Bannon tijdens een bezoek aan Rome – Hij is geen Europeaan

Marine Le Pen, heeft zich maandag gedistantieerd van de campagnesteun van de voormalige adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump.

Steve Bannon, voormalig hoofdadviseur van Trump, wil de Europese verkiezingen volgend jaar beïnvloeden met een kantoor in Brussel en een alliantie van verschillende conservatieve groeperingen.

Bannon is geen Europeaan, zo verklaarde Le Pen in aanwezigheid van de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini op een conferentie in Rome. Salvini, ook de Italiaanse vice-premier en leider van de Eurosceptische Lega partij, zei dat hij hetzelfde idee van Europa had als Marine Le Pen.

“We delen hetzelfde idee van Europa, van landbouw, van werk, van de strijd tegen immigratie”, zei Salvini tijdens een congres van de vakbond UGL over ‘Economische groei en sociale perspectieven in een Europa van Naties’, bijgewoond door de Franse politicus.

Le Pen zei dat ze “een reeks vermoedens” wilde verhelderen over de plannen van Bannon om een netwerk op te zetten met het oog op de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei 2019. Ze voegde eraan toe: “Zodat de zaken over dit onderwerp zeer duidelijk zijn”.

“De heer Bannon komt uit geen enkel Europees land, hij is Amerikaans”, legt Le Pen uit. “Zijn beweging zal studies, enquêtes en analyses aanbieden….. maar de politieke kracht achter de EU-verkiezingen is en zijn alleen wij”.

Salvini applaudisseerde voor de Franse oppositieleidster tijdens haar opmerkingen toen ze zei: “Omdat wij gehecht zijn aan onze vrijheid, aan onze soevereiniteit en omdat wij samen, de vertegenwoordigers van de verschillende volkeren van Europa, degenen zijn die de politieke krachten vormgeven die specifiek tot doel hebben Europa te redden”.

Hun weigering om met Bannon samen te werken, werd gemeld door het persbureau Associated Press. Le Pen vertelde het arbeidscongres dat “de EU de waarden van solidariteit met voeten heeft getreden: we bevinden ons nu op een historisch moment”.

Bannon had in maart een toespraak gehouden aan het Nationaal Front. In juni hernoemde het Front National zichzelf tot de Rassemblement National of National Rally.

Vorige maand verscheen Bannon op een bijeenkomst in Rome waar hij zowel de Italiaanse coalitieregering als Salvini prees, maar hij verscheen niet met Salvini in het openbaar.

“Italië is nu het centrum van het politieke universum, Giorgia Meloni en Matteo Salvini zijn subversieven, ik kwam hier om u te vertellen dat u niet alleen bent, het uwe is het belangrijkste experiment,” vertelde Bannon de bijeenkomst in Rome op dat moment.

Jérôme Rivière, de woordvoerder van de Nationale Rally, heeft het tijdschrift Politico eerder verteld: “Wij verwerpen elke supranationale entiteit en zullen niet deelnemen aan een organisatie met Bannon. Bannon reageerde in een interview met het Zwitserse tijdschrift Weltwoche: “Rivière zal erop toezien dat Politico dit corrigeert, want dat heeft hij nooit gezegd.

Politico heeft de “correctie” die Bannon tot nu toe heeft geëist, niet gepubliceerd.

In andere opmerkingen zei Le Pen dat de Europese lidstaten “een beleid van totale duidelijkheid en vastberadenheid met betrekking tot immigratie nodig hebben en dat elk land zijn grenzen moet controleren; we moeten een afschrikkend immigratiebeleid invoeren”.

Ze zei: “De meeste mannen willen in hun eigen land blijven, opgroeien, hun kinderen grootbrengen en hun cultuur behouden”.

Le Pen heeft de notie van globalisme aangevallen. “Massale immigratie, lagere lonen, oneerlijke internationale concurrentie, een bedreiging voor de voedselzekerheid: dit alles wordt globalisering genoemd.

“Globalisme is het idee dat we de bescherming van volkeren moeten uitwissen ten voordele van een klein aantal mensen”. Ze zei dat de Europese Unie is gebouwd om de macht van een mondiale superklasse en haar financiële structuur te versterken, en “niet voor het welzijn van de mensen” in haar huidige vorm.

“We moeten hun macht teruggeven aan het volk, het is de basis van de democratie”.

“Er is geen onvermijdelijkheid, er zijn politieke keuzes: die van Juncker en de PPE/PSE-alliantie! Wij strijden tegen deze alliantie, die van de Europese Unie een totalitair systeem maakt, om het ware Europa te redden.

“Er is behoefte aan afwisseling in de richting van Europa, en deze gemeenschappelijke strijd voor een Europa van waardigheid zullen wij samen met Matteo Salvini leiden. Zij voegde daaraan toe dat “alle volkeren van Europa hun ogen openden”.

Salvini en Le Pen zeiden dat de EU-verkiezingen zouden leiden tot de terugkeer van “gezond verstand” als conservatieve partijen die samenkomen om de waarden, trots en waardigheid van de gewone kiezers te herstellen.

Zij beschreef Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, en Pierre Moscovici, de Europese commissaris voor economische en financiële zaken, als de “vijanden van Europa”, die zeiden dat hun beleid de EU had verzwakt.

Volgens Salvini is het bestuur van de EU de “vijand van het geluk van de Europeanen, gebarricadeerd in hun bunkers in Brussel”.

Free West Media >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9817 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s