Nieuw

Bakker in Noord-Ierland krijgt gelijk – hoeft geen propaganda-taart te bakken voor de homo-lobby

Het Hooggerechtshof van het Verenigd Koninkrijk heeft vastgesteld dat een bakker in Noord-Ierland niets verkeerds heeft gedaan toen hij weigerde een taart te bakken met de tekst “Steun het homohuwelijk”.

In 2015 werd Ashers Bakery in Belfast in Noord-Ierland veroordeeld voor discriminatie na het weigeren van een opdracht om een taart te bakken voor homolobby-activisten. Volgens de bestelling zou de tekst “Steun het homohuwelijk” op de taart worden geschreven, wat de bakker weigerde.

Maar volgens het Britse Hooggerechtshof is het echter duidelijk dat de bakker zich met zijn weigering van de opdracht niet tot de klant of een familielid van de klant heeft gericht, maar tot de eigenlijke boodschap. Er wordt aangenomen dat de bakker ongeacht wie het verzoek had ingediend zou hebben geweigerd om de taart te bakken,  en dat het daarom geen kwestie van discriminatie kon zijn.

– Het is diep vernederend om iemand een dienst te ontzeggen vanwege zijn of haar etnische afkomst, geslacht, seksuele geaardheid of geloof, maar dat is niet wat er in dit geval is gebeurd, zegt Brenda Hale, de voorzitter van de rechtbank.

Artistieke vrijheid versus de homolobby-agenda.

Dit is niet de eerste keer dat een bakker opstond tegen homo-lobbyisten en gelijk kreeg. In de loop van het jaar hebben zich twee soortgelijke zaken in de Verenigde Staten afgespeeld waarbij een bakker in Californië en een andere in Colorado weigerden om een bruidstaart voor homokoppels te bakken. In de zaak Colorado ging het zelfs zo ver als de hoogste rechtbank van de staat.

Maar in beide gevallen zeiden de rechters dat de artistieke vrijheid – geregeld in de Amerikaanse grondwet – niet toestaat dat iemand gedwongen kan worden om een werk tegen zijn eigen geweten uit te voeren. De twee bakkers hadden dus het recht om de opdracht te weigeren.

Voor Aaron en Melissa Klein van de christelijke familiebakkerij Sweet Cakes van Melissa in Oregon ziet het er echter niet zo rooskleurig uit. De bakkerij werd veroordeeld tot het betalen van het equivalent van 100.000 euro aan een lesbisch echtpaar na de weigering om hun bruidstaart te bakken. Het buitensporige smartengeld en het juridische proces hebben het echtpaar failliet gemaakt en de bakkerij in faillissement gebracht.

Na een vertraagd proces heeft het Hooggerechtshof van de deelstaat geweigerd om hun zaak zonder verdere uitleg te behandelen. Dit ondanks de massale steun met een geldcollectie die voor het bakkersechtpaar is gemobiliseerd. Volgens de Amerikaanse media hoopt het echtpaar Klein nu naar het Amerikaanse Hooggerechtshof te kunnen stappen.

Bron:

Bagare får rätt om gay-tårta
Oregon Supreme Court won’t hear Sweet Cakes by Melissa’s appeal

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7495 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Bakker in Noord-Ierland krijgt gelijk – hoeft geen propaganda-taart te bakken voor de homo-lobby

 1. Frans Wouterse // oktober 10, 2018 om 22:55 //

  Ik sta zelf positief tegenover het homohuwelijk, dat moet ieder voor zich weten. Maar deze bewuste tekst heeft niets met het, tegen homoseksualiteit zijn, te maken, naar met propaganda VOOR het homohuwelijk. En daar ben je of voor of tegen, daar is iedereen ook vrij in.

  Like

 2. Dat ze hun eigen taart maar bakken, stelletje gluiperige potten.

  Liked by 1 persoon

 3. Eind jaren ’70 stond in de zomer altijd een ambulante haringkar op de Damrak met een norse oude man die de haring onder je neus schoonmaakte. Hij had de beste haring van Amsterdam en de mensen stonden in de rij voor zijn kraam. Als rechtgeaard Nederlander had ie een hekel aan buitenlanders, dat mocht toen nog, vooral aan Duisters. Als dan eindelijk iemand na lang wachten aan zijn beurt was en dan “Eine haring bitte” vroeg, deed-ie net alsof die hem niet hoorde, keek langs hem heen en zei hardop: “Volgende!”. Dat vond ik altijd machtig mooi.

  Like

 4. Ja hehe Frans wie is dat nou niet? we gunnen die homo’s echt wel de lasten, pijn en soap operas zoals in een gewoon huwelijk. Niks alleen de lusten.

  Like

 5. Iedereen moet zijn eigen mening kunnen hebben en als je geen zin hebt om een taart te bakken voor 2 lesbiennes moet dat ook gewoon kunnen zonder dat deze deugers je aanklagen. Punt.

  Like

 6. Wat een ver doorgeslagen wereld leven we.

  Like

 7. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s