Nieuw

Erdogan: Turkije zal zijn rechten verdedigen in Egeïsche Zee

Turkije zal zijn soevereine rechten in de Egeïsche Zee en het oostelijke Middellandse Zeegebied verdedigen, zei de president van het land, Recep Tayyip Erdogan, maandag in de laatste waarschuwing van Ankara tegen de exploratie van hydrocarbon voor de kust van Cyprus.

“Wij hebben de plicht om [onze rechten] te beschermen”, aldus Erdogan op een bijeenkomst van partijfunctionarissen, waarbij hij eraan toevoegde dat het opkomen voor zijn rechten Turkije zijn bestaande “politieke, economische en sociale status” heeft gegeven.

“Wij hebben dit niet alleen kunnen bereiken door thuis tegen bepaalde mensen op te treden, maar ook door op te staan tegen de grootste economische en militaire machten ter wereld,” zei Erdogan.

Gevraagd over de recente waarschuwingen van Turkije over de offshoreboring van Cyprus, wees de woordvoerder van de Europese Commissie Margaritis Schinas gisteren op de conclusie van de Europese Raad van 22 maart waarin hij Ankara aanspoorde om “de soevereine rechten van Cyprus te eerbiedigen om zijn natuurlijke rijkdommen te onderzoeken en te exploiteren in overeenstemming met het EU- en internationaal recht”.

Ekathimerini >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10078 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Erdogan: Turkije zal zijn rechten verdedigen in Egeïsche Zee

 1. Tijl Uylenspiegel // oktober 9, 2018 om 23:38 //

  Dat kan nog gezellig worden !
  In eerste instantie was ik geneigd te denken aan grootspraak maar als je dan even verder denkt; politiek Europa bestaat voor een groot deel uit lafbekken.
  Ze hebben de hele ‘kwestie’ Cyprus onaangeroerd gelaten terwijl de helft van het eiland al decennia illegaal bezet is door Turkije, wat hadden ze nou gedacht ? Dat Turkije daar uit eigen wil zou vertrekken ?
  Ze hebben Turkije al die jaren ermee weg laten komen en door de kwestie door te laten sudderen hebben ze het zo goed als gelegaliseerd.
  Ze laten Erdogan met alles wegkomen, hij mag Nederlanders fascisten en nazi’s noemen en een maand later draaft de minister van Buitenlandse Zaken ‘gewoon’ weer op, hij wordt met alle egards in Duitsland ontvangen en stiekem lacht hij Europa midden in het gezicht uit, hij voelt zich met de dag belangrijker en onaantastbaar.
  Er zijn dictators met meer weerstand geweest die het toch naar het hoofd steeg, wat denkt men dat dit met hem doet ? Alles en iedereen die tegen hem is wordt opgesloten, alle weerstand is gebroken en de EU kijkt ernaar en doet…. niks !

  Like

 2. Ach zo lang de Cyprus kwestie niet is opgelost komt turkye niet in de EU. “Ze willen wel niet” Pffffff

  Like

 3. paulzwueste // oktober 10, 2018 om 18:07 //

  Dat wordt natuurlijk geheid ’n enorme rotzooi daar in die Egeïsche zee en omstreken.
  Zal de aanleiding zijn van de grote afrekening met de islam.

  Mark my Words….

  Doen hoor!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s