Nieuw

Jurist: het “goede” bombardement door de NAVO op Joegoslavië was een oorlogsmisdaad

De bewering van Jens Stoltenberg dat de NAVO Joegoslavië “beschermde” tegen de regering van Slobodan Milosevic is niets anders dan propaganda, zegt Christopher C. Black, een in Toronto gevestigde internationale strafpleiter, tegen Sputnik, benadrukkend dat de NAVO geen wettelijke reden had om Joegoslavië aan te vallen en de facto een oorlogsmisdaad tegen de soevereine natie.

Door: Adriaan Jansens

“De NAVO-aanval op Joegoslavië heeft niets te maken met de bescherming van iemand, aangezien de beweringen van de NAVO tegen de regering van Joegoslavië onjuist waren en slechts een voorwendsel vormden voor hun agressie”, zegt Christopher C. Black, een in Toronto gevestigde internationale strafrechtadvocaat. met 20 jaar ervaring in oorlogsmisdaden en internationale betrekkingen.

De opmerking van Black komt in reactie op een verklaring van de NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg, die de RTS van Servië heeft verteld: “We zijn ons er in de NAVO van bewust dat veel mensen in Servië nog steeds slechte herinneringen hebben aan het bombardement, de luchtaanvallen in 1999. Ik benadruk dat we dit hebben gedaan om burgers te beschermen en het regime van Milosevic te stoppen“, zei de NAVO-chef.

“NAVO-landen hadden geen wettelijk recht om iemand om welke reden dan ook te bombarderen, want dat is een schending van het internationale recht, het VN-handvest, de principes van Neurenberg enz.”, Benadrukt de geleerde. “Hun aanval was agressie en daarom een oorlogsmisdaad en ze pleegden oorlogsmisdaden tijdens de aanval”.

De militaire NAVO-campagne tegen soeverein Joegoslavië, met de codenaam Operation Allied Force, begon tijdens de oorlog in Kosovo (februari 1998 – juni 1999) tussen de regeringstroepen van het land en de Albanese separatisten. De 78-daagse luchtaanvallen van de alliantie resulteerden in 5.700 burgerslachtoffers, infrastructurele schade en besmetting van het deel van de regio met verarmd uranium.

Rambouillet Dictaat: De aanzet tot oorlog

“De echte reden waarom de NAVO aanviel, is uiteengezet in het Rambouillet-dictaat dat [toenmalig minister van Buitenlandse Zaken] Madeleine Albright aan [toenmalige president van de Federale Republiek Joegoslavië Slobodan] Milosevic begin 1999 had voorgelegd, namelijk dat Joegoslavië zijn soevereiniteit zou moeten opgeven en zijn totale bezetting door de NAVO-troepen zou moeten toestaan en het opgeven van het socialistische systeem voor een vrije onderneming“, zei Black. “Als Joegoslavië weigerde dan beloofde de NAVO aan te vallen. De Joegoslavische regering moest zo’n dictaat weigeren en dus viel de NAVO aan”.

De akkoorden van Rambouillet voorzien in de oprichting van een in feite facto onafhankelijke entiteit in Kosovo die de onafhankelijkheid en soevereiniteit van Joegoslavië heeft geschonden. Hoewel de weigering om het onaanvaardbare akkoord te accepteren door de alliantie werd gebruikt als aanzet voor de aanval, waren er verschillende redenen achter de invasie van de NAVO, legde de advocaat uit.

“De NAVO wilde een basis vestigen in de Balkan tegen Rusland, minerale bronnen overnemen in het Mijncomplex van Trepca in Kosovo en de laatste socialistische staat in Europa vernietigen”, zei de beoefenaar van juridische beroepen. “Om hun agressie te rechtvaardigen verzonnen ze dezelfde soorten leugens tegen de regering als nu tegen Rusland”.

Bijna twintig jaar na de NAVO-bombardementen blijft het mijn- en metallurgisch complex Trepca in Kosovo nog steeds een twistpunt tussen Pristina en Belgrado. Het complex is verdeeld tussen etnische lijnen, maar in oktober 2016 stemde het parlement van de zelfverklaarde staat Kosovo de controle over het complex over te nemen, ondanks protesten van Servië.

Bij de herdenking van het 90-jarig jubileum van de onderneming in december 2017 – Europa’s grootste lood-zink en zilver ertsmijn – benadrukt de Servische president Aleksandar Vucic dat Belgrado zou blijven vechten en noemde het complex “een deel van het familie- en nationaal erfgoed, een deel van de traditie , “zoals geciteerd door het Servische nieuwsportaal RTV B92.

Uitbreiding van de NAVO op de Balkan

Behalve dat de NAVO Joegoslavië bombardeerde om ‘het te beschermen’, vestigde Stoltenberg de aandacht op het ‘nauwe partnerschap’ tussen de NAVO en Servië. Hoewel hij opmerkte dat de alliantie de neutraliteit van Belgrado respecteerde, rijst de vraag of het Noord-Atlantische militaire blok Servië op de lange termijn tracht te absorberen, nadat Montenegro heeft toegegeven en bereidheid heeft getoond om Macedonië toe te laten.

