Nieuw

No Black Scientist Has Ever Won a Nobel – That’s Bad for Science, and Bad For Society

Yet in over 100 years, we have never seen a black scientist become a Nobel laureate.

Every year, the annual October Nobel Prize announcements coincide with Black History Month, which is a painful reminder that of the more than 900 Nobel laureates, only 14 (1.5%) have been black and none in science. Almost all black laureates have been awarded for work in the fields of peace (ten) and literature (three). During that time the closest a black scientist has come to winning has been social scientist Arthur Lewis for his work economics in 1973.

By contrast there have been over 70 Asian laureates, the majority in the sciences, and since 2000 that number has significantly increased. This is partly due to the increasing influence and power of Japanese, Chinese, Korean universities and the success of the Asian American academy.

Amren >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9817 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on No Black Scientist Has Ever Won a Nobel – That’s Bad for Science, and Bad For Society

 1. Scrutinizer // oktober 11, 2018 om 10:54 //

  Bad for sience and bad for society?
  Really? Why?
  Of de zwaartekrachtstheorie nou een Isaac of door een Mbala werd ontdekt, die appel valt even goed op de grond (en c.p. op exact hetzelfde moment).
  Allen lui geobsedeerd door ras (racisten dus) willen per se dat een zwarte een nobelprijs wint of dat een mulat wordt zwartgemaakt en president wordt en een nobelprijs wint zodat dat op conto van zwarten geschreven kan worden. Iemand die écht niet racistisch is, wil niet absoluut dat de president of nobelprijswinnaar van een bepaalde kleur is. Links laat zijn maskers dus weer eens afvallen.

  Like

 2. Arthur Lewis, Nobel prize economics 1979.

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Arthur_Lewis_(economist)

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s