Nieuw

Brabant: Zwarte Piet is zwart – We doen niet mee aan de discussie. Wij doen wat de mensen in Breda willen.

Pixabay

In Roosendaal en Breda zijn de pieten “pikzwart”. Ilona Goossens van het Sinterklaas Comité Breda: “We doen niet mee aan de discussie. Wij doen wat de mensen in Breda willen.”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10076 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

7 Comments on Brabant: Zwarte Piet is zwart – We doen niet mee aan de discussie. Wij doen wat de mensen in Breda willen.

 1. Kick out zwarte Piet kan nog wel even door gaan. In alle steden ziet het zwart van de mensen.

  Like

 2. Wie moest zich ook alweer aanpassen? Nog even en Nederland is lam !

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // oktober 11, 2018 om 00:00 //

  Kijk en dat hadden ze nou in de rest van Nederland ook moeten zeggen, en van het begin af aan !
  Kennelijk hebben de Randstedelingen minder lef dan Friezen en Brabanders !!

  Like

 4. Het is heel triest dat hier elke keer weer overgesproken gaat worden. Het zelfde geldt voor ons zogenaamde “slavernij” verleden. Eigenlijk ook dat er hier over geschreven en hier op gereageerd wordt.

  Like

 5. Scrutinizer // oktober 11, 2018 om 10:04 //

  Op zich natuurlijk belachelijk dat een volkslegende een wettelijks status krijgt. Zowel pro als con, dat doet niet ter zake. Het gaat om een verhaal.
  Desnoods verzin ik een ander sprookje (dsnoods met merkwaardig veel parallellen). Wie kan mij verbieden een sprookje voor mijn dochter te vertellen? En wie kan me verbieden om daaromtrent een toneelstukje op te voeren?
  Vanaf hoeveel aanhangers krijgt een sprookje zomaar een wettelijke status waardoor overheden zich met de inhoud gaan bemoeien?

  Er was eens een bisschop uit Portugal… en die had een 3 zwarte slavinnen in Afrika bevrijd en sindsdien waren zij hem zo dankbaar dat ze hem trouw hadden gezworen zo lang ze leefden. De ene waste en streek zijn kleren, de andere kookte en was zijn chauffeur en kapitein op de stoomboot waarmee hij jaarlijks van Porto naar Antwerpen voer en de 3e had een onduidleijk functie in de slaapkamer annex badkamer met bubbelbad.
  Elk jaar maakten ze een grote reis naar Vlaanderen om cadeautjes te geven aan de kinderen. Naar Wallonie gingen ze niet want daar kreeg het volk jaarlijks al genoeg cadeautjes, ter waarde van ruim 13 mrd per jaar, bekostigd met geld gestolen uit Vlaanderen.
  Alle Vlaamse kindjes kregen snoep en cadeautjes van de eerste 2 in vrolijk rood geulde “pietinnekes” maar wie ondeugend was geweest kreeg de roe van de in zwarte latex gehulde slaapkamer-madam. Toen Scrutinizertje een voorbeeldig klein ventje was, zou hij bewust van 1-5 december heel vervelend doen, opdat de slaapkamermadam met haar roe [CENSUUR].
  Of Sao Joao nu wel of geen Jezuitische bisschop was, dan wel een geinfiltreerde chazaar, is volslagen onbelangrijk in dit gefingeerde verhaal (evenals de vraag of de pietinnekes nou hutu’s of tutsi’s waren). Het staat eenieder vrij zelf sprookjes te verzinnen en te vertellen. Het is niet aan de wetgever om zich daar mee te bemoeien, noch op eigen initiatief, noch op verzoek van een of ander committee dat graag de inhoud van het sprookje wil veranderen. (Ik ga van nr. 3 met haar roe echt geen pygmee maken!).

  Like

 6. Je verkleden, ik deed het ook graag als kind
  Je verkleden, de brabantse cultuur ten voeten uit
  Brabanders zien het zoals het is: een verkleedspel
  Niets meer en niets minder
  Laat ons met rust

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s