In een reactie op deze kwestie herinnerde de advocaat eraan dat “de Joegoslavische en Servische regering in 2000 werden verslagen in een putsch georganiseerd door NAVO-troepen en hun fascistische agenten in de groep genaamd OTPOR en de DOS-organisaties die NAVO-bezittingen waren.”

Hij zei dat “de president werd gearresteerd op valse beschuldigingen en de regering werd overgenomen door de Quislings van de DOS-groep”. Volgens Black zijn deze groepen nog steeds machtig in Servië. Ze vertegenwoordigen niet de aspiraties van het Servische volk, benadrukte hij.

De oordelen manipuleren

Black, die al lange tijd kritiek had op de gevangenneming van Slobodan Milosevic in het International War Crimes Tribunal in Den Haag, benadrukte dat het tribunaal de arresten manipuleerde om zoals het hen uitkwam verschillende verhalen eruit te halen.

“Zoals ik al zei waren de NAVO-beweringen pure propaganda: het was de NAVO die met geweld en massale macht een natie vernietigde die zich verzette tegen de dictaten”, benadrukte de advocaat en noemde het Internationaal Oorlogstribunaal voor het voormalige Joegoslavië (ICTY) “een NAVO tribunaal onder VN-vermomming.

“Dat de beschuldigingen tegen Milosevic nep waren, bewees hij in zijn rechtszaak”, zegt Black.

De voormalige Joegoslavische president stierf in zijn gevangeniscel op 11 maart 2006 terwijl hij terecht stond voor oorlogsmisdaden bij het ICTY. Hoewel officieel werd verklaard dat Milosevic aan een hartaanval stierf, sluit de advocaat niet uit dat de Joegoslavische ex-leider is vermoord, omdat “zij hem niet wilden vrijlaten en hem niet konden veroordelen”.

De opvattingen en meningen van de inzenders weerspiegelen niet noodzakelijk die van Sputnik.

Adriaan Jansens

Bron:
“Good” Bombing: NATO Op Against Yugoslavia Was a War Crime – Lawyer

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7524 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Jurist: het “goede” bombardement door de NAVO op Joegoslavië was een oorlogsmisdaad

 1. Al is de LEUGEN nog zo snel,de WAARHEID achterhaalt het wel.

  Like

 2. Von Puffelen // oktober 10, 2018 om 14:25 //

  Milosevic is volgens het boek van Robin de Ruiter ‘De vermoorde onschuld van Slobodan Milosevic’ vergiftigd in de bajes van Scheveningen.

  “Slobodan Milošević zou zichzelf hebben vergiftigd in zijn cel van de zwaar bewaakte gevangenis in Den Haag. Zijn advocaat Zdenko Tomanovic verklaarde als eerste dat Milošević geen natuurlijke dood gestorven was. En er zijn genoeg feiten waaruit blijkt dat het niet om zelfmoord ging …
  De bewijsvoering van het Internationale Gerechtshof in Den Haag stond er zeer slecht voor. Het werd gaandeweg steeds duidelijker dat de aanklacht niet eens het papier waard was waarop het geschreven stond. En Milosevic stond op het punt belangrijke getuigen op te roepen die het de aanklaagster wel eens moeilijk zouden kunnen maken, zeker gezien het feit dat haar getuigen voornamelijk valse verklaringen hebben afgelegd. Met angst en beven heeft het ‘tribunaal’ dit moment naderbij zien komen.”

  Liked by 2 people

 3. Like

 4. video enigzins relevant aan het artikel, die smerige jihadist zit tot de ellebogen in de islam stront

  Like

 5. Weapons of Mass Destruction, dus we moeten Het Volk daar redden en de democratie brengen. Irak en Afghanistan waren eigenlijk ook NAVO-oorlogen net als die van laatst, die Lente-oorlogen in Syrië en Libië omdat iedereen meedeed om daar Het Volk te redden. Joegoslavië verliep volgens hetzelfde draaiboek en ik denk zelfs dat Ceaușescu, die met zijn vrouw vermoord werd en zijn collega’s zoals Honecker die in Chili mocht doodgaan aan leverkanker die je vanzelf krijgt als je met het goede spul wordt gevaccineerd, Saddam en Kadhaffi volgens hetzelfde script gingen. Gek dat ’t bij de Romeinen en de Etrusken ook al op die manier gebeurde.
  In het verleden ligt het heden in het nu wat komen gaat.

  Like

 6. Dit was ook het moment dat Europa openlijk partij koos voor de islam. Dat zegt genoeg.

  Like

 7. paulzwueste // oktober 11, 2018 om 18:25 //

  Goed geschreven Adriaan.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s