Nieuw

Athene geeft Turkije de schuld van de sterke groei van de invasiejihad

Screenshot ZDF heute.

Griekenland wijst met de beschuldigende vinger voor het toenemende aantal invasiejihadisten zonder papieren dat de Evros regio binnenstormt naar de Turkse grensautoriteiten die weer steeds lakser worden met hun waakzaamheid.

“De druk aan de grens met de Evros is zeer groot, terwijl het directe contact tussen de lokale autoriteiten in Griekenland en Turkije is gestopt, wat het probleem alleen maar erger maakt,” vertelde een hoge ambtenaar van het Ministerie van Burgerbescherming Kathimerini.

Intussen zijn er berichten dat onlangs zo’n 500.000 Afghanen uit Iran en Irak Turkije zijn binnengekomen en dat ze bang zijn dat ze op weg zijn naar Griekenland.

Athene heeft klachten ingediend bij de Europese Commissie en Ankara over de ontspannen houding van de Turkse autoriteiten, waardoor migrantensmokkelbendes naar verluidt “op hol geslagen” zijn – de arrestatie van 30 in de eerste week van oktober alleen al bewijst hun groeiende aanwezigheid in de regio.

Volgens officiële gegevens werden in de periode van januari tot augustus in totaal 1.010 mensensmokkelaars gearresteerd, terwijl in september nog eens 180 mensen werden opgepakt.

Vorige week vertelde Dimitris Vitsas, minister van Migratiebeleid, aan het parlement dat er in 2016 3.300 illegale migranten door de Evros grens glipten, terwijl er in 2017 5.500 de grens overstaken.

Het aantal is exponentieel gestegen in 2018, met zo’n 12.000 mensen die tot nu toe het land zijn binnengekomen.

Kathimerini begrijpt dat een vertegenwoordiger van de Europese Commissie maandag in Ankara is geland en de kwestie bij de Turkse autoriteiten heeft aangekaart.

De bendes bestaan voornamelijk uit onderdanen van Albanië, Bulgarije en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië.

Veel mensensmokkelaars brengen ook migranten zonder papieren van de Evros regio naar de noordelijke havenstad Thessaloniki met behulp van bussen.

De ernstige situatie werd de laatste dagen geïllustreerd door de aankomst van tientallen migranten zonder papieren op het centrale Aristotelische plein van Thessaloniki, waar ze een kamp opzetten. Ongeveer 75 mensen werden door de politie tijdelijk overgebracht naar het Diavata kamp aan de rand van de stad, vanwaar ze naar andere opvangcentra worden overgebracht.

Ekathimerini >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Athene geeft Turkije de schuld van de sterke groei van de invasiejihad

  1. Von Puffelen // oktober 10, 2018 om 13:49 //

    Bouw daar verdomme een fucking hekwerk.
    Uitbesteden aan de buren als het niet lukt want die kunnen het wel of vindt de pro-globalistische regering in Athene het allemaal wel best?

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s