Nieuw

Actiegroep sloopt kruis van Grieks eiland omdat het beledigend is voor moslimveroveraars

christelijk kruis op Lesbos, vernietigd door hulporganisatie omdat het beledigend zou kunnen zijn voor vluchtelingen

Een gigantisch betonnen kruis, gebouwd op de rotsachtige oever van Apelli, onder het kasteel van Mytilene op Lesbos, ter ere nagedachtenis van de mensen die daar zijn gestorven tijdens het zwemmen, is gesloopt door een extreem linkse “Co-Exist” actiegroep op het eiland die beweerde dat het beledigend was voor moslimmigranten die illegaal op het eiland verblijven en niet christelijk zijn.

Volgens Lesvos News veroorzaakte de plaatsing van het kruis negatieve reacties van hulporganisaties en werd een brief gestuurd naar de havenminister van Lesbos en de burgemeester van Lesbos, door een “Co-Exist” actiegroep op Lesbos, die meenden dat het kruis daar was geplaatst om te voorkomen dat moslimmigranten daar zouden zwemmen.

“Een paar dagen geleden plaatsten ze bij Apeli een groot kruis om te voorkomen dat andere mensen (moslimvluchtelingen en migranten) zouden komen zwemmen. Deze daad is illegaal, lelijk (doet denken aan een graf) maar is vooral beledigend voor het symbool van het christendom, een symbool van liefde en opoffering, niet van racisme en intolerantie”.

“Wij vragen u om dit onjuiste gebruik van een religieus symbool bij een zwemplaats en de omvorming ervan tot een instrument van aspirant-kruisvaarders te verwijderen”.

Een paar dagen later werd het kruis ’s nachts neergehaald.

De aankondiging van “Co-Exist” heeft geleid tot sterke reacties van de lokale bevolking, die geloven dat het indruist tegen de religieuze overtuigingen van de meerderheid van de inwoners van het eiland.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

9 Comments on Actiegroep sloopt kruis van Grieks eiland omdat het beledigend is voor moslimveroveraars

 1. antiislamnu // oktober 10, 2018 om 20:24 //

  Stelletje mongolen een paar jaar geleden wou mijn vrouw naar lesbos op vakantie zijn we even op internet gaan kijken of er ook asielparasieten zitten en ja hoor het eerste wat ik tegenkom was graffiti muurschilderingen met de tekst toeristen uit vluchtelingen in.dag lesbos wij komen niet.

  Like

 2. Staan die onder leiding van de een of andere corrupte NGO?

  Like

 3. tim pietersen // oktober 10, 2018 om 22:38 //

  extreem linkse (((“Co-Exist”))) actiegroep…….

  Like

 4. koddebeier // oktober 11, 2018 om 08:13 //

  “Co-Exist” levenslang in een werkkamp opsluiten dat tuig !!

  Like

 5. Toch knap gekozen naam/logo

  Op de een of andere manier worden het klootjesvolk en de gewone mensen ‘outclassed’

  Like

 6. Scrutinizer // oktober 11, 2018 om 10:22 //

  Met respect voor cultuur en traditie, wil ik ZEKER geen kerken slopen of kruisen verwijderen of rituelen afschaffrem zoals een kerstfeest of het kruis op een mijter van Sinterklaas verwijderen.
  Dat was altijd zo, OK, laat het maar voort zo zijn.
  Anderzijds ben ik geen voorstander van nieuwe reliegieuze symbolen: noch van nieuwe in de zin van halve maantjes, noch van nieuwe in de zin van plots extra kruizen waar er vroeger geen waren.
  Laten we de cultuur bewaren die we hebben. Men hoeft zelf geen christen te zijn om de aanblik van een kerk of kruis te tolereren.
  Maar er geen nieuwe bijplaatsen, vind ik op zich wel een goed idee.
  En voor alle duidelijkheid: ook geen nieuwe gebedshuizen van andere religies.

  Like

 7. Von Puffelen // oktober 11, 2018 om 13:42 //

  Een opgezwollen relikwab wat in allerlei vreemde hersenspinsels resulteert zijn persoonlijk en zijn er vooral voor om achter je voordeur te blijven en er verder niemand mee lastig te vallen.

  Like

 8. Direct opnieuw opbouwen dat kruis. Laat de “nieuwelingen” de rambam krijgen. Dit is eigenlijk zwak uitgedrukt.

  Like

 9. Stelletje randdebielen…dit is heiligschennis en moet bestraft worden

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s