Nieuw

VN dringt er bij Algerije op aan om te stoppen met het uitzetten van ‘migranten’

Algerije moet onmiddellijk een einde maken aan de collectieve uitzettingen van Afrikaanse migranten over de grens met Niger, aldus een rapport van de VN, nadat de mensenrechtengroep Algiers ervan beschuldigd had duizenden mensen naar de woestijn te sturen en uit te zetten.

Algerije heeft sinds 2014 ongeveer 35.600 illegalen teruggestuurd naar Niger, volgens de cijfers van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) die in het rapport worden genoemd, waaronder meer dan 12.000 sinds het begin van het jaar, volgens The Daily Star.

Volgens het IOM moeten die allemaal naar Europa toe om de blanke bevolking van hun eigen continent te duwen, dat is de werkelijke reden dat deze VN-organisatie er niet blij mee is.

“Deze collectieve uitzettingen van Algerije naar Niger zijn een regelrechte schending van het internationaal recht”, aldus Felipe Gonzalez Morales, speciaal VN-rapporteur voor de mensenrechten van migranten, in het rapport, waarvan een kopie werd bezorgd aan AFP dinsdag.

“Ik roep de regering van Algerije op zich te houden aan haar internationale verplichting en met onmiddellijke ingang een einde te maken aan alle collectieve uitzettingen van migranten naar Niger”.

De Noord-Afrikaanse staat ontkent dat het illegalen dropt in verlaten woestijngebieden, maar zei dat het wordt geconfronteerd met een instroom van sub-Saharaanse Afrikanen die via Mali en Niger oversteken.

Niger is een belangrijke smokkelroute voor migranten die Europa proberen te bereiken. De EU schat dat 90 procent van de West-Afrikaanse migranten het land passeert alvorens door te reizen naar Algerije, Libië of elders.

Migranten uit de landen ten zuiden van de Sahara zijn regelmatig gered uit de woestijn van Niger – of hun lichamen zijn ontdekt – na een poging om met weinig voedsel of water de grens over te steken bij hoge temperaturen.

Volgens het VN-rapport worden migranten vaak ’s nachts vanuit hun huizen in Algerije opgepakt zonder de tijd te hebben om zich aan te kleden of hun bezittingen of geld mee te nemen.

Sommigen van hen hebben jarenlang in het land gewoond en hebben kinderen die naar lokale scholen gaan, aldus het verslag.

Anderen worden geslagen en vastgehouden op politiebureaus voordat ze met de bus naar de grens worden vervoerd, waar ze door de woestijn naar de dichtstbijzijnde stad moeten lopen, aldus het rapport.

Algerije zegt dat het te maken heeft met “ongegronde kritiek” en dat de inspanningen van Algerije duizenden migranten die zijn grondgebied oversteken in hun pogingen om Europa te bereiken, hebben tegengehouden.

Morales roept in het rapport ook Niger op om zijn anti-mensensmokkel te hervormen en zegt dat het migranten benadeelt en niet alleen smokkelaars.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on VN dringt er bij Algerije op aan om te stoppen met het uitzetten van ‘migranten’

 1. De verenigde nazi’s zijn weer goed bezig.
  denk niet dat Algerije zich ook maar iets aantrekt van de VN

  Like

 2. Fransdo // oktober 9, 2018 om 21:14 //

  Lieden die zich illegaal in je land bevinden moet je kunnen uitzetten net zoals een inbreker die zich in je huis bevindt. Ik zie niet in wat daar mis aan is. Toch vreemd dat die VN dit soort zaken ridicuul weet om te draaien. Dat die mensen vervolgen in de woestijn omkomen is hun eigen schuld, niet die van Algerije. Dat is net zo dom als Italië beschuldigen van het verzuipen van illegalen in de Middellandse zee.

  Like

 3. antiislamnu // oktober 9, 2018 om 22:00 //

  Hier wordt je toch scheit ziek van Europa moet gewoon kapot wie zijn deze honden die dit bepalen wat is hun agenda?
  Ze handelen in iedergeval niet in het belang van het volk

  Like

 4. Ze hebben niet goed naar Trump zijn speech geluisterd

  Like

 5. paulzwueste // oktober 10, 2018 om 18:18 //

  Algerije is uitstekend bezig…
  Nu wij nog…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s