Nieuw

“Londen is islamitischer dan veel moslimlanden bij elkaar” – 423 nieuwe moskeeën en 100 shariarechtbanken

Duizenden moslims bidden tijdens het Vrijdaggebed in Birmingham. © Ruptly/screenshot YouTube

Groot-Brittannië krijgt in toenemende mate een steeds meer islamitischer aanzien. Volgens een Saoedische krant zijn er in de Britse hoofdstad 100 officiële sharia-rechtbanken actief en zijn er honderden nieuwe moskeeën opgericht.

Er zijn 423 nieuwe moskeeën in Londen, schrijft de Saudi Gazette en wijst erop dat de meeste moskeeën overvol zijn. De omstandigheden in veel kerken zijn het tegenovergestelde, die zelden veel bezoekers hebben.

In 2020 zal het aantal moslims dat wekelijks in moskeeën komt bidden naar schatting minstens 683.000 moslims bedragen, terwijl het aantal christenen die naar het gebed komen tot 679.000 is gedaald.

– Londen is meer moslim dan veel moslimlanden samen, zegt een islamitische imam tegen de krant.

Sinds 2001 zijn 500 Londense kerken omgebouwd tot woningen. In dezelfde periode zijn de Britse moskeeën in aantal toegenomen.

Overvolle moskeeën

Daily Mail publiceerde onlangs foto’s van een moskee en een kerk op enkele meters van elkaar. In de kerk van San Giorgio, gebouwd voor 1.230 bezoekers, waren er slechts 12 bezoekers naar het gebed gekomen. In de nabijgelegen moskee van de Brune Estate moskee is er het tegenovergestelde probleem: in de overvolle kamertje kunnen slechts 100 personen worden ondergebracht.

Tussen 2012 en 2014 is het aandeel van de Anglicanen gedaald van 21 procent naar 17 procent, een daling van 1,7 miljoen mensen. Tegelijkertijd is het aantal moslims met bijna een miljoen mensen gegroeid.

Binnen een generatie zal het aantal kerkzoekers zo snel afnemen dat hun aantal drie keer zo klein is als het aantal moslims dat regelmatig naar de moskee gaat.

Sharia rechtbanken

Londen zit bovendien ook vol met sharia-rechtbanken, beweert de krant. Officieel zijn er in totaal 100 sharia-rechtbanken die zich baseren op de jihad-wetgeving uit de koran en de hadithen, die tegen de westerse wetgeving indruist.

Dit parallelle rechtssysteem kan bestaan dankzij een juridisch-technische opening in het Britse systeem, de British Arbitration Act en het systeem van een Alternative Dispute Resolution.

De Saoedische krant wijst er ook op dat Britse universiteiten ook zijn begonnen met de implementatie van de islamitische wetgeving.

Bron:

Muslim London: 423 new mosques, 100 Shariah courts

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8021 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on “Londen is islamitischer dan veel moslimlanden bij elkaar” – 423 nieuwe moskeeën en 100 shariarechtbanken

 1. paulzwueste // oktober 11, 2018 om 18:36 //

  Stom! Dom, Krom! Lomp en dom!!!!!
  Dat is het Anglicaanse volk dat zo hoog verheven is boven het domme plattelandsvolk van het vaste land van Europa!!!
  De heerser van alle wereldzeeën.
  Zie… hoe laag ze gezonken zijn!
  En binnenkort in dit theater zijn ze op hetzelfde beschavingspeil beland als de islam die ze zo nodig moesten aanbidden.

  Lang leve de Engelse mentaliteit die zo voos bleek te zijn dat ze hun eigen vernietigers binnen moesten halen omdat ze te laf waren om massaal zelfmoord te plegen.
  Inselaffen!

  Liked by 1 persoon

 2. Door de Brexit zal het percentage moslims dalen in Europa iets dalen. Goed vooruitzicht.

  Liked by 2 people

 3. antiislamnu // oktober 11, 2018 om 22:04 //

  Shithol city

  Like

 4. De duivel staat op voorsprong, dat is wel duidelijk

  Like

 5. Merel, ik ben bang de duivel allang gewonnen heeft. Dit loopt uit op een bloedige burgeroorlog en als het verkeerd zit gevolgd door een Wereldoorlog.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s