Nieuw

Meer dan 300 terrorisme veroordeelden gekoppeld aan Syrië en Irak – alleen al in België

Ebba, een 11-jarig slachtoffertje van moslim terrorisme in Zweden.

Honderden mensen die te maken hebben met terrorisme in het Midden-Oosten zijn de laatste jaren in België veroordeeld voor terreurgerelateerde criminaliteit. In België zijn er wetten die deelname aan terroristische groeperingen strafbaar stellen, regels die Zweden nog steeds niet kent, stelt SR Ekot in een rapport.

Een aantal EU-landen hebben een wetgeving die het mogelijk maakt om mensen te vervolgen en te berechten voor hun betrokkenheid bij terroristische organisaties.

België is zo’n land. De wetgeving heeft het mogelijk gemaakt dat honderden mensen, alleen al in de afgelopen jaren, veroordeeld konden worden voor terrorisme.

Tot september van dit jaar zijn in België 360 mensen veroordeeld voor terroristische activiteiten.

– We hebben nu meer dan 300 veroordelingen in terreuronderzoeken in verband met Syrië en Irak en de problemen van terroristische groeperingen zoals de islamitische staat en het Nusrafront, aldus federaal procureur Frédéric van Leeuw.

In Zweden lopen overeenkomstige personen echter vrij op de straten van het land, omdat er geen vergelijkbare wetgeving bestaat.

Tegelijkertijd met de veroordeling van 360 mensen in België heeft Zweden slechts zes mensen veroordeeld wegens terreurgerelateerde criminaliteit. Met de bestaande Zweedse wetgeving is het veel moeilijker om iemand te vervolgen en te veroordelen.

Zweedse aanklagers moeten de vervolging kunnen koppelen aan een specifiek misdrijf. Het is niet voldoende dat iemand strijdt voor IS of zich op een andere manier inlaat met de islamitische terreursekte, hoe beestachtig die ook is.

De Belgische wetgeving maakt het voor een officier van justitie ook gemakkelijker om misdrijven te bewijzen, legt Frédéric van Leeuw uit voor de Zweedse radio. Verklaringen of foto’s die in sociale media worden gepubliceerd, kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om te bewijzen dat iemand betrokken is bij een terroristische groepering.

Maar in Zweden hebben politici aan de kant gestaan, of hebben ze zich er niet druk over gemaakt. Pas in december vorig jaar was er een staatsonderzoek dat een criminalisering van deelname aan terroristische groeperingen voorstelt. Volgens Ekot zijn er echter nog steeds geen voorstellen ingediend bij de Raad.

De Zweden Democraten hebben lang gepleit voor een hardere terreurwetgeving. Door de overheersing van de liberale conservatieven in de Rijksdag is er echter niets gebeurd en kunnen de terroristen in plaats daarvan vrijelijk opereren in de Zweedse samenleving.

Bron:

Över 300 terrordomar kopplade till Syrien och Irak – bara i Belgien
Fler än 300 terrordömda i Belgien

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8626 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Meer dan 300 terrorisme veroordeelden gekoppeld aan Syrië en Irak – alleen al in België

 1. In Duitsland zijn er duizenden zoek en ondergedoken.
  Over heel Europa zijn er honderd duizenden.

  Like

 2. tim pietersen // oktober 9, 2018 om 18:14 //

  allemaal expres…………………

  Like

 3. Scrutinizer // oktober 9, 2018 om 20:43 //

  Goh, vanuit Zweeds perspectief, lijke Belgie bijna een modelstaat.
  Tja, alles is relatief zullen we maar zeggen…

  Like

 4. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s