Nieuw

Duitsland wil extreemrechtse Turkse ‘Grijze Wolven’-groet verbieden

Hier maakt Erdogan de wolfsgroet tijdens een toespraak tot zijn AKP aanhangers in maart 2018 in Mersin, Zuid-Turkije.

Duitse politici van beide zijden van het gangpad willen de groet van de Grijze Wolven, een extreemrechtse groepering, verbieden. De Turkse ultranationalistische organisatie staat bekend om haar gewelddadig gedrag en het bevorderen van fascisme.

Duitse politici zeiden dinsdag dat ze wetgeving plannen om de symbolen en gebaren van de ultranationalistische Turkse organisatie de Grijze Wolven te verbieden. In het bijzonder, de “wolf”-handgroet die volgens wetgevers doet denken aan de nazi-groet, meldt DW.

“Elke vorm van fascisme is onmenselijk en een bedreiging voor onze liberale samenleving”, zei Christoph de Vries, christen-democratisch (CDU) politicus tegen het Duitse dagblad Bild.

Wij denken dat die Duitsers een paar dingen door elkaar gooien. Het is jullie ‘liberale’ samenleving die het überhaupt mogelijk gemaakt heeft dat er een vijfde colonne van 5 miljoen Ottomanen in Duitsland woont, dus die mag morgen nog instorten als het aan ons ligt. Want het is dat liberalisme volgens welk alles maar moet kunnen en mogen. De vreselijke gevolgen daarvan zien we elke dag om ons heen. Alleen een gezonde dosis nationalisme kan onze landen nog redden van de complete verdoemenis. Ons probleem is met Turken, niet met nationalisme. Die gunnen we hun eigen nationalisme, maar wel daar waar ze vandaan komen, de Mongoolse steppen. Ons christelijke probleem met de Turken begon niet pas toen ze voor het eerst voet zetten op Europese bodem, of in 1389 met de Slag bij het Merelveld, of in 1453 toen ze Constantinopel veroverden, maar al eeuwen daarvoor toen ze zich in het christelijke Anatolië vestigden.

Erdogan wordt door zijn supporters onthaald met de wolfsgroet terwijl hij zelf de rabiagroet maakt, het teken van de moslimbroederschap, als hij als een veroveraar Keulen binnenrijdt om de grootste Ottomaanse kazerne op Europees grondgebied te openen. Vroeger waren de broeders en de wolven bepaald geen vrienden maar de laatste jaren lijken ze zich meer en meer te vinden in hun supremacistische expansiedrang.

In een zeldzaam moment van overeenstemming met de centrumrechtse CDU van bondskanselier Angela Merkel, sprak de linkse partij ook de wens uit om de meest voor de hand liggende uiterlijke kenmerken van de groep te verbieden.

“De groet van de Grijze Wolven, een van de grootste rechtsextremistische en anticonstitutionele organisaties in Duitsland, is vrij vergelijkbaar met de Hitlergroet en zou daarom verboden moeten worden”, aldus bondsdaglid Sevim Dagdelen van Die Linke.

‘Sevim Dagdelen’ is geen Duitse, maar een Koerdische. Dus zo onverwacht is dat niet. Sevim Dagdelen heeft helemaal niks te zoeken in Duitsland.

De regering van Oostenrijk werkt ook concreet aan een verbod op de Grijze Wolvengroet.

Het gebaar veroorzaakte vorig jaar controverse toen de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu het gebruikte tijdens een bezoek aan het Turkse consulaat in Hamburg.

En Nederland doet alsof zijn neus bloedt als Tunahan Kuzu de wolfsgroet maakt, inmiddels drie jaar geleden:

Kuzu en DENK konden dus niet inpakken.

De Grijze Wolven werden in de jaren zeventig van de vorige eeuw bekend als onderdeel van het politieke geweld in Turkije. Zij hebben zich achter een aantal bloedbaden en moorden binnen en buiten de grenzen van Turkije en achter de moordpoging van 1981 tegen paus Johannes Paulus II geschaard.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9817 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

12 Comments on Duitsland wil extreemrechtse Turkse ‘Grijze Wolven’-groet verbieden

 1. Het is geen grijze wolf. Hij doet de Geiten groet. Vanavond pakt hij weer een geit vanachter

  Liked by 1 persoon

 2. Denk dat we te maken hebben met een wolf in schaapskleren…?

  Like

 3. Von Puffelen // oktober 10, 2018 om 12:20 //

  Het lijkt mij meer op het “devil’s horn” handgebaar van de metselaars dan de groet van de Nazi’s.
  https://veritas-vincit-international.org/2015/01/18/hand-signals-of-freemasonry-explained/

  Like

 4. tim pietersen // oktober 10, 2018 om 14:02 //

  wanneer wordt de communistische vuist verboden?………

  Like

 5. tim pietersen // oktober 10, 2018 om 14:02 //

  wanneer wordt de communistische vuist verboden?

  Like

 6. Gewoon turken verbieden, veel gemakkelijker

  Like

 7. tim pietersen // oktober 10, 2018 om 22:43 //

  LOL skeeter

  Like

 8. Begin gelijk met ook de Hitlergroet.

  Like

 9. tim pietersen // oktober 11, 2018 om 00:35 //

  dan moet je duitsers verbieden angel

  Like

 10. @skeeter – Ik kan mij hier wel in vinden.

  Like

 11. paulzwueste // oktober 11, 2018 om 16:53 //

  Verbieden helpt natuurlijk niet.
  Strafbaar stellen ook niet.
  Boerkaverboden ook niet.
  Wetten daar tegen ook niet.
  Waarom niet…?

  GEEN VERBOD OF WET WORDT GEHANDHAAFD, DAARDOOR NIET!!!!
  Allemaal verkiezingspropaganda!

  Like

 12. polderboy // oktober 13, 2018 om 12:33 //

  Nee, ze gedogen hier, maar willen dan zoals in Amsterdam wel 500 agenten die door het Rijk betaald moeten worden, als de drugsmaffia en de Turkse fascisten pooiers zoals die Saban de straat overnemen.

  Want de panden waar die pooiers en drugslords hun geld maken, die worden veel waard, en die panden zijn eigendom van de banken en de gemeenten, die geleid worden door de links liberale bestuurskliek, en die ambtenaren en hun contacten uit die kliek bestuurders verdienen ondertussen geld als water, en dikke salarissen, dus die blijven wel doorgaan met gedogen en schijt hebben aan de wet en absoluut niet handhaven waar het noodzakelijk is.

  Beetje slim achterbaks doorgaan met dramzeiken over een “rascistisch” zwarte Piet feestje gooien die zakkenvullers dan als brood en spelen de arena in, waarmee ze het volk een rad voor de ogen draaien, en dat volk het vals idee geven, dat ze oprecht bezig zijn.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s