Nieuw

Syrië kondigt amnestie aan voor alle deserteurs die terugkeren

Veel Syrische mannen hebben tijdens de burgeroorlog hun vrouw en kinderen in de steek gelaten en zijn gevlucht naar Europa om asiel aan te vragen. Nu krijgen deze mannen een genereus aanbod van de regering in Syrië: kom terug, alles is vergeven en vergeten.

Amnestie is de laatste stap in de poging van de Syrische regering om zogenaamde vluchtelingen ertoe te bewegen terug te keren naar hun vaderland.

De Syriërs die zijn gedeserteerd of hun militaire dienstplicht zijn ontvlucht, zullen hun straf worden kwijtgescholden. De amnestie is zes maanden geldig voor degenen die in het buitenland verblijven en vier maanden voor degenen die in het land zijn.

De deserteurs zullen echter nog steeds verplicht zijn om de verplichte militaire dienstplicht van twee jaar te ondergaan.

Het aanbod daarentegen heeft geen betrekking op de deserteurs die zich hebben aangesloten bij het vrije Syrische leger of andere zogenaamde rebellen- en terreurgroepen die het regime tijdens de burgeroorlog hebben bevochten, schrijft The Telegraph.

Eind september verklaarde de Syrische minister van Buitenlandse Zaken Walid Moualem in een toespraak op de Algemene Vergadering van de VN dat de Syrische burgeroorlog voorbij was. Hij benadrukte dat het land nu klaar is om zijn burgers terug te nemen.

Bron:

Syria’s Assad offers amnesty to military deserters and dodgers to encourage refugee returns

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7524 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Syrië kondigt amnestie aan voor alle deserteurs die terugkeren

 1. Vrouwen en kinderen achterlaten … Waarom zou je zulke lafaards terug willen hebben? Misschien kan die Londense politiechef ook gelijk mee.

  Liked by 1 persoon

 2. En er zitten ook jihadstrijders tussen. Kunnen ze daar opnieuw beginnen met terreur net als Hamas, die blijft ook doorgaan.

  Liked by 1 persoon

 3. tim pietersen // oktober 10, 2018 om 22:41 //

  hamas is ooit mede door de mossad opgericht om fatah/plo te ondermijnen.

  http://wariscrime.com/new/hamas-was-founded-by-mossad/

  “Let us not forget that it was Israel, which in fact created Hamas. According to Zeev Sternell, historian at the Hebrew University of Jerusalem, “Israel thought that it was a smart ploy to push the Islamists against the Palestinian Liberation Organisation (PLO)”.”

  Liked by 1 persoon

 4. antiislamnu // oktober 11, 2018 om 00:03 //

  Mooie oorlog voorbij ga maar snel weer terug holle maar

  Like

 5. @antiislamnu. Ja en te beginnen met de in Nederland wonende Syriër. Daar het eigen land op bouwen. Wij zoeken hier wel weer nieuwe tandartsen.

  Like

 6. Duchesne // oktober 11, 2018 om 09:45 //

  Alsof die oorlog de reden is dat ze hier zitten, het was het EXCUUS !

  Like

 7. Duchesne // oktober 11, 2018 om 09:54 //

  Ik denk dat de reden dat vrouwen en kinderen werden achtergelaten is dat als die eerst waren gekomen de controle erover weg zou zijn, vrouwen hadden dan vrijheid ervaren zonder controle. De mannen konden hier ondertussen met gratis geld gutmensch vrouwtjes voldruipen en verkrachten wat er te pakken was.
  In mijn beleving zijn het een hoop laffe agressieve honden, de gluiperds die nu onze straten onvielig maken en straks ongeregistreerde eigenaar zijn van die straten, en nu is het een maffia in wording waar de staat geen macht over heeft. Iedere groepering is ondertussen de misdaad ingetrokken en zichself aan het ingraven met gebieden en handeltjes. Slim bezig die politiek, hebben ze dan niets geleerd van hoe de maffia in de VS is ontstaan? Gratis geld van de overheid hielp de oprichting van georganiseerde misdaad met Italiaanse roots begin vorige eeuw enorm.

  Teruggaan zullen er weinig, en als ze van Nederland uit met een zak geld terug gaan doen ze dat via Duitsland, waar ze dan een vertraging hebben van decennia. Klote vliegtuig maatschappijen ook, nooit op tijd..

  Like

 8. Scrutinizer // oktober 11, 2018 om 11:27 //

  Ja, vrouw en kind achterlaten is degoutant.
  Waarom wil Assad zulke lui terug?
  Wel nobel van hem.
  Prima vent.
  Behalve 1 minpuntje: 2 jaar dwangarbeid voor onschuldigen is natuurlijk verwerpelijk.
  In Belgie werd die vorm van slavernij dat in 1994 afgeschaft (nou ja, opgeschort).
  Extra bezwarend i.g.v. militaire dwangarbeid (vergeleken bij slavernij op een katoenplantage) is dat met rucksichloos wordt klaargestoomd om als toekomstig kannonenvoer te dienen t.b.v. de belangen van derden die toevallig eenzelfde kleur paspoort hebben maar niet zo ondernemend waren om (met hun gezin!) te vluchten als dat de evrstandigste beslissing was.
  Hoe verwerpelijk dat iemand die vooruitziend was en alles in stelling heeft gebracht om gevaar te ontvluchten gedwongen zou worden om zijn leven te offeren voor een hoop volslagen onbekende landgenoten die niet zo vooruitziend waren. Kortom: dat de slimmerik gesclachtofferd zou worden t.b.v. de domkop die zijn tijd verspilde aan MSM entertainment i.p.v. als vigilante t.b.v. zijn gezin de alternatieve media te volgen en tijdig in de mot te krijgen dat (burger)oorlog om de hoek loert?
  Het is alsof de bezoekers van deze site/project exodus verplicht zouden worden om later voor GTST en voetbal kijkende, D66 stemmers hun leven te moeten opofferen.
  Afschaffen dus die militaire dwangarbeid.
  Voor het overige ben ik zoals gezged vrij positief over Assad.

  Like

 9. Republikein // oktober 12, 2018 om 05:47 //

  Zouden ze daar geen dienstkeuring kennen?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